klaymen Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Dreadknight jest jednym z nowszych i moim zdaniem ciekawszych modeli z Warhammera 40000. Pierwszy raz zobaczyłem go sklejonego na wystawie w Bytomiu, i od razu postanowiłem że muszę sobie takiego kupić . Najbardziej spodobało mi się w nim podobieństwo do ładowarki z "Obcego", i rzadko spotykany w świecie Warhammera realizm -Myślę że taka maszyna w rzeczywistości mogłaby działać . Opcjonalnie figurkę można było uzbroić w miecz albo młot, ale jakoś nie pasują moim zdaniem do reszty. Model jest w pudełkowym malowaniu Grey Knights, pomalowany metalizerami Humbrola. A tak się prezentuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Ładny kawał zbroi, tylko, wybacz, nie ma jakiejś szybki, żeby tę gębę, chociaż częściowo, zakryć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Mnie to też trochę z Avatara przypomina. Fajny jest, a szybka to ciekawy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Do wyboru były dwie wersje głowy -zamknięty hełm i taka jak teraz. Mi też wydaje się że zakryta głowa byłaby bardziej realistyczna, ale tak moim zdaniem wygląda fajniej. Można przyjąć że akurat ma przerwę w walce, i zdjął hełm żeby trochę odpocząć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Klaymen, wybacz, nie chodzi mi o obecność paszczęki, tylko o jej wykonanie. Oczy w modelarstwie to makabra. Niestety Tobie one nie wyszły. Dla tego pisałem o szybce, która by to w jakiejś części, przykryła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 KLAYMEN napisz ile ta postać ma mniej więcej wysokości?Bo te co ja tera maluje to tak coś koło 3,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek17 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Witam Model piękny , takie pytanie do tego co jest w środku pudełka , czy istnieje możliwość wyboru głów oraz uzbrojenia ?? Oraz jaką wysokość ma ten pojazd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Bardzo fajna figurka. Podoba mi się, chociaż o Warhammerze nie wiem prawie nic Witam Model piękny , takie pytanie do tego co jest w środku pudełka , czy istnieje możliwość wyboru głów oraz uzbrojenia ?? Oraz jaką wysokość ma ten pojazd ? Pozwolę sobie odpowiedzieć za autora. Do wyboru były dwie wersje głowy -zamknięty hełm i taka jak teraz. Mi też wydaje się że zakryta głowa byłaby bardziej realistyczna, ale tak moim zdaniem wygląda fajniej. Można przyjąć że akurat ma przerwę w walce, i zdjął hełm żeby trochę odpocząć . Opcjonalnie figurkę można było uzbroić w miecz albo młot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2012 push-up78 -figurka ma około 11cm (z mieczem byłby trochę wyższy. bolek17 -co do uzbrojenia oprócz tego co napisał Dumapolski można było jeszcze zamiast miotacza ognia zrobić drugie, normalne (jednolufowe) działo. Oprócz tego w zestawie były jeszcze woskowe pieczęcie ze wstążkami (mi się nie podobały, dlatego ich nie przykleiłem). Jest jeszcze płaska, owalna podstawka. Wypraski i inne wersje wykonania możesz zobaczyć na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi