Jasiek Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Cześć! To już ostatni z moich odnowionych modeli. Tym razem coś z II wojny światowej, chociaż osobiście wolę współczesne pojazdy. M-10 to ponownie produkt firmy Academy. Renowacja modelu polegała na zrobieniu washa, kurzeniu i dodaniu klamotów na tylnej części kadłuba. Karnistry i skrzynie pochodzą z zestawu dodatków Academy. Plandeka jest zrobiona z chusteczki higienicznej nasączonej wikolem. Zwinięty drut to drut Podstawka jest ta sama co przy M-60 i Warriorze, tyle, że przerobiona na europejskie klimaty. Jedyna rzecz jaka mi się nie podoba, to światła i gąsienice które są z gumy i trochę sprężynują. I jeszcze parę zdjęć z lampą, tak żeby było widać wszystkie niedociągnięcia Ale już w miniaturze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michukosa Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Można go było pokazać jeszcze przed renowacją dla porównania ale wygląda zacnie więc myślę że renowacja udana, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Po remoncie wygląda świetnie jedyne czego się można czepiać to kolor chlebaków i plandek który jak dla mnie za mało różni się od koloru pojazdu proponowałbym to poprawić i będzie super ,poza tym brak mu tzw. Bumper code ale jak rozumiem Academy jak zwykle nie postarało się w kwesti kalkomanii. Ja obecnie też przeprowadzam remonty i jedyne co mnie blokuje to właśnie brak kalkomanii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Bardzo ładny kolejny model. Mam pytanie odnosnie sznurka, którym związane są klamoty - z czego on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Zapomniałem zrobić zdjęcia z przed renowacji Co do chlebaków i plandek, to rzeczywiście mogłyby się bardziej odróżniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Coraz lepiej i ciekawiej wyglądają te Twoje renowacje kolego Jaśku Podoba mi się to i coś mi się wydaje, że Twoje kolejne modele (tym razem budowane od początku, a nie odnawiane) będą bardzo ciekawe. To do czego bym się jeszcze przyczepił to: 1. Wspomniane już wyżej chlebaki i brezenty. Oprócz barwy, trochę kłuje w oczy ich płaskość i pastikowość. Oprócz suchego pędzla przydałoby im się jeszcze delikatne cieniowanie. 2. Browning wygląda trochę sztucznie i odznacza się d reszty pojazdu. 3. Wash mógłby być jednak nieco mocniejszy, bo trochę zaginął pod kurzem. To tyle. Powodzenia w kolejnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Przepraszam bazylms, ale nie zauważyłem wczoraj Twojego pytania odnośnie sznurka. Jest to gruba beżowa nić, kupiona w jakimś sklepie pasmanteryjnym. Pierwotnie miała być wykorzystana do olinowania żaglowca, ale projekt na razie upadł Nasączyłem ją bardzo rzadkim, brązowym washem, żeby nie wyglądała zbyt nowo. Co do kurzenia, to widzę, że trzeba zachować umiar, bo faktycznie pod warstwą pigmentów znika cały wash. Dziękuję za opinie i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam! Trudno ocenić ten model. Generalnie podoba mi się, ale coś mi nie pasuje. Wydaje mi się, przeszkadza mi to samo o czym napisał Kolega kornik_69. Poza tym jest OK i można zawiesić na nim oko. Polep coś nowego, bez obciążeń, renowacji itp i wstawiaj do galerii. Bardzo chętnie popatrzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi