grzesioj Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Jak w tytule, czyli Pz.Kpfw. 35(t) firmy Attack Hobby w skali 1:72. Ponieważ wszystkie "ochy" i "achy" nad modelem zostały wypowiedziane w warsztacie kolegi plastikka, myślę, że pozostaje mi jedynie dodać, iż model wykonałem bez specjalnych ingerencji w to, co zaproponował producent, za wyjątkiem zastosowania dwu zestawów waloryzujących również produkcji Attack Hobby, a mianowicie - zestawu gąsienic RE72344 oraz wyposażenia dodatkowego z Rosji z 1941 roku RE72343. model wykonany tradycyjnie, z użyciem Humbroli i Pactr, malowany pędzlem. I tyle. Czas na bohatera tematu. Fotografie oczywiście takie sobie - ze względu na pogodę a w związku z tym na brak światła oraz wyeksploatowany monitor, na którym nic nie widać i na dobrą sprawę nie wiem, jakie zdjęcia i jak je obrabiam. Efekty widzę dopiero w pracy... A zatem, do rzeczy. Najpierw kilka zdjęć z budowy: Przedstawione zdjęcie wykonano... "z ręki", nocą na biurku oświetlonym tylko jedną kompaktową świetlówką. I tu aparat mnie zadziwił... A tu efekt prac z zestawem gąsienic RE72344. Brrr... A tu już zdjęcia gotowego modelu. Najpierw kilka nic nie mówiących o jego rzeczywistym wyglądzie, wykonanych na biurku z użyciem lampy błyskowej: tutaj - z nieco innymi ustawieniami aparatu i wykonane z dużego zbliżenia: Ostatnie - wiele bardziej bliskie rzeczywistości. Zdecydowałem się wyjść na deszcz: I to na razie ostatni model z zakupionego większego pakietu. Zajął ostatnie wolne miejsce na półce. Chwilowo zatem nie będzie nic nowego, bo nie ma gdzie stawiać. Może w nowym domu będzie więcej miejsca, ale to w bliżej nieokreślonej przyszłości. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 I dało radę?Dało...nawet z niezłym efektem końcowym.Widzę, że tak jak i w moim - garbaty nieco tłumik wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Zawsze można tłumaczyć, że taki powyginany . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Model jak zwykle z twojej stajni mi się podoba. Nie rób nam tego i dawaj następny. Wkładaj je do piętrowych pudełek czy coś tam, ale rób dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Sorki że dopiero teraz ale musiałem wcześniej przegapić. Model mi się podoba szczególnie te tobołki, a gąsienicę nie wyglądają źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Właśnie się nad nim męcze - układ jezdny maskara w tych gabarytach - ja zrobie w całości z pudła ...Jak sie powiedziało A trzeba by B - ale łatwo nie jest Gratuluję , coś pięknego Ci wyszło..Ehhh Chciało by się mieć taki warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Kolejny odkop. Model ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Wreszcie widzę, te tobołki Attacka pomalowane i na modelu. Sama Skodzianka prezentuje się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 No, naprawdę nieźle wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi