revicess Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam są to moje pierwsze figurki za jakie mam chęc się zabrać http://www.mojehobby.pl/products/German-Machine-Gun-Crew.html I tutaj moje pytanie jaką farbę z pactry polecalibyście na mundur ?? prosiłbym o wmiare szybką odpowiedż bo chciałbym jeszcze dzisiaj kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Moja pierwsza figurka w życiu : i szpachla Jak wam się to widzi ?? Czy jako podkład moge użyć surfacera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Zanim psikniesz podkład spójrz na pudełko, czy gość ma mieć kancik na spodniach. To były wełniane portki, a nie spodnie od garnituru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Mnie to wygląda na szew od łączenia form - zeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Mogę Ci polecić farby Vallejo. Nie umię malować figurek - ale mnie się nimi w miarę łatwo malowało.Przynajmniej były jakieś efekty. Gębka malowana tymi farbami https://lh5.googleusercontent.com/-73U69MjE-mo/T0jjTz1BgyI/AAAAAAAAABQ/hhok44pHhPc/s720/DSC08187.JPG Większy wydatek ale pactrą sobie jakoś wcale nie radziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Mnie to wygląda na szew od łączenia form - zeszlifować. o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 kupiłem juz humbrola 31 na mundur i pactre skin tone warm na twarz odgapiłem od kolegi z innego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Revicess, mi w Krakowie szczególnie polecano na mundury wełniane Wehrmachtu kolor 224 Mat Humbrola. Koledzy siedzący dość mocno w rekonstrukcji WH nie mieli zastrzeżeń. Pamiętaj, jaki okres odtwarzasz - po butach sądzę, że jest już po bitwie na Łuku Kurskim i Stalingradzie, aNiemcy mają problemy materiałowe: bo figurki mają trzewiki (wiązane buty) zamiast saperek (buty z cholewami) - wtedy też zaczęto kombinować z umundurowaniem, a co za tym idzie każdy żołnierz w drużynie mógł mieć inne odcienie sukna munduru tego samego typu (inne spodnie, inna bluza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 no fajny ten humbrol 224 tylko szkoda ze wczesniej niepowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja powielam tylko pogląd ludzi, których uważam za bardziej doświadczonych ode mnie w tym temacie. wolę raczej Amerykanów i ich uzbrojenie, na Niemcach się po prostu mało znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Niby proste pytanie, proste podpowiedzi, a i tak ktoś cię od błaznów... I po co? Ehhh, kolego Revices, klej i maluj te figurki najlepiej, jak potrafisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 nom postaram się w realu wyglądają fajnie ale jak teraz zrobiłem zdjęcia i zobaczyłem na powiększeniu to widze że wymagają jeszce przyszlifowania w niektórych miejscach A mundury z 1943 roku z leginsami tak pisze na opakowaniu więc nie ma się o co kłucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam. Tak poza tematem mundury sukienne a nie wełniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Kamil Feliks Sztarbala to że to ten sam materiał wiem, jednak zarówno w przypadku mundurów polskich jak i niemieckich przyjęła się nazwa mundur sukienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 22 Maja 2012 Share Napisano 22 Maja 2012 I jak z tym idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Narazie tak to wszystko wyglada i stoi w miejscu bo mam dużo prac rozpoczetych ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi