jkorjat Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Jak to w życiu bywa, miało być fajnie a wyszło jak wyszło... co się przy nim namęczyłem to moje. Do wad zestawu dodałem jeszcze kilka swoich. słowem podsumowania : ten samolot ma pikną sylwetkę i czy w tej czy innej skali mam zamiar go jeszcze raz wykonać. a ten... cóż powinien trafić do kosza, ale zacząłem to i skończyłem nowe skille nabyłem ;) cytując i sławetnego T-800 " I'll Be Back" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Dosyć ciemne zdjęcia. Wygląda na nich całkiem dobrze w standardzie. Ale antena zdecydowanie do wymiany. Jest za gruba, przez co obwisła i krzywo poprowadzona przy ogonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Gdyby nie ta antena, to byłby bardzo fajny model. Teraz też jest ładny, ale trochę mniej ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 No właśnie... może spróbuj jeszcze te anteny podmienić... A - no i szachownice na dole płata - "białe" pole chyba powinno być bezbarwne, coś po mojemu za duże są... Poza tym - całkiem fajna "jedenastka":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 No i udało się . Dobrze, że udało się ją uratować, bo moim zdaniem każda Jedenastka jest godna ratunku. Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki za dobre słowa antene chyba faktycznie wymienie, poszedłem troche na skróty bo całość trzyma sie bez konieczności wiązania itd ( materiał był wmiare sztywny ) Jak ją skończyłem to byłem z siebie zadowolony bo w realu wygląda ok, niestety zdjęcia demaskują wszelkie niedociągnięcia . Jeśli uda mi sie wygospodarować chwile czasu to poprawie przed końcem konkursu i wrzyce nowe foty. ( chyba cieniutki drut miedziany sie sprawdzi nie ?)swoją droga nie wiem czy powinna być czarna czy khaki . co do szacownic... ech ... powinny być nieco mniejsze i bardziej przezroczyste tak jak i były zestawowe, niestety miałem z nimi małe przejscia. Te pochodzą od czapli z zts,i tak jestem zdziwiony ze tak dobrze siadły bo były strasznie grube i niechciały sie odkleić Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam Szanownego Kolegę Niezmiernie cieszy fakt, że masz tyle zapału i to,że postanowiłeś się zabrać za tak piękny temat jak P.11c. Niestety jak już nieraz się okazało pośpiech nie jest przyjacielem modelarza i modelarskich projektów. Model ma sporo niedoskonałości, których można było uniknąć. Tak wiem, chciałeś zdążyć przed końcem konkursu. Udało Ci się, ale nawet jeśli miałbyś poświęcić swojej P.11-tce tylko jeden dzień więcej to myślę, że efekt byłby lepszy. To co najbardziej razi to: 1. Zdjęcia - Są ciemne i dają możliwość tylko częściowej oceny uzyskanych przez Ciebie efektów 2. Powierzchnia lakiernicza - Jest zbyt gruba i widoczne są niej dość wyraźne smugi. Musisz jeszcze potrenować rozcieńczanie farb i pędzlowanie na złomie modelarskim. 3. Wash - po raz kolejny stał się techniką wykonania śladów eksploatacji. Powstały mazy, które nie do końca można zaliczyć, ani do wash'a ani do weatheringu. 4. Druty antenowe - stanowczo o wiele lepiej wyglądały by wykonane z rozciągniętej na ciepło nad świeczką wypraski lub nici pończoszniczej, którą można pozyskać z pończochy lub rajstopy. Drut miedziany, musiałby być naprawdę cienki no i może się zwijać. Nie bardzo kojarzę to konkretne malowanie P.11, więc w razie czego niech bardziej obeznani koledzy mnie poprawią, ale czy "ptaszek" nie powinien być obecny na obu burtach samolotu ? Tak czy inaczej gratuluję ukończenia. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 To jest P-11 por. Dzwonka z projektem godła. Było prawdopodobnie tylko z jednej strony, ale pewności nie ma. Więcej info o pilocie i zdjęcia tego samolotu na moim starym serwisie o asach: http://www.elknet.pl/acestory/dzwon/dzwon_.htm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Witam Szanownego Kolegę Nie bardzo kojarzę to konkretne malowanie P.11, więc w razie czego niech bardziej obeznani koledzy mnie poprawią, ale czy "ptaszek" nie powinien być obecny na obu burtach samolotu ? Kornik co do godła kierowałem się instrukcją mastercrafta, nieznalazłem zdjęć jej zaprzeczających więc tak zostawiłem. Co ciekawe na arkuszu są dwa takie godła ?! z z tym rocienczaniem farby to masz racje, rozcienczam pactry wódeczką i zdaje sie że ona coś za szybko odparowuje, będę czwiczył To jest P-11 por. Dzwonka z projektem godła. Było prawdopodobnie tylko z jednej strony, ale pewności nie ma. Więcej info o pilocie i zdjęcia tego samolotu na moim starym serwisie o asach: http://www.elknet.pl/acestory/dzwon/dzwon_.htm . Fajna stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Choć nie jest to mój ulubiony samolot to ładnie wyszedł gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 spędziłem godzinę nad kuchenką/świeczka próbując rozciągnąć do odpowiedniej grubości ramki... i koniec końców podjąłem kolejna złą decyzje : drucik miedziany ale przy okazji zrobiłem kilka jaśniejszych zdjęć co by lepiej było widać fuszerkę ;) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AEROMODEL Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Ładny modelik, również mam go w sowich zasobach. A co do linek to mój Koleś zrobił je z kleju w swoim Me-109 w 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi