Skocz do zawartości

Radziecki BRDM-2 Dragon 1:35 Eduard + Scratch + żywica

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Staram się kleić optymalnie jak najwięcej wykorzystując chwile trzeźwości między jednym grilem a drugim...

Do modelu dołączone są kalkomanie do Irackiej wersji lub Syryjskiej i bonusowe plakaty na ściany arabskie.

• 2 weeks later...
Napisano

Kolejne elementy na miejscu, model tu i ówdzie trzeba będzie jeszcze przeszlifować delikatnie, ale 95% modelu jest ukończone. Na chwilę obecną pozostaje jedynie przyklejenie przedniego pancerza wieży i systemu kół zapobiegających zawieszeniu się pojazdu.

Łopatę zwaloryzowałem w całości - drążek z drutu, reszta to blaszki. Doszły zaczepy i klamry na pancerzu, haki i falochron na przedzie. Lusterko dla kierowcy i inne pomniejsze modyfikacje...

Już za chwilę malowanie

DSC00724-1.jpg

DSC00725-1.jpg

DSC00726-1.jpg

DSC00727-1.jpg

DSC00728-1.jpg

DSC00729-1.jpg

DSC00730-1.jpg

DSC00731-1.jpg

DSC00732-1.jpg

Pozdrawiam i czekam na uwagi wszelakie.

Napisano

Przejadę jeszcze wszystko białym podkładem... ale nie mam jeszcze żadnego pomysłu co do malowania :/

Ma ktoś jakieś propozycje?

Napisano

No przecież jest zamontowana

Zdjęcie nr. 2

Osłona jest z blaszki.

Napisano

Model już po położeniu podkładu czeka na pomysł z malowaniem.

Nadal nie jestem zdecydowany na coś konkretnego...

DSC00737.jpg

DSC00738.jpg

DSC00740.jpg

DSC00741.jpg

DSC00742.jpg

DSC00743.jpg

Chyba że zostawić i uznać za zimowe hehhe...

Tak na poważnie, to najprawdopodobniej pokryję russian green model i będę się zastanawiał co delej.

Pozdro dla widzów wątku.

Napisano

Na pierwszej fotce wyglada jak 3D na stronie PMMS z zapowiedzi modeli. Teraz wyraźnie widać te osłonę z przodu wieżyczki.

Napisano

To tylko luźna propozycja, nie patrz na poprawności merytoryczne. Rzadkie, a bardzo ciekawe polskie malowanie. Miniaturka:

th_65.jpg

NTW Numer specjalny 8 (2010/2) "Wojska Lądowe RP"

Napisano

Dzięki za propozycję, ale odpada,ze względu na brak polskich kół w moim modelu.

Jestem bardzo ciekaw tego malowania armii bułgarskiej.

http://www.primeportal.net/apc/clemens_niesner/brdm-2_photos.htm

Problem jedynie z doborem kolorów odpowiednich... czy ktoś może mi coś doradzić?

Napisano

Malowanie które zastosuję: brdm-2_cn_3_of_8.jpg

Stwierdziłem, że za dużo "polaków" na forum i generalnie taki wybór będzie dość orginalny jak na to, co w sieci można znaleźć.

Baza położona na model. Na tym etapie wygląda to tak:

DSC00746.jpg

DSC00749.jpg

DSC00750.jpg

DSC00751.jpg

DSC00752.jpg

DSC00753.jpg

DSC00754.jpg

DSC00757.jpg

Jedna z blaszek się oderwała od pancerza, ta która zakrywa jeden z wlotów powietrza, ale jest na tyle duża, że przyklejenie jej powrotne nie będzie sprawiało większych problemów.

Podbijam prośbę o pomoc w dobraniu odpowiednich kolorów do wykonania tego malowania.

Pozdrawiam

Napisano

Dobre pytanie

Po pierwsze rozważałem dorobienie tych trójkątnych kawałków z blachy po puszce, ale nigdzie nie znalazłem dokładnego schematu mocowania tych elementów na lufie. Więc jeśli w tej materii ktoś może coś dorzucić to chętnie podejmę się dorobienia owego elementu póki nie jest za późno...

Napisano

Kurczę, dzięki mistrzu!

Bardzo wdzięczny jestem za wkład w mój wątek warsztatowy...

Nie pozostaje nic innego, jak tylko dorobić tę rynnę.

Napisano

Czego najlepiej używać do maskowania moro i twardych przejść pomiędzy kolorami?

Może coś ktoś doradzić?

Napisano
Czego najlepiej używać do maskowania moro i twardych przejść pomiędzy kolorami?

Może coś ktoś doradzić?

BluTack