wosiek Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 "Ubieranie" Dodge-a ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Znowu powycierała Ci się farba. Tym razem na skrzynkach na pace. Nie stosujesz podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Znowu powycierała Ci się farba. Tym razem na skrzynkach na pace. Nie stosujesz podkładu? Podkład był, ale za chytrze (czytaj: szybko) podszedłem do malowania i akryl mi się trochę wytarł po oleju. Poprawione Niewiele, ale zawsze do przodu. Dorobiłem plandekę A tak, to wygląda po przymiarce na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Plandeka to...??Jakieś magie z chusteczką czy cuś inszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Ale żeś tą plandeką teraz do pieca przyłożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Plandeka to...??Jakieś magie z chusteczką czy cuś inszego? "Kopyto" to folia aluminiowa z foremki do pieczenia. Na to pojedyńczy listek chusteczki celem uzyskania faktury płótna klejona na wikol. Na to primer do metalu od Mr.Hobby (ładnie wszystko utwalił). Reszta to standard. Ale żeś tą plandeką teraz do pieca przyłożył. Znaczy się dobrze z tym piecem, czy przeciwnie? - ciekawe czy skojarzysz z jakiego to filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Mała aktualizacja. Pojawiła się "tymczasowa" podstawka dla willys-a. Piszę tymczasowa, bo w zamyśle jest coś większego wspólnie z dodge-m, ale ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, a chciałbym zaistnieć w sobotę w Niepołomicach Tak to prawdopodobnie się skończy ( kukiełki oczywiście jeszcze nie pomalowane) I tu mam pytanie. Czy coś zmieniać lub poprawiać? Liczę na szybką odpowiedź, bo sobota tuż tuż, a roboty jeszcze trochę jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Na mój gust Willys trochę za bardzo załadowany, ale to kwestia gustu, tym bardziej, że ładunek wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 26 Września 2012 Autor Share Napisano 26 Września 2012 Na mój gust Willys trochę za bardzo załadowany, ale to kwestia gustu, tym bardziej, że ładunek wygląda bardzo dobrze. Dziękuję za jakikolwiek oddźwięk na moją prośbę, ale nie o to mi chodziło. Raczej o to, czy coś zmieniać lub poprawiać w tej "banalnej" podstawce i jej układzie. Co do Twojej uwagi to nie do końca się z nią zgodzę. Przykłady poniżej 1. zestaw dodatków do jeepa w skali 1:35 (chyba ma więcej na sobie niż mój) 2. Dwie przykładowe wklejki z archiwalnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Sorry, że znowu post pod postem, ale to chyba nie do końca moja wina Jak się zapewne domyślacie nic już nie zmieniałem przy podstawce ( za wyjątkiem malowania figurek) i efekt po wystawce w Niepołomicach jest taki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Gratulacje. A gdyby doradzali to można było coś spaprać i nici z nagrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Października 2012 Autor Share Napisano 2 Października 2012 Gratulacje. A gdyby doradzali to można było coś spaprać i nici z nagrody. Dzięki. Każda rada jest dobra i wcale nie oznacza, że się z niej skorzysta, ale daje do myślenia No i doszły pigmenty. Jeszcze drobne poprawki, kukiełki i trzeba będzie powoli kończyć ten temat robiąc podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi