AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Witam, Mam pytanie dotyczace foteli... czy takie detale jak na zalaczonym zdjeciu sa juz w zestawie i tylko trzeba zlozyc i pomalowac? czy trzeba je jakos dorabiac ? Z Gory Dzieki Pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 na jakim zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 (edytowane) a i jeszcze jedno.... jak sie robi te "fale,odcienie z kolorow"nie wiem jak to nazwac ?? czy to sie maluje od reki czy to sa jakies naklejki ?? jak to jest ?? z gory dziekuje pozdrawiam Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 czy wogole w dobrym dziale t ozamiescilem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Pisz poprawnie, zasadami ortografii, interpunkcji, wielkich liter, to może komuś się zechce odpowiedzieć. Pytanie 1 - raczej ten fotel był kupowany oddzielnie, jako żywiczny dodatek. Pytanie 2 - maluje się to od ręki z aerografu w paru warstwach, później np. cieniuje się jeszcze farbami olejnymi dla plastyków. (sprawdź terminy Wash, preshading, postshading, suchy pędzel, drybrushing; na stronie http://modelwork.pl/search.php) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 A funkcja "szukaj" niedziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 działa ;-) tylko nie wiedziałem czego dokładnie mam szukać ;-) Dzięki Reggy już mi się wszystko wyjaśniło z tym malowaniem... A co do tych foteli to się gdzieś je zamawia czy na własną rękę się robi ? jak to jest z tymi modelami za jaką cenę .... widziałem model ten sam tzn inna firma i bardzo duża różnica cenowa ? lepiej kupować te droższe modele? np http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=539509&grp=&f_pkt= kosztuje niecałe 40zł a ten http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=175162&grp=&f_pkt= ponad 100żł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Zazwyczaj drożej znaczy lepiej. Zazwyczaj. Poszukaj sobie in-boxów albo recenzji interesujących Cię zestawów i sam oceń, który byłby dla Ciebie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o modele Falconów to zapraszam tutaj: http://www.habu2.net/vipers/index.html Jeżeli chcesz kupić sobie F-16A to tego Italeri mogę śmiało polecić bardzo ładny model za bardzo przyzwoite pieniądze no i kalki ma suuuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Teraz fotki widać. Ta kabina wygląda na 1/32 a jeżeli tak to dodatki wyglądają tak: kabina - viewtopic.php?t=2287 wnęki podwozia- viewtopic.php?t=2284 do modelu: viewtopic.php?t=2100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 i kalki ma suuuuper a czy mógłbyś wyjaśnić co to są te kalki ? (bo ja troszkę początkujący jestem xD) a co do tej kabiny i podwozia to gdzie można dostać takie dodatkowe rzeczy? Z Góry Dziękuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 a czy mógłbyś wyjaśnić co to są te kalki ?Kalkomanie. Jezeli trzymales kiedykolwiek jakis model w garsci, to powinienes wiedziec, o co chodzi. A tak w ogole, jezeli jestes az tak poczatkujacy, to ja Ci radze nie myslec poki co o jakichkolwiek dodatkach waloryzujacych, bo sobie z nimi poprostu nie poradzisz, zniechcecisz sie i rzucisz modelarstwo w kat. Najpierw sklej jakis zestaw prosto z pudelka, zrob to czysto, wyszpachluj, wyszlifuj, pomaluj... A dopiero wtedy bedziesz mogl zaczac myslec o jakiejkolwiek waloryzacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 trzymać trzymałem i nadal nie wiem :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 Kalkomanie to są te "naklejki" które sie przykleja na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnonimBdg_4don Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2007 aha xD no ja tam nie znam tych profesjonalnych nazw zawsze dlamnie to były naklejki xD Dzieki Timi ja za małolata sklejałem troszkę tych modeli... i chciałem sobie skleić jakiegoś F-16 z bajerami... takie dokładniejsze... machnę sobie coś light'owego zobaczę jak to będzie szło... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 25 Czerwca 2007 Share Napisano 25 Czerwca 2007 machnę sobie coś light'owego zobaczę jak to będzie szło... O to wlasnie mi chodzilo. Od tego zacznij. Zeby zrobic taki model, jak pokazales na zdjeciu, trzeba miec jednak troche wprawy, wyczucia, doswiadczenia, czy wrecz podrecznikowej wiedzy, nawet chcac korzystac z gotowych dodatkow. Bardzo czesto doswiadczeni modelarze rzucaja miechem na lewo i prawo przy zywicznych lub blaszanych dodatkach, a co dopiero ktos, kto zaczyna albo wraca do modelarstwa po wielu latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 29 Czerwca 2007 Share Napisano 29 Czerwca 2007 ....popieram to co napisał Majek.....ale takie detale można dorobić samemu a przynajmniej próbować je dorabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi