kamil83 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam! Kilkumiesięczna praca ukończona. Warsztat Zapraszam do oglądania i komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Bardzo ładny ale troszeczkę za czysty... jakby nigdy z garażu nie wyjechał xD A "ludziowi" oczy coś zjadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Ponieważ jestem teraz sam na etapie budowania Dany, jak również miałem możliwość oglądania kilku już modeli tego pojazdu. Mam więc jakieś porównanie. Muszę stwierdzić, że twój model jest chyba najgorzej wykonanym modelem jaki widziałem. Chyba był malowany pędzlem i niestety to widać. Musisz jeszcze popracować na śladami eksploatacji bo te ci nie za bardzo wychodzą. Pytanko gdzie podziały się szybki. Bo jeśli nie chciało ci się ich wklejać to trzeba było po prostu zamknąć z przodu osłony i było by z głowy. Figurka sorry za określenie bardziej mi przypomina beduina niż polskiego żołnierza. Wg mnie jest do wywalenia. Jedynie to ładnie ci wyszedł kamuflaż, który mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Nie znam się na współczesnych pojazdach, ale nie jest chyba aż tak tragicznie. Generalnie co mi się podoba to efekt metalu jaki uzyskałeśna karabinie (Dshk czy jak mu tam) oraz narzędziach. wnętrze wygląda ciekawie. Co do malowania pędzlem, to widziałem dużo gorzej pomalowane modele - a ten nie jest aż tak tragiczny. Osobiście maluję aero i technice malowania pędzlem wiem niewiele. Jednak na pewno w oczy rzuca się brak washa, który podkreśliłby bryłę modelu. A figurka - przynajmniej technika malunku nie jest taka zła - lepsza od mojej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Kamil - nienajgorzej, ale faktycznie wash by mu dobrze zrobił. Lekkie kurzenie także, przede wszystkim na oponach (to dodaj koniecznie). Suchy pędzel masz nieco za mocny na krawędziach, dziwnie wygląda to zwłaszcza właśnie na oponach. Brązowe plamy z tyłu i po prawej stronie urywają Ci się na płycia nadsilnikowej i zasobnikach z amunicją. Czy tak powinno być? Co do malowania pędzlem, to staraj się malować w jednymkierunku. Na zdjęciu ze zbliżeniem DSzK widać, że brązową plamę malowałeś "pionowo", a zieloną bazę "poziomo". Na bokach maluj "pionowo", można to potem łatwiej przerobić na ślady eksploatacji czy brudzenie (rainmarksy). Nie miałeś jakichś kłopotów z zielonym kolorem? Na zdjęciu ze zbliżeniem narzędzi widać jakbyś miał pomalowane fragmenty dwoma różnymi odcieniami. Także na innych zdjęciach widać, jakby ostatnia warstwa zieleni była jaśniejsza niż poprzednia, przez to nieco bardziej widoczne są smugi od pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 To mój jeden z niewielu czystych modeli. Resztę mam bardzo zasyfione. Chciałem mieć czyściocha, to mam. Lekkie kurzenie by się przydało, ale tylko na oponach. Łosza nie zrobiłem specjalnie, żeby uniknąc efektu zbyt mocnego zasyfienia. Dzięki za wszystkie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Kamil, dwie sprawy: - jeżeli chciałeś mieć czystą Danę, to nie bardzo pasuje tu Fiona z ISAFu. Oczywiście nie trzeba jej uwalić w syfie po kokardę, ale kurz na kołach i dolnych partiach naprawdę nie zaszkodzi; - nie myl washa z brudzeniem, przecież służy on zupełnie czemuś innemu. Mianowicie nadaniu modelowi większej trójwymiarowości i zbliżeniu go w wyglądzie do pomniejszonego obiektu rzeczywistego. Dobrze położony wash w ogóle nie będzie sprawiał wrażenia brudu. Mam wrażenie, że z tą Daną zatrzymałeś się w połowie drogi. Ja bym ruszył z nią dalej, ale oczywiście model jest Twój. I tak na pewno cieszy oko na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Masz rację, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 W sumie to co chciałem napisać - napisał Kuba - dość mocny suchy pędzel bez washa trochę dziwnie wygląda - spróbuj z tym washem. I tak jak napisano wcześniej - wash nie oznacza brudzenia (choć ja też muszę to poćwiczyć ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi