Michał96 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 No dokładnie Kami Świetnie wygląda, pokażesz coś jeszcze dzisiaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Dzięki. Na razie doszło tylko trochę obić. Wstawię fotki jak już będzie w bardziej zaawansowanym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Wyglada bardzo przyzwoicie....dojda obicia i inne dziady i bedzie jak ta lala. Tak jak mowiles Piortek nasze KW-alki bea sie roznic od siebie.....ja narazie nie mam czasu na dlubanie...niestety, ale z checia odladam Twoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzięki.Mówiłem Ci Mateusz,że nie będą podobne. Powalczyłem przez ten czas z brudzeniem podwozia. Przybyło trochę błotka. Koła jeszcze będę brudził. Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisał byś kiedyś jak tak ładnie brudzić model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) . Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Grzesiek pigment+wikol+gips+woda. I tak dwa razy z dwóch kolorków.Na górze jaśniejszy odcień. Później kolejne dwa kolory pigmentu wklepywane na sucho. Na koniec mokre zacieki z mieszanki AK engine oil+dark mud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Bardzo fajnie wychodzi . Ja też kupiłem z AK dwa specyfiki/jeden mam od dłuższego czasu:Ak 012 Streaking Grime/ Ak-015 Dust Effects i Ak 025 Fuel Stains Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Swietne błoto oby tak dalej, zasiadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 No, no kroi się niezła maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Dzięki. Zacząłem zabawę pigmentami.Na razie wygląda to trochę monotonnie. Będę to jeszcze poprawiał; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 powiedz jak działałes z pigmentami bo wyglada zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Robert tak jak zawsze. Podsypuję w wybrane miejsca pigmenty i rozprowadzam je pędzelkiem obficie mocząc terpentyną (żeby się całkowicie rozpuściły) Jak coś mi się nie podoba to powtarzam akcje z terpentyną.I tak do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 terpentyna działa jak fixer/utrwalacz?/ czy zamiast terpentyny można użyć Migowego fixera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Terpentyna utrwala pigmenty lepiej niż white spirit no i pigmenty po niej nie zanikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Nie po prostu fajnie mi się nią rozprowadza pigmenty.Do utrwalania stosuje fixatywę lub fixer Miga z aero na koniec. Fajna jest ta terpentynka bezzapachowa; http://www.szal-art.pl/terpentyna-bezzapachowa-250ml_174_2523/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Koła będziesz jeszcze błocił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Krzysiek koła jeszcze będę poprawiał chemią AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Wygląda naprawdę świetnie. Czekam na gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Sorki Piotrek że zaśmiecam ci wątek moim KV, ale nie mogłem powstrzymać się od stwierdzenia, ze obaj lubimy barać się w błotku Na razie bardzo podoba ten twój zimowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Prezentuje się świetnie , w jaki sposób uzyskałeś takie stalowe wytarcia na brzegu wanny?(chodzi mi przód Kv) Metalizer i ołówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 25 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Ekstra błoto Krzysiek. Michał w tym miejscu akurat jest rdza,tylko światło tak pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Kwietnia 2012 Share Napisano 25 Kwietnia 2012 Aha , ale dałbym głowę, że to metaliczne wytarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Dobrze usyfione podwozie,podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Zapraszam do galerii; http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=32904 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi