Skocz do zawartości

Dodge WC-62 (6x6) - VVV Model 1/72 (unikat)

wosiek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Znowu powycierała Ci się farba. Tym razem na skrzynkach na pace. Nie stosujesz podkładu?

Podkład był, ale za chytrze (czytaj: szybko) podszedłem do malowania i akryl mi się trochę wytarł po oleju. Poprawione

Niewiele, ale zawsze do przodu. Dorobiłem plandekę

DSC_8964.jpg

A tak, to wygląda po przymiarce na sucho

DSC_8965.jpg

Plandeka to...??Jakieś magie z chusteczką czy cuś inszego?

"Kopyto" to folia aluminiowa z foremki do pieczenia. Na to pojedyńczy listek chusteczki celem uzyskania faktury płótna klejona na wikol. Na to primer do metalu od Mr.Hobby (ładnie wszystko utwalił). Reszta to standard.

Ale żeś tą plandeką teraz do pieca przyłożył.

Znaczy się dobrze z tym piecem, czy przeciwnie? - ciekawe czy skojarzysz z jakiego to filmu.

Mała aktualizacja. Pojawiła się "tymczasowa" podstawka dla willys-a. Piszę tymczasowa, bo w zamyśle jest coś większego wspólnie z dodge-m, ale ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, a chciałbym zaistnieć w sobotę w Niepołomicach

DSC_8966.JPG

Tak to prawdopodobnie się skończy ( kukiełki oczywiście jeszcze nie pomalowane)

DSC_8970.JPG

I tu mam pytanie. Czy coś zmieniać lub poprawiać? Liczę na szybką odpowiedź, bo sobota tuż tuż, a roboty jeszcze trochę jest.

Na mój gust Willys trochę za bardzo załadowany, ale to kwestia gustu, tym bardziej, że ładunek wygląda bardzo dobrze.

Dziękuję za jakikolwiek oddźwięk na moją prośbę, ale nie o to mi chodziło. Raczej o to, czy coś zmieniać lub poprawiać w tej "banalnej" podstawce i jej układzie.

Co do Twojej uwagi to nie do końca się z nią zgodzę.

Przykłady poniżej

1. zestaw dodatków do jeepa w skali 1:35 (chyba ma więcej na sobie niż mój)

2. Dwie przykładowe wklejki z archiwalnych zdjęć.

ladunek.jpg

Sorry, że znowu post pod postem, ale to chyba nie do końca moja wina

Jak się zapewne domyślacie nic już nie zmieniałem przy podstawce ( za wyjątkiem malowania figurek) i efekt po wystawce w Niepołomicach jest taki:)

DSC_9019.jpg

DSC_0314.JPG

Gratulacje. A gdyby doradzali to można było coś spaprać i nici z nagrody.

Dzięki. Każda rada jest dobra i wcale nie oznacza, że się z niej skorzysta, ale daje do myślenia

No i doszły pigmenty. Jeszcze drobne poprawki, kukiełki i trzeba będzie powoli kończyć ten temat robiąc podstawkę.

DSC_0317.JPG

DSC_0318.JPG

DSC_0319.JPG

DSC_0320.JPG

DSC_0321.JPG