Skocz do zawartości

MiG-23MF/ML/MLD i UB - 1/48

Marek Świderski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

W obydwu zrąbana owiewka i wyjątkowo męczący podzial technologiczny; w peefce dodatkowo niepodobny do niczego kształt nosa w częsci osłaniającej antenę radaru i zły wykrój wlotu powietrza. O takich drobiazgach jak śmiszny do łez kształ grzebienia podkadłubowego nawet nie wspominam; poza tem mnóstwo typowych dla T/HB uproszczeń i "infantylizmów", które mnie strasznie denerwują.

RO - przyznaję siebez bicia, jestem uprzedzony a zbrodni popełnionej na Su-24 nie wybaczę im nigdy!

tak przez analogię (MiG-19 PM 1/32 i MiG-19 PM 1/48, Su-15 TM 1/48 i Su-15 TM 1/72) jest wielce prawdopodobne, że będzie zawierał dokładnie te same błędy co "23" 1/32. Ale i tak będzie lepszy o kilka klas niż ESCi czy Italeri. I to mnie cieszy.

ps. Wolałbym Eduarda, ale tam nikt nic takiego nie zapowiada.

Panowie modelu nie ma a wy już kręcicie nosem

Ja bym to określił realistycznym podejściem do tematu (o czym napisał imt)... no ale pewnie zaraz pojawi się X zestawów korekcyjnych, wydamy X kasy i będzie pięknie Edkowy MiG-21 zaś nie ma praktycznie żadnych wad w kształcie i żywica nie jest niezbędna, jedynie wzbogaca detal.

Tak czy siak, wszyscy niezmiernie cieszymy się z tego faktu

• 3 weeks later...

Oj tam, oj tam

Irek w ilu szafach są te modele na ilu półkach cieszą oko zrobione ?

A dopisek OEZ to zapomnieliście - a jakie fajne modele wychodzą tylko to wszystko zależy od filozofii.

Piosenka modelarska

Kleić każdy może,

trochę lepiej, lub trochę gorzej,

ale nie oto chodzi,

jak co komu wychodzi.

Czasami człowiek musi,

inaczej się udusi,

....................

bo ja się wcale nie chwalę

ja po prostu niestety mam talent

A jaką macie gwarancje że Wasze skrywane ryciny zwane planami (na podstawie których dokonujecie osądu, a potem naciągacie rękawice i stajecie się modelarzami-patologami)

są coś warte .

Zdjęcia robione rybim okiem lub inną kłamiącą ogniskową naciągacie jak prezerwatywę na PLAN

Irek Ty i paru innych zapaleńców wiecie, albo coś zauważyliście to poproszę o wnikliwą analizę :

Etapami w powiększeniu taki rzetelny LOOK-ON

Element do poprawki ( jak jest na modelu)

To samo na żywym samolocie

Jak sobie poradzić z korektą i czy ma sens

Czekanie na lepszego Mig-23 1/32 jest utopią,

Edek Mig-21 super sprawa widziałem podobał mi się bardzo.

Czasami podziały technologiczne są wymuszone ekonomią projektu.

Doprowadza albo szuka się części wspólnej dla wielo polowege tematu i jakoś to kończy sie kompromisem.

Z poważaniem

Tomasz Bilkiewicz

PS Irku kiedy zaczynasz z Migiem 23 ?

Poprzednie zdanie o dokładności planów wrylo mi się w pamięć trafna uwaga....

Jest tez jednak mały niuansik w postaci modeli niczym Mig-29 ub z kondora (niedawno skończyłem i moze kiedyś sie odważę pokazać) dla ktorych kwestia poprawnosci wymiarów ,a raczej tego czy przypomina realny egzemplarz TO dopiero utopia. Takim modelom trzeba pomóc zbliżyć sie do planów nawet niedoskonalych...(W/w Mig-29 nie leżał w żadnych) Po prostu kwestia kompromisu...

Co do jakosci modeli, edkowi się czasem noga powinie,hasegawa wypusci gniota za 150 zł,icm trafi sie super model. Ta kwestia jest względna...

• 4 weeks later...
  • 1 month later...