Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

bb3e8f849bf287a2m.jpg

Mam pytanie dotyczace foteli...

czy takie detale jak na zalaczonym zdjeciu sa juz w zestawie i tylko trzeba zlozyc i pomalowac? czy trzeba je jakos dorabiac ?

Z Gory Dzieki

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano (edytowane)

a i jeszcze jedno....

jak sie robi te "fale,odcienie z kolorow"nie wiem jak to nazwac ?? czy to sie maluje od reki czy to sa jakies naklejki ?? jak to jest ??

2074e9fc5ec1320am.jpg

z gory dziekuje

pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Pisz poprawnie, zasadami ortografii, interpunkcji, wielkich liter, to może komuś się zechce odpowiedzieć.

Pytanie 1 - raczej ten fotel był kupowany oddzielnie, jako żywiczny dodatek.

Pytanie 2 - maluje się to od ręki z aerografu w paru warstwach, później np. cieniuje się jeszcze farbami olejnymi dla plastyków. (sprawdź terminy Wash, preshading, postshading, suchy pędzel, drybrushing; na stronie http://modelwork.pl/search.php)

Napisano

A funkcja "szukaj" niedziała?

Napisano

działa ;-) tylko nie wiedziałem czego dokładnie mam szukać ;-)

Dzięki Reggy już mi się wszystko wyjaśniło z tym malowaniem...

A co do tych foteli to się gdzieś je zamawia czy na własną rękę się robi ?

jak to jest z tymi modelami za jaką cenę .... widziałem model ten sam tzn inna firma i bardzo duża różnica cenowa ? lepiej kupować te droższe modele?

np

http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=539509&grp=&f_pkt=

kosztuje niecałe 40zł

a ten

http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=175162&grp=&f_pkt=

ponad 100żł

Pozdrawiam

Napisano

Zazwyczaj drożej znaczy lepiej. Zazwyczaj. Poszukaj sobie in-boxów albo recenzji interesujących Cię zestawów i sam oceń, który byłby dla Ciebie lepszy.

Napisano
i kalki ma suuuuper

a czy mógłbyś wyjaśnić co to są te kalki ? (bo ja troszkę początkujący jestem xD)

a co do tej kabiny i podwozia to gdzie można dostać takie dodatkowe rzeczy?

Z Góry Dziękuje

Pozdrawiam

Napisano
a czy mógłbyś wyjaśnić co to są te kalki ?
Kalkomanie. Jezeli trzymales kiedykolwiek jakis model w garsci, to powinienes wiedziec, o co chodzi.

A tak w ogole, jezeli jestes az tak poczatkujacy, to ja Ci radze nie myslec poki co o jakichkolwiek dodatkach waloryzujacych, bo sobie z nimi poprostu nie poradzisz, zniechcecisz sie i rzucisz modelarstwo w kat. Najpierw sklej jakis zestaw prosto z pudelka, zrob to czysto, wyszpachluj, wyszlifuj, pomaluj... A dopiero wtedy bedziesz mogl zaczac myslec o jakiejkolwiek waloryzacji...

Napisano

aha xD no ja tam nie znam tych profesjonalnych nazw zawsze dlamnie to były naklejki xD

Dzieki Timi

ja za małolata sklejałem troszkę tych modeli...

i chciałem sobie skleić jakiegoś F-16 z bajerami... takie dokładniejsze...

machnę sobie coś light'owego zobaczę jak to będzie szło...

Pozdrawiam

Napisano
machnę sobie coś light'owego zobaczę jak to będzie szło...
O to wlasnie mi chodzilo. Od tego zacznij. Zeby zrobic taki model, jak pokazales na zdjeciu, trzeba miec jednak troche wprawy, wyczucia, doswiadczenia, czy wrecz podrecznikowej wiedzy, nawet chcac korzystac z gotowych dodatkow. Bardzo czesto doswiadczeni modelarze rzucaja miechem na lewo i prawo przy zywicznych lub blaszanych dodatkach, a co dopiero ktos, kto zaczyna albo wraca do modelarstwa po wielu latach.