Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witam wszystkich serdecznie.Przedstawiam wam kolejny model tym razem jest to dzaiłko 4 x 20mm Flakvierling 38 ( Bronco 1:35).O samym modelu mogę napisać że się składał sam tak dobrze go wykonano a co do malowania to też nie miałem problemów.Ogólnie to były same nudy przy składaniu i malowaniu,model wykonałem w rekordowym czasie.Sklejanie za jeło mi dwa dni i malowanie zajeło mi dwa dni jak na moje standardy to było błyskawicznie.Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witaj. Model wygląda czysto i schludnie. Osobiście wole bardziej zużyte. Szczególnie osłony od przedniej strony sprawiają wrażenie zbyt sterylnych. Pokusił bym się o modulacje kolorów i lekkie zacieki spod śrub i otworów. Gdyby podstawkę urozmajcili załoganci i trochę bałaganu wokół nich w postaci np rozsypanych łusek itp było by to dużym plusem. Wracając do podstawki nie podoba mi się krzywo przycięta i odstająca mata trawnika. Moim zdaniem model to bardzo dobra baza do dalszej pracy i na pewno warto poświęcić mu kolejne dwa dni a będzie tak udany jak Pak 43/41. Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Dziękuje za twoje zdanie w takim razie za stosuje twoje dyrektywy na swoim modelu na pewno poprawię jego wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simpl Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Dobrze że nie przyjmujesz krytyki do siebie ale nie traktuj mojej opinii jak wyroczni. Jestem dopiero bardzo początkującym modelarzem. Warto poczekać na wypowiedzi i rady bardzie doświadczonych osób a na pewno uzbiera się kilka ciekawych pomysłów. Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Jest ładny i osobiście nie czepiałbym się śladów eksploatacji, a właściwie ich braku gdyby nie jedno ale. Otóż na przodzie umieścił znaczki zestrzelonych samolotów co sugeruje, ze działkowców to ma jakąś historię bojową. Tak więc trzeba by je choć delikatnie sponiewierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 Postaram się to nad robić ale dopiero w wolnym czasie dzięki za odzew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Chyba się za bardzo pospieszyłeś z galerią Jak dla mnie działko jeszcze nie jest skończone, zwłaszcza że widziałem Twoje poprzednie prace. Ale do rzeczy, przede wszystkim brakuje tutaj wash'a, który podkreśliłby szczegóły. Do tego tak jak już napisał bazylms, brakuje śladów użycia typu odpryski farby, jakieś zacieki i plamy. Tak więc pędzel w dłoń i chcę tu widzieć poprawiony model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Wchodząc do galerii spodziewałem się tego co napisali przedmówcy: działko będzie sponiewierane, brudne, ordynarne i złe. Ujrzałem produkt z fabryki i to nie jest żaden minus, ale ja również wolę bardziej styrane, poobijane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) No w sumie to teraz nie bardzo wiem co zrobić ponieważ niechce jej tak bardzo dewastować.Chcę żeby wyglądał jak by co dopiero weszła do słuzby.Tak czułem że model jest słaby,dziękuje za krytykę na pewno do kończę działko według własnego uznania. Edytowane 7 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Model nie jest słaby, tylko wymaga lekkiego dopieszczenia. Poza tym nie trzeba go dewastować, żeby wyglądał realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Marca 2012 Autor Share Napisano 7 Marca 2012 To w takim razie działko przy kurzę,obiję i za puszcze farbke w za głembjenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 I pospieszyłeś się kolego, i co z tego?? Model jest tylko pokryty bazowym kolorem. Według mnie to dopiero początek pracy. Samą podstawkę też można by bardziej wzbogacić, a nie sypnąć jednolitą zieloną trawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 A mi się właśnie taka nówka podoba Model bardzo ładny i dobrze wykonany a co do podstawki to faktycznie mogła by być trochę bardziej bogatsza, może jakieś skrzynki amunicyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Marca 2012 Autor Share Napisano 8 Marca 2012 hmm to teraz kompletnie nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Zdecydowanie wash, obicia, kurz i będzie super tak jak już inni Koledzy pisali. Podstawkę też bym wzbogacił, bo .... taka jakaś jałowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Dokładnie, szwabom się nudziło to sobie trawkę w koło działka ładnie przycieli . Działo super tylko kilka poprawek i będzie super. Z podstawką też (może dodaj jakieś kępy trawy czy coś, żeby nie było tak pusto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Witam model poprawiłem ( na gorsze) jedyne co mi wyszło to fotki chyb są lepsze jakości.Powinienem się za to samobiczować że tak mistrzowsko ją z partoliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Hmm... Brudzenie fakt faktem nie wyszło i trochę oszpeciło działko, natomiast zaciekawił mnie kamuflaż, czy ma on jakieś odzwierciedlenie w historii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Nie.Akurat z brudzenia jestem zadowolony tylko to kamo mi nie wyszło.A samo brudzenie jeszcze mogę po prawieć.Po tym numerku wiem jedno że już nic nie złoże z altyleri i wracam do czołgów.Tam się bardzo pewnie czuje i to jest moje środowisko naturalne. Edytowane 9 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Tak tak, popraw ale tylko od wewnętrznej strony płyt reszta okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Już po prawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Przyznam szczerze, że na niemieckim uzbrojeniu takiego cuda nie widziałem. Natomiast podobne było eksperymentalne malowanie czołgu Char Bis1 (wzór typu 'flocage') w 1940r. Więcej na ten temat znajdziecie TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Przyznam szczerze, że na niemieckim uzbrojeniu takiego cuda nie widziałem. Natomiast podobne było eksperymentalne malowanie czołgu Char Bis1 (wzór typu 'flocage') w 1940r. Więcej na ten temat znajdziecie TUTAJ Na pewno tego nie widziałeś ponieważ jest to moja inwencja twurcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 No trochę zepsułeś ten efekt. Ja bym to wszystko zmył. Pomalował na nowo, następnie wash, suchy pędzel, zacieki, pigmenty. Może załóż warsztat do tego modelu. Koledzy na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Fajnie, że słuchasz rad kolegów, jednak mam nieco mieszane uczucia. Brudzenie wydaje się być niejednostajne. Dość mocno ubrudziłeś osłony, ale praktycznie ominąłeś dolne części działa takie jak podstawa, a właśnie tam powinno być najwięcej brudu. Co do kamuflażu, to się nie wypowiadam, w końcu nikt nie jest w stanie stwierdzić że takie malowanie nie istniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi