pankot13 Napisano 29 Marca 2012 Autor Share Napisano 29 Marca 2012 To skończ najpierw betkę. A jeśli chodzi o serię KV Trumpetera to bardzo wdzięczny materiał modelarski Michał. Sam zrobię sobie jeszcze co najmniej jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Ale ładny. Jak będziesz chciał robić następny KV-2 to poczekaj na mnie - będę się mógł na bieżąco konsultować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 kurcze KV zrobily sie 'trendy' Piotrek ...dosc tego pitolenia kolorem bazowym....jedziesz Taftem (lub podobnym okrucienstwem- koniecznie z areo!) i potem psikasz bialym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 No to psiknąłem białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Nooooooooooooo....super!!! fajnie ze farba jest nie tyle zmyta co starta i zarysowana...mniam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Ładnie ,zresztą jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Uuu.. kolega normę szpanuje. Choć wydaje mi się, że na błotnikach chyba troszkę za mocno starta, ale jeszcze pewnie dużo podziałasz i będzie super jak zawsze. Teraz myślę, ze trzeba było zimowe na KV-2 zostawić a KV-1 na zielono - no chyba ze im tylko wieże zamienię, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Łołoło, wygląda obłędnie, szczególnie podoba mi się na wieży. Mistrzowska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Witam. NOOOO Piotrze REWELACJA ! ! ! Mam świetny wzór do naśladowania przy robieniu camo w moim modelu, ale w 1:72. Jeszcze raz Ja bym tylko jeszcze trochę z kół pozdzierał. Na górze nic już nie ruszaj ( moim zdaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Noo kurde bardzo fajnie, zedrzyj trochę więcej farby z kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Dzięki Panowie. Nieźle kombinujesz z tą wieżą Krzysiek. Wojtek i Rafał z kół już się nic nie da zdrapać.Już wszystko jest po sido. I tak miałem małe problemy z kadłubem. Albo dałem za cienko lakieru lub za długo zwlekałem ze ścieraniem.Bardzo ciężko schodziła mi biała farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Nie był bym sobą gdy bym czegoś nie zmienił. To będzie chyba ostateczna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Czyli teraz z Mateuszem idziecie łeb w łeb. Ja będę chyba swojego robił zielonego - za dużo by tych zimowców było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 No kurczę, ten jeszcze bardziej mi się podoba Jest teraz bardziej zbliżony do wyglądu kv Mateusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 No i jak zwykle na poziomie Piotrek... wygląda świetnie Tylko nie pisz za dwa dni że jednak trafił do kreta moja pantera już drugi dzień się moczy... chyba jej czwarta kąpiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Poprzednia wersja bardziej mi sie podobała ,biały i jego ubytki był bardziej subtelny , naturalny ,teraz zwłaszcza na błotnikach jest za bardzo schematycznie wytarta farba ,bardzo nienaturalnie tak jak by specjalnie załoga wycierała miejscowo biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Poprzednia dla mnie lepszea.Ale ta też ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Hmm wydawało mi się,że na błotnikach powinno być tak właśnie mocniej pościerane. Teraz mam zagwozdkę.No nic zobaczymy co mi dalej będzie z tego wychodzić. Uważaj Janusz bo po tych kąpielach plastik staje się mimo wszystko bardzo kruchy. Wygląda na to,że zmywacz W niszczy jednak jakoś sama strukturę poliestru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Uważaj Janusz bo po tych kąpielach plastik staje się mimo wszystko bardzo kruchy.Wygląda na to,że zmywacz W niszczy jednak jakoś sama strukturę poliestru. I tak z kocicy nie będzie cudów... może coś z niej wyjdzie a jak nie to zostanie jako tester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja doczepię się kół a w zasadzie ich malowania wapnem analiza zdjęć wykażała że ruscy je pomijali malowali tylko górę ale to już wyjaśniałem koledze Math Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja doczepię się kół A czepiaj się Pan czepiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 W zasadzie źle napisałem "będę maiał uwagę" w zasadzie wielu modelarzy popełnia tu babola tymczasem według dokumentacji odtwarzając np. spawy.Kurcze dobrze jest dobra baza pod oblepienie sodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Piotrek Piotrek...po co go zdzierales bardziej??? wyglada spoko ale poprzednia wersja byla fajniejsza! Ja swoj pozdzieralem wiecej specjalnie zeby sie roznil od Twojego a teraz jest wszystko na odwrot . no nic kombinuj i zobaczymy co z tego wyniknie ....napewno cos ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Zło wroga cisza ,Piotr nie mów ,że do Wamodu go wrzuciłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Panowie panuje cisza bo po prostu nic się nie dzieje w temacie. Czekam na washe Miga oraz inną chemię z AK. Zamówiłem gotowce ponieważ nie wiem jak się zabrać za brudzenie.Tzn jakie kolory zastosować do postarzania. Mateusz nie martw się po brudzeniu modele będą kolosalnie się od siebie na pewno różniły. Robert Wamodu już na pewno nie będzie. Co najwyżej model trafi do śmieci jak mi nie wyjdzie. Na razie zabrałem się za malowanie figurki tankisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi