Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zanim psikniesz podkład spójrz na pudełko, czy gość ma mieć kancik na spodniach. To były wełniane portki, a nie spodnie od garnituru

Napisano

Mogę Ci polecić farby Vallejo. Nie umię malować figurek - ale mnie się nimi w miarę łatwo malowało.Przynajmniej były jakieś efekty. Gębka malowana tymi farbami

https://lh5.googleusercontent.com/-73U69MjE-mo/T0jjTz1BgyI/AAAAAAAAABQ/hhok44pHhPc/s720/DSC08187.JPG

Większy wydatek ale pactrą sobie jakoś wcale nie radziłem.

Napisano
Mnie to wygląda na szew od łączenia form - zeszlifować.

o to mi chodziło

Napisano

Revicess, mi w Krakowie szczególnie polecano na mundury wełniane Wehrmachtu kolor 224 Mat Humbrola.

Koledzy siedzący dość mocno w rekonstrukcji WH nie mieli zastrzeżeń.

Pamiętaj, jaki okres odtwarzasz - po butach sądzę, że jest już po bitwie na Łuku Kurskim i Stalingradzie, aNiemcy mają problemy materiałowe: bo figurki mają trzewiki (wiązane buty) zamiast saperek (buty z cholewami) - wtedy też zaczęto kombinować z umundurowaniem, a co za tym idzie każdy żołnierz w drużynie mógł mieć inne odcienie sukna munduru tego samego typu (inne spodnie, inna bluza)

Napisano

Ja powielam tylko pogląd ludzi, których uważam za bardziej doświadczonych ode mnie w tym temacie. wolę raczej Amerykanów i ich uzbrojenie, na Niemcach się po prostu mało znam

Napisano

Niby proste pytanie, proste podpowiedzi, a i tak ktoś cię od błaznów... I po co?

Ehhh, kolego Revices, klej i maluj te figurki najlepiej, jak potrafisz!

Napisano

nom postaram się w realu wyglądają fajnie ale jak teraz zrobiłem zdjęcia i zobaczyłem na powiększeniu to widze że wymagają jeszce przyszlifowania w niektórych miejscach

18a34f79efca9005gen.jpg

0388fbd8793f6609gen.jpg

36e532dc9d18421fgen.jpg

A mundury z 1943 roku z leginsami tak pisze na opakowaniu więc nie ma się o co kłucić

Napisano

Witam.

Tak poza tematem mundury sukienne a nie wełniane.

Napisano

Kamil Feliks Sztarbala to że to ten sam materiał wiem, jednak zarówno w przypadku mundurów polskich jak i niemieckich przyjęła się nazwa mundur sukienny.

• 1 month later...