GrzesiekW Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 Koła napędowe gotowe. Zostało dodać napinające i można się brać za wózki jezdne. Mocowania są już sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 Skończysz,skonczysz..przypilnujemy... a ten drewniany kołek po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Marca 2012 Autor Share Napisano 21 Marca 2012 To wykałaczka - wanna jak mówiłem jest zwichrowana - musiałem to jakoś wyprostować. Nie robię wnętrza wanny więc najprościej było tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Przepraszam za post pod postem. Walenty dostał mocowanie koła napinającego Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Napiszę aby przerwać ci monolog. Coś wolno ci idzie, ge, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 W tygodniu mało czasu (około 1H na dzień mogę przeznaczyć na modelowanie)1.W sobotę mam nadzieje skończyć podwozie. Szybciej nie da rady - staram się powoli - nie chcę nic zepsuć - przepraszam za tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 22 Marca 2012 Share Napisano 22 Marca 2012 Ja też mam mało czasu, w sumie to tylko na weekend :( Ale masz rację, lepiej powoli. Mam całkiem ciekawe malowanie, mogę przesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Marca 2012 Autor Share Napisano 22 Marca 2012 Każdy materiał się przyda. Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Ja też mam mało czasu, w sumie to tylko na weekend :( Ale masz rację, lepiej powoli. Mam całkiem ciekawe malowanie, mogę przesłać To ja też poproszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Ok, wstawię pod wieczór, narazie trzeba korzystać z pięknej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 23 Marca 2012 Autor Share Napisano 23 Marca 2012 Wkleiłem koła napinające. Teraz zabieram się za wózki jezdne - mam nadzieję do niedzieli skończyć podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Mam pytanie. Zabieram się za gąski - są one takie jak Magic tracki od dragona (tylko trzeba je powycinać z ramek) - Czy przykleić górę do podwozia, żeby lepiej się je profilowało? Mini art każe przykleić górę na końcu, ale skoro wanna jest krzywa to jak przykleję wszystkie graty do błotników, to będzie ciężko to wyprostować i skleić (mogę uszkodzić coś). Jeśli coś rozumiecie z tego to może pomożecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Jedna i druga wersja ma "zady i walety" Jak robisz stronę podczas jednego posiedzenia proponowałbym górę gąsienicy na końcu- w momencie, kiedy klej jeszcze nie złapał na "sztywno"- można łatwo podgiąć górny fagment gąsienicy i nadać jej odpowiedni "zwis". Praktykuję to od kilku modeli... Wcześniej działałem odwrotnie... też można, ale pozostawienie góry na koniec da pole do popisu i zagwarantuje swobodny przebieg gąsienicy i zwiększy szanse na wrażenie naturalności "zwisu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Dzięki za przerywnik. Już się bałem,że będę miał hat tricka. Góra przyklejona - przeanalizowałem sobie wszystko i zdecydowałem się przykleić - głównie z powodu dorabianej tylnej płyty. Bałem się,że jak zostawię na koniec a coś się nie będzie zchodziło to będzie problem. Wyszło jak wyszło - lepiej nie umiałem. Marnie ta tylna płyta wyszła ale trudno. Będę musiał poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Coś ten przód chyba nie tegez się złożył. Nieprzyjemna robota się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Popatrz na to Tak wymyślił miniart - w innych modelach zauważyłem to samo. Starałęm się jak nabardziej zmniejszyć tą szparę biorąc na poprawkę tył (żeby się nie rozjechał).Mam nadzieję,że ta różnica zgubi się pod farbami i brudzeniem. Linia podziału musi być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Według fotek ,które oglądam właśnie w tej chwili tak to w tej wersji ma właśnie wyglądać. Może dorobisz dodatkowe opancerzenie spawane do przedniej płyty takie jak w tym linku; http://pl.depositphotos.com/3364109/stock-photo-Tank.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Dzięki Piotrze.Uspokoiłeś mnie.Fajne to opancerzenie - tylko pytanie czy takie coś walczyło w afryce? Będzie coś jeszcze z tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) No tak zapomniałem o tej Afryce. Tego niestety nie wiem. Czort wie czy to modyfikacja fabryczna ,czy warsztatów polowych. Będzie coś jeszcze z tego modelu? A dlaczego ma nie być? Sklejaj i dawaj do przodu. Edytowane 24 Marca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Jeszcze chwilę. Teraz coś przyjemnego - gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Przepraszam za post pod postem. Leń mnie dziś dopadł więc tylko 1 wózek jezdny gotowy. Mam pytanie. Czy przyklejać od razu do niego koła (jakoś te gąski muszę uformować)? Z drugiej strony nie wiem jak to potem pomaluję - koła nie będą się obracać. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 A nie da się ich zasadzie i np. jakimś Blue tackiem zabezpieczyć? Potem ściągnąć do malowania. Koła napędowe masz już przyklejone (mi się zdaje) więc gąsienicę możesz zrobić w dwóch częściach i na końcu skleić do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Tak koła napędowe zostały sklejone. Gąski chcę kleić tą metodą http://www.plastikowe.pl/technika/ogniwka-latwo-szybko-i-przyjemnie Masy blu tack nigdy nie używałem więc się nie znam. Ale jak będzie trzeba to zainwestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Przepraszam za post pod postem. Poradziłem się mojego sprzedawcy co zrobić z tymi kołami (jego model jest już po malowaniu) i zgodnie z radą przykleiłem koła na małą ilość CA - potem po prostu je bez problemu oderwię i zmyję klej debonderem.Nie muszę się już stresować tylną płytą i czy sie będzie schodzić z klapą i dorabianą. Zrywanie tej co była to też był błąd - znalazłem jedną galerie w której wyraźnie widać,że płyty się na siebie nachodzą - nie ma w ogóle szpary między nimi - niestety jak zwykle byłem porywczy i teraz czekam na nity do niej - a szkoda.Kolejny model to też nie będzie Sherman. Planuję kilka modeli prosto z pudła z ewentualnymi dodatkami w celu powtarzalnego klejenia modeli na jakimś poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Grzesiek klej sobie bezstresowo - to ma być przyjemność. Ciekawe jak ci te gąski będą wychodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi