Marek Świderski Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Eduard zaczal prace nad MiGiem-23 w 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Marek, nie opieprzaj się, zrób 1/32. Dla tego samolotu warto porzucić 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2012 To jeszcze trzeba go miec w 32ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 ciekawe czy jutro ta wiadomość też będzie aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 ciekawe czy jutro ta wiadomość też będzie aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 ciekawe czy jutro ta wiadomość też będzie aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Marek Ty jakiś jasnowidz jesteś ? Trumpeter zapowiedział Floggera w "48" http://www.cybermodeler.com/news/trumpeter.shtml http://www.trumpeter-china.com/a/en/news/20120412/2107.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Sam wolałbym aby to Eduard robił, ale mimo wszystko ciekaw jestem co z tego wyjdzie. I czekamy na MF z kalkami do 28 PLM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Hmmmm... Mig-23 w 1:48 z Tramka... interesujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Ten "edziowy" to taki zarcik na 1 kwietnia, ale "trumpkowy" hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Znow wszystko spieprzą i spalą temat na następne kilka lat, jak Miga-17F/PF i Su-24M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Dlatego mam większe zaufanie do Eduarda. Co jest nie tak z 17tką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Panowie modelu nie ma a wy już kręcicie nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 W obydwu zrąbana owiewka i wyjątkowo męczący podzial technologiczny; w peefce dodatkowo niepodobny do niczego kształt nosa w częsci osłaniającej antenę radaru i zły wykrój wlotu powietrza. O takich drobiazgach jak śmiszny do łez kształ grzebienia podkadłubowego nawet nie wspominam; poza tem mnóstwo typowych dla T/HB uproszczeń i "infantylizmów", które mnie strasznie denerwują. RO - przyznaję siebez bicia, jestem uprzedzony a zbrodni popełnionej na Su-24 nie wybaczę im nigdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 tak przez analogię (MiG-19 PM 1/32 i MiG-19 PM 1/48, Su-15 TM 1/48 i Su-15 TM 1/72) jest wielce prawdopodobne, że będzie zawierał dokładnie te same błędy co "23" 1/32. Ale i tak będzie lepszy o kilka klas niż ESCi czy Italeri. I to mnie cieszy. ps. Wolałbym Eduarda, ale tam nikt nic takiego nie zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Panowie modelu nie ma a wy już kręcicie nosem Ja bym to określił realistycznym podejściem do tematu (o czym napisał imt)... no ale pewnie zaraz pojawi się X zestawów korekcyjnych, wydamy X kasy i będzie pięknie Edkowy MiG-21 zaś nie ma praktycznie żadnych wad w kształcie i żywica nie jest niezbędna, jedynie wzbogaca detal. Tak czy siak, wszyscy niezmiernie cieszymy się z tego faktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Tak czy siak, wszyscy niezmiernie cieszymy się z tego faktu I tak ma być a jak sie już pojawi u nas na biurkach to wtedy zaczniemy oceniać ten zestaw ,zaczekajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Oj tam, oj tam Irek w ilu szafach są te modele na ilu półkach cieszą oko zrobione ? A dopisek OEZ to zapomnieliście - a jakie fajne modele wychodzą tylko to wszystko zależy od filozofii. Piosenka modelarska Kleić każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi, jak co komu wychodzi. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi, .................... bo ja się wcale nie chwalę ja po prostu niestety mam talent A jaką macie gwarancje że Wasze skrywane ryciny zwane planami (na podstawie których dokonujecie osądu, a potem naciągacie rękawice i stajecie się modelarzami-patologami) są coś warte . Zdjęcia robione rybim okiem lub inną kłamiącą ogniskową naciągacie jak prezerwatywę na PLAN Irek Ty i paru innych zapaleńców wiecie, albo coś zauważyliście to poproszę o wnikliwą analizę : Etapami w powiększeniu taki rzetelny LOOK-ON Element do poprawki ( jak jest na modelu) To samo na żywym samolocie Jak sobie poradzić z korektą i czy ma sens Czekanie na lepszego Mig-23 1/32 jest utopią, Edek Mig-21 super sprawa widziałem podobał mi się bardzo. Czasami podziały technologiczne są wymuszone ekonomią projektu. Doprowadza albo szuka się części wspólnej dla wielo polowege tematu i jakoś to kończy sie kompromisem. Z poważaniem Tomasz Bilkiewicz PS Irku kiedy zaczynasz z Migiem 23 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 Poprzednie zdanie o dokładności planów wrylo mi się w pamięć trafna uwaga.... Jest tez jednak mały niuansik w postaci modeli niczym Mig-29 ub z kondora (niedawno skończyłem i moze kiedyś sie odważę pokazać) dla ktorych kwestia poprawnosci wymiarów ,a raczej tego czy przypomina realny egzemplarz TO dopiero utopia. Takim modelom trzeba pomóc zbliżyć sie do planów nawet niedoskonalych...(W/w Mig-29 nie leżał w żadnych) Po prostu kwestia kompromisu... Co do jakosci modeli, edkowi się czasem noga powinie,hasegawa wypusci gniota za 150 zł,icm trafi sie super model. Ta kwestia jest względna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 http://ipmsphilippines.com/test-shots/trumpeter-148-mig-23/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 ekstra, ale mnie osobiście bardziej cieszy to słoneczko: http://ipmsphilippines.com/test-shots/trumpeter-148-mig-21f-13/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 A czy to już widzieliście: http://www.trumpeter-china.com/a/en/product/fly/1_48_Series/2012/0706/2171.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 No i pięknie Dla znających temat M i MF były jakieś zewnetrzne różnice ,czy na naszego mozna tego Trumpka brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 z tego co wiem to można. Wersja MF to eksportowa zmodyfikowana Mka, modifukacja objęła głównie awionikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 objęła głównie awionikę. Nie do konca masz racje, roznica jest widoczna na oslonie kabiny pilota M mial peryskop montowany tak jak w MiG-21 natomiast MF mial szyne przez srodek oslony, po drugie M mial anteny w tylnej czesci kadluba, ktorych nie mialy "nasze" MF'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi