Gościu Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Czesc. Prace ukonczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Swietna scenka i wykonanie az milo sie oglada Czy ten fragment ruinki to gotowiec czy samorobka jesli mozna zapytac Nic pozostaje czekac na nastepne modele w tej skali twego piora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba, jak zresztą wszystkie twoje prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Dioramka, wykonanie, malowanie super. Pozwolę sobie jednak wtrącić swoje "dwa grosze". Domyślam się że figurki są cieniowane artystycznymi olejami. Czy tak ? Jak dla mnie "tekstylia", szczególnie na tej Pani i Panu trochę za bardzo się świecą. Stąd też mój wniosek że to artystyczne oleje. Może warto by potraktować to warstewką matowego lakieru ? Może to jednak wina zdjęcia, lub oświetlenia, bo trudno czasem oceniać to po zdjęciach. Całość jednak robi super wrażenie. Gratuluję cierpliwośći przy maskowaniu czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Witam Praca jak zwykle ciekawa, zacna tematycznie i wykonana na bardzo wysokim poziomie. Jedyne co udało mi się wyłapać to lewa gąsienica, która od tyłu wygląda jakby była krzywo zamontowana... Reszta natomiast wygląda fantastycznie Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Widziałem w Bytomiu na wystawie, bardzo fajnie prezentuje się siatka kamuflażowa na czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Tremac, zerknij do warsztatu ;) Ubranka malowane tylko akrylem od Vallejo - i nie wiem dlaczego na niektórych figurach tak się dzieje, na 10 powiedzmy z 1 partii przynajmniej dwie łapią połysk(bądź ich poszczególne części). Uwierz mi, kładłem mat z pędzla, z aerka i cały czas błysk wyłazi.Na pewno wychodzi jeszcze na wierzch moja nieumiejętność w posługiwaniu się tylko tymi farbami kornik - przyklejone to one są równo, sam odlew natomiast był ogólnie bardzo słabej jakości, do tego przesunięty wzdłuż osi y :( Mniej pracy włożonej oraz lepszy efekt uzyskałbym dając zestawowe gumy - teraz i ja o tym wiem..ale skoro się podjąłem to cóż, nauczka została. Dzieki RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Ok! Teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Vallejo mają tendencję do "satynowania" przy kilkukrotnym pociąganiu pędzlem w tym samym miejscu. Dobrą metodą jest pociągnąć jeden, dwa razy pędzelkiem i odczekać aż przeschnie. Niektórzy wspomagają się suszarką do włosów, inni dmuchają na figurkę po każdym pociągnięciu pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba. Jak zwykle nie można znaleźć nic do skrytykowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Patrzę na tytuł i oczom niedowierzam - przecież tę samą dioramkę oferuje Miniart lecz w skali 1:35. Co do wykonania - pierwsza klasa. Tylko te mury jakieś takie monotonnie szare ze wszystkich stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 scenka Rafale jest sliczna a wymalowanie owczej skórki mistrzowskie. widziałem w Bytomiu i zrobiło na mnie wrażenie. mam jedną jedyną wątpliwosć - czy Polacy używali hessian net? ba nigdy na żadnym zdjęciu nie widziałem... jak masz coś takiego to napisz skąd bo tematyka ciekawa bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Marca 2012 Autor Share Napisano 6 Marca 2012 Dzięki. Andrzej, jeśli o IC w tej wersji idzie to podobno kadłub nie ten, a hessian to mały pikuś. Apropos tego kamo, nie sugerowałem się żadnym zdjęciem - chciałem zrobić zapalniczkę inną niż wszystkie ;) Zostaje kwestia, czy można wykluczyć użycie siatki kamuflażowej używanej przez Aliantów..na, jakby nie było, alianckim czołgu. Ja dopuszczam, ktoś nie musi (żeby sporów nie było) Pomijając już fakt, co ludzie wkładają na hitlertanki etc. (myślę, że taka fanaberia jest do przyjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Teraz juz wiem kiedys widzialem te ruinke ale po twoim malowaniu jest nie do poznania Co do ostatniego postu nic dodac nic ujac pozdrawiam i czekam na kolejnego czterdziestaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi