adweb87 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Witam, chciałbym przedstawić moje prace nad modelem firmy Italeri: Etap I: Sklejanie VW 1) 2) Etap II: Malowanie kolorem bazowym 1) Środek modelu to moja inwencja twórcza 2) 3) 4) 5) Wykonałem również wasch'a VW: 1)2)3)4)5) Jestem otwarty na krytykę, ona zawsze dobrze działa. A zwłaszcza od Kolegów bardziej doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Ciemnobrązowy wash zapuść w linie podziału. Jak na razie jest ciekawie, zobaczymy co z tego dalej wyjdzie. Pozdro Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Wydaje mi się,że trzeba było go wycieniować. Następnie dać jakieś filtry,washe.Model był by bardziej trójwymiarowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 Tak, wash może być ciemniejszy. To powinno wyraźniej zarysować linie podziału. Ceni się własną inicjatywę (środek). Jeżeli malujesz aero to totakjak Grzesiek pisał - spróbuj trochę wycienować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Wash'a robiłem "humbrolem" 62 Matt, czyli lepiej jeszcze ciemniejszym?? W rzeczywistości wygląda to lepiej, ciemniej, wina zdjęć. Zastanawiam się jakim kolorem zrobić wash'a w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 A więc jeśli to makowanie Afrika Corps to po pierwsze mocniejszy wash jakoś nie pasuje i do tego w Afryce prędzej jakieś kurzenie to co widać(się dopatrzylem)wygląda całkiem ok po drugie wnetrze powinno być w kolorze Panzer Grau(a przynajmniej wytarte do tegoż koloru)zewnętrznie również co prawda opony europejskie(nie balony)ale takie również występowały poniżej pozwolilem sobie dodać 2 foty na potwierdzenie swojej tezy: nawet osoba nie szczególnie znająca się na fotografii zauaży tu ciemniejszy kolor(Panzer Grau) a tutaj nieco bardziej w kolorze.Pozdrawiam Krzysiek. zdjęcia pochodza z: http://deutsches-afrikakorps.blogspot.com/2011/02/dak-guns-pkwk1-type-82-kubelwagen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Prace powoli do przodu.: 1) 2) 3) 4) 5) Dla porównania wstawiam przed brudzeniem.: Powiedzcie mi Koledzy, czy to wygląda jak kurzenie na pustyni czy bardziej jak wyschnięte błoto Robiłem to techniką suchego pędzla, ale nie do końca suchego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o kurzenie to najlepiej zrobić pigmentami lub suchymi pastelami.Odradzam wyschnięte błoto nie mialo się jak zrobić w takim klimacie tylko kurzenie w zakamarkach(zamiast washa) i po większych powierzchniach,jeśli dysponujesz aerografem to można przykurzyć mocno rozcieńczoną farbą lub pseudo wash tą samą miksturą ale obficie naniesioną pędzlem na model(nie polakierowany na gołą farbę wtedy jest szansa że złapie kolor)z różną intesywnością najlepiej robi się to akrylami Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 A gdzie kalkomanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Coś kiepska ta plandeka nie lepiej zrobić coś z chusteczki np. w pozycji złożonej , dołączam do pytanie gdzie kalki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Coś kiepska ta plandeka nie lepiej zrobić coś z chusteczki np. w pozycji złożonej , dołączam do pytanie gdzie kalki ? Niestety moje zdolności nie są na tyle rozwinięte żebym potrafił to zrobić Ale następnym razem coś takiego wypróbuję Wstawiam kolejne fotki: 1) Rzut górny: Namiot pomalowany kolorem bazowym, VW-owi jeszcze światłą przykleję i będzie miodzio. Oczywiście to jeszcze nie koniec i jeszcze sporo do zrobienia. Foty VW: 1) 2) 3) 4) 5) Dokończę figurki i biorę się za podstawkę. Koncepcja jest następująca: 1) Koledzy POMOCY powiedzcie mi jak zrobić na podstawce ślady kół?? Nie chcę postawić modelu na pustynnej podstawce bez śladów dojechania do miejsca postoju, a nie mam pojęcia jak zrobić taki fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Zapewne posiadasz jakies kółka od jakiegoś resoraka poprostu wyciskasz slady w masie(tej co robisz z niej podstawkę może być plastelina) jak nie masz to można zrobić same zagłębienia np. patyczkiem bo bieżnik i tak zasypie piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziękuję, wypróbuje sposób Kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Fajny ten wózek, ale jakoś tew brudzenie monotonne. Niestety nie umiem powiedzieć czemu. Może jeszcze sam dół troche przykurzyć? Nie robisz żadnych otarć itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Efekt brudzenia jest taki przez te plandekę, wygląda zabawkowo i nienaturalnie. Tak jak pisał verde, trzeba było coś z chusteczką w wikolu zrobić i po pomalowaniu nasypać pigmentu, lub pasteli i zalać fixerem. Suchy pędzel daje słabe efekty, dobre są tylko w 1/72. Ale spód kumbela bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Jak już wcześniej pisałem mam marne zdolności, które nie pozwoliły mi na taką ekstrawagancję jaką jest plandeka z chusteczki. Nie robisz żadnych otarć itp? Nie, nie planowałem takich zabiegów. Coś z tym dołem pomyślę, może faktycznie przykurzyć pastelami bądź pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Prace w toku, elementy dioramy plus podstawka: 1) 2) 3) Namiot w trakcie malowania. 4) 5) Powoli do przodu, jeszcze tylko namiot i zbliżam się do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Z czego robiłeś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Podstawka to ramka do zdjęcia, a także zaprawa klejowa atlas. Zaprawa pomalowana kolorem 63 Humbrol, posmarowana rozcieńczonym vikolem i posypana piaskiem z pustyni (pustynia w Tunezji). Także kolor piasku jest oryginalny z pustyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Bardzo ładny modelik _________________ -Ej, sierżant! -Co? -Jedzie 5 czołgów wroga! -I co z tego? -Mamy czterdzieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Bardzo ładny modelik Dziękuję za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Koniec, ostatni element zrobiony: 1) Wkrótce galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Fajnie fajnie ale ślady kół na piasku widzę czy zrobiłeś ślady stóp oficera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Zrobiłem, wokół żołnierza też są ślady. Postaram się to dobrze uchwycić na zdjęciach w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Troszkę pusto.Może jakiś mały krzaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi