revicess Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam są to moje pierwsze figurki za jakie mam chęc się zabrać http://www.mojehobby.pl/products/German-Machine-Gun-Crew.html I tutaj moje pytanie jaką farbę z pactry polecalibyście na mundur ?? prosiłbym o wmiare szybką odpowiedż bo chciałbym jeszcze dzisiaj kupić Cytuj
revicess Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 Moja pierwsza figurka w życiu : i szpachla Jak wam się to widzi ?? Czy jako podkład moge użyć surfacera ? Cytuj
Lipstein Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zanim psikniesz podkład spójrz na pudełko, czy gość ma mieć kancik na spodniach. To były wełniane portki, a nie spodnie od garnituru Cytuj
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Mnie to wygląda na szew od łączenia form - zeszlifować. Cytuj
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Mogę Ci polecić farby Vallejo. Nie umię malować figurek - ale mnie się nimi w miarę łatwo malowało.Przynajmniej były jakieś efekty. Gębka malowana tymi farbami https://lh5.googleusercontent.com/-73U69MjE-mo/T0jjTz1BgyI/AAAAAAAAABQ/hhok44pHhPc/s720/DSC08187.JPG Większy wydatek ale pactrą sobie jakoś wcale nie radziłem. Cytuj
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Mnie to wygląda na szew od łączenia form - zeszlifować. o to mi chodziło Cytuj
revicess Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 kupiłem juz humbrola 31 na mundur i pactre skin tone warm na twarz odgapiłem od kolegi z innego forum Cytuj
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Revicess, mi w Krakowie szczególnie polecano na mundury wełniane Wehrmachtu kolor 224 Mat Humbrola. Koledzy siedzący dość mocno w rekonstrukcji WH nie mieli zastrzeżeń. Pamiętaj, jaki okres odtwarzasz - po butach sądzę, że jest już po bitwie na Łuku Kurskim i Stalingradzie, aNiemcy mają problemy materiałowe: bo figurki mają trzewiki (wiązane buty) zamiast saperek (buty z cholewami) - wtedy też zaczęto kombinować z umundurowaniem, a co za tym idzie każdy żołnierz w drużynie mógł mieć inne odcienie sukna munduru tego samego typu (inne spodnie, inna bluza) Cytuj
revicess Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 no fajny ten humbrol 224 tylko szkoda ze wczesniej niepowiedziałeś. Cytuj
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja powielam tylko pogląd ludzi, których uważam za bardziej doświadczonych ode mnie w tym temacie. wolę raczej Amerykanów i ich uzbrojenie, na Niemcach się po prostu mało znam Cytuj
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Niby proste pytanie, proste podpowiedzi, a i tak ktoś cię od błaznów... I po co? Ehhh, kolego Revices, klej i maluj te figurki najlepiej, jak potrafisz! Cytuj
revicess Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 nom postaram się w realu wyglądają fajnie ale jak teraz zrobiłem zdjęcia i zobaczyłem na powiększeniu to widze że wymagają jeszce przyszlifowania w niektórych miejscach A mundury z 1943 roku z leginsami tak pisze na opakowaniu więc nie ma się o co kłucić Cytuj
Zbyszek Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam. Tak poza tematem mundury sukienne a nie wełniane. Cytuj
Zbyszek Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Kamil Feliks Sztarbala to że to ten sam materiał wiem, jednak zarówno w przypadku mundurów polskich jak i niemieckich przyjęła się nazwa mundur sukienny. Cytuj
revicess Napisano 22 Maja 2012 Autor Napisano 22 Maja 2012 Narazie tak to wszystko wyglada i stoi w miejscu bo mam dużo prac rozpoczetych ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi