Pawel2123 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Nie, nie, nie Nic nie jest widoczne Wszystko sprawdzone 5 razy zanim wierciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 No kolego - dobra robota . Ciekaw jestem jak się to będzie prezentować w całej okazałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 Dałeś do pieca dodatkowo wyszedł ci całkiem fajny poradnik jak zrobić oświetlenie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 No no. Czekanie na zdjęcia się opłacało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Dodam jeszcze, że kończę już część dziobową i rufową (zostały mi jeszcze dźwigi, barierki i linki) jak już to skończę to zrobię fotki i zaprezentuje, tym czasem jeden kadr extra specjalnie dla Was Na fotce tylko przyłożona część dziobowa do kadłuba, stąd takie szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Fajny poradnik. Ale czy nie lepiej byłoby na górnych pokładach od strony sufitu podkleić folię aluminiową?! Lepiej by rozpraszała światło. Próbowałeś?! Fajnie ci wychodzi ten warsztat. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 20 Maja 2012 Share Napisano 20 Maja 2012 Fajny poradnik. Ale czy nie lepiej byłoby na górnych pokładach od strony sufitu podkleić folię aluminiową?! Lepiej by rozpraszała światło. Próbowałeś?! Fajnie ci wychodzi ten warsztat. Pozdrawiam Mariusz Nieprawda.Biały mat odbija 70-80% światła,folia alu. 20-30% śwatła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 22 Maja 2012 Autor Share Napisano 22 Maja 2012 Tak trochę odskoczyłem od dziobu i rufy i zabrałem się za ściany boczne, malowanie, wiercenie okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2012 Koledzy! Sorry, za taki przestój... Ale chciałem poinformować, że powodem tego jest ogromny natłok pracy i do tego sesja egzaminacyjna na studiach... Titanic dzielnie czeka na dalszy postęp prac i niebawem wrócę do stoczni Sam doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 I jak, kiedy prace ruszaja, sam sobie chyba go sprawie z tymi blaszkami, b. fajnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 wiernie przeczytałem całość i dosiadam się do 2 rzędu... żeby nikomu nie zasłaniać powodzenia większy bracie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 I jak, kiedy prace ruszaja, sam sobie chyba go sprawie z tymi blaszkami, b. fajnie Ci idzie A wiesz, że teraz są wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
convert Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 I jak, kiedy prace ruszaja, sam sobie chyba go sprawie z tymi blaszkami, b. fajnie Ci idzie A wiesz, że teraz są wakacje? a co to modele to praca i obowiazki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 I jak, kiedy prace ruszaja, sam sobie chyba go sprawie z tymi blaszkami, b. fajnie Ci idzie A wiesz, że teraz są wakacje? a co to modele to praca i obowiazki ? Niektórzy mają naukę, inni gdzieś wyjeżdżają a inni chodzą do roboty tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 A jeszcze inni nie muszą w tej chwili pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 ja też nie muszę ale korzystając z okazji dorabiam, modele same się nie kupią sory za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Bardziej mi chodziło o to, że prawie wszyscy wyjeżdżają gdzieś lub odpoczywają od życia codziennego, bo to nie lata 70, że się całe dnie modele klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 6 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Uwag uwaga ! Udało mi się znaleźć kilka godzinek na modelowanie i zawitałem w mojej domowej stoczni No więc można powiedzieć, że ukończyłem część dziobową w 90% (zostały liny) Pierwsza barierka Widok na stocznie z lotu ptaka Montaż schodów Takie są ogromne Montaż... No i parę kadrów przyklejonego już pokładu dziobowego ze wszystkimi relingami oraz schodami Kotwica "powinna" być czarna matt ale postanowiłem pozostawić ją taką jak z zestawu (jest to model, nie ma on jakiś ogromnych wymiarów ok. 70cm i tak chromowana złota kotwiczka rzuca się przyjemnie w oczy mnie się podoba bardziej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Świetny model i świetne zdjęcia warsztatowe, gratuluje Bardzo dobrze Ci idzie, coś czuje że będziemy mieli piękny model titanica na forum, relingi są zestawowe??.PS. ogolił byś się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Relingi nie są w zestawie, jak przestudiujesz trochę mój warsztat to znajdziesz nawet link ze sklepem gdzie można je zakupić a jeżeli chodzi o golenie to ja tak specjalnie sobie zostawiam hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Relingi nie są w zestawie, jak przestudiujesz trochę mój warsztat to znajdziesz nawet link ze sklepem gdzie można je zakupić a jeżeli chodzi o golenie to ja tak specjalnie sobie zostawiam heheObserwuje od 1 postu, jakoś mi info o relingach umknelo:)Nie tylko obrazki ogladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TreworBG Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 super wygląda, oby tak dalej ;-) PS zdjęcia robisz sam czy ktoś Ci robi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzięki, dzięki Zdjęcia robię sam, ewentualnie te na których mnie widać robi mój kumpel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Extra wykonanie! Polish precision! PS. Jesteś na Game Center? Daj nicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel2123 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Nie posiadam Game Center... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi