Piter Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) A nie lepiej spróbować ? Jak nie wyjdzie to trudno .... Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Piter ma racje spróbuj zrobić jak pisał jeżeli się przyłożysz o odprężysz to na pewno wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Ok-spróbuję... Koło 20 pokaże co zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 No żeczywiście musisz to poprawić, Wojtku koniecznie tak nie możesz ,zostawić jesteś modelarz w końcu czy nie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Czy ktoś poszukał ten model zanim powiedział, że jest krzywo? Bierz instrukcje i suwmiarke, musi się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Już poprawiłem dzięki pomocy kolegi Piotrka, kótremu serdecznie dziękuje i wszyło to tak-możecie mówić że jest krzyow , ale już więcej się za to nie biore zostawiam już tak jak jest na tych fotkach: Pozdrawiam-dalsze relacje jak mi listonosz przyniesie klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Czemu zrobiłeś tak, a nie według instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 W prównaniu do tego co było wtedy to jest giciu majonez, luzik baton Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 No i wszystko jest, jak należy widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Szczerze to jedni mają racje w 50%, bo napis"FORMEL" był dobrze ustawiony ,ale "XXL" już nie trzeba było przesunąć tylko napis "XXL" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Ale nie wszystko musi byc tak jak w oryginale i u mnie bedzie odwrotnie-kalki zostają tak jak są teraz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 No każdy robi jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Dokładnie-takie jest modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Każdy robi jak potrafi i umie najlepiej w miarę, swoich możliwości każdy z nas to wie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Mam pytanie-czy jak mój model nie jest pokryty bezbarwnym to mogę go natrzyć woskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Wojciechu najpierw dobrze by było żebyś wypolerował całą kaste pastą polerską niskościerną np K2 Tempo, albo jeżeli masz to pastami polerskimi Tamiya, po to aby uzyskać lustrzaną powłokę. Potem możesz nawoskować model żeby jeszcze bardziej się błyszczał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Paffko, ale jak ja mam na modelu samą farbę bez lakieru bezbarwnego to moge go polerować pastą, woskiem itd.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Jeeli nie lakierowałeś kabiny to doradzam tylko woskowanie bez polerki pastą ścierna bo możesz poździerać kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Tzn. powiem w ten sposób. Możesz samą farbę przejechać pastą polerską żeby pozbyć się efektu tzw. "skórki" (mikrozacieków które tworzą sie podczas malowania). Nie możesz jedynie pastą polerską polerować miejsc, gdzie zostały nałożone kalkomanie, chyba że wcześniej zabezpieczysz je właśnie bezbarwnym werniksem. Optymalna kolej malowania jaką bym Ci polecał to: 1. pomalowanie elementu podkładem 2. przeszlifowanie go papierem ściernym 1500-2000 3. położenie kilku warstw farby (najlepiej kilka cienkich warstw niż jedna gruba) 4. odczekaj kilka dni aż farba sie utwardzi 5. wypoleruj farbę pastą polerską (uważaj jednak żeby nie polerować za długo w jednym miejscu bo możesz przebić się do podkładu) 6. nałóż kalki 7. położenie kilku warstw bezbarwnego werniksu (znowu lepiej kilka cienkich warst niż jedna czy dwie grube, natomiast tu ostatnia warstwa lakieru musi być tzw "mokra" czyli grubsza, żeby lakier nabrał połysku). 8. odczekaj kilka dni żeby lakier się utawrdził, prepoleruj pastą i nastepnie nawoskuj. Ożesz mamusiu, ale żem się rozpisał Jakby jeszcze coś to wal śmiało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Dzięki wam!! Będę tylko woskował tak jak napisał Tornado, natomiast to co napisał Paffko wykorzystam przy następnym modelu jakim będzie Scnia R. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Cześć wszystkim. Mała aktualka Mana-przykleiłem cześć szyb i osłony miedzy osiowe: Szyby nie zbyt czysto sie wkleiły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Dałeś za dużo kleju i dlatego wyszedł na szyby, wystraczy jak nałożysz go punktowo (w niewielkiej ilości) w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Albo zainwestować w clear fix od humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 clear fix słabo trzyma podobno jest coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 clear fix słabo trzyma podobno jest coś lepszego. nie prawda dobrze trzyma. Ja kleje tym nie tylko szyby ale i reszte rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi