Christophorus21 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Model RPM – u sklejony jakiś rok temu kiedy postanowiłem powrócić do modelarstwa po kilkuletniej przerwie… Wykonany prosto z pudła, relaksacyjnie, bez żadnych „wodotrysków”. Malowanie z roku 1920. Cóż mogę jeszcze dodać… Może tyle, że w pudełku, które dostałem, nie było instrukcji – producent zapomniał jej dodać… Jeśli chodzi o sklejalność i spasowanie to jest ok. Nie było problemów. Odpuściłem sobie tylko klejenie nitów na wieży… Poniżej fotki przy sztucznym świetle: I przy dziennym świetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
księżak Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Model bardzo mi się podoba ,ale kolory jak dla mnie trochę zbyt ciemne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Co do brudzenia to może i trochę przesadziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Powitać kolęgę z miasta Łodzi.Co do warsztatu to trzeba się troche pod ciągnąć ale jest dobrze pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2012 A witam witam! Co do warsztatu- w pierwszym poście napisałem, że to był mój pierwszy model po dłuugiej przerwie. A co za tym idzie i warsztat był gorszy... Dzięki za pozytywne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 fajny model...ale, czy nie powinien mieć z tyłu tej płozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o tylną płozę, to nie zawsze była ona montowana (np. w czasie transportu...). Poza tym wujek Google podrzucił mi parę fotek czołgów bez tylnej płozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Modelik fakt - trochę ciemny wyszedł. A co do płozy to nie powinna być to chyba zbyt trudna sprawa do dorobienia. Tutaj masz zdjęcie jak powinna wyglądać: Ale to już jak autor woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2012 No ok. Jeśli chodzi o tą tylną płozę to postaram się coś zadziałać w tym kierunku... Rzeczywiście nie wygląda ona na zbyt skomplikowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ładnie sklejony. Z malowaniem trochę gorzej. Ogólnie mam wrażenie, że nie starłeś washa. Przydało by się tłumik trochę pordzewić - w kolorze kamo wygląda trochę dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ogólnie jest oki - o zbyt mocnym brudzie koledzy wspominali w postach wyżej.Nasi bardzo dbali o FT - po każdej akcji były myte... Ogon - nie obowiązkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Jeszcze raz dzięki za komentarze i porady. Co do washa- dzisiaj wieczorem spróbuję go zmyć a jutro wkleję nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Mała aktualizacja- Renia majestatycznie pojechała do lakierni...;) Jak z niej wyjedzie to wrzucę nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Poniżej- Renia w nowym, "odświeżonym" kamuflażu... Poprawiłem tłumik, teraz dam tylko lekkiego washa i napis na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Szczerze mówiąc bardziej mi się podobała ta stara wersja, bo teraz wygląda jakbyś nie rozcieńczył farby (rozmyte detale) ale zobaczymy po washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Wygląda lepiej jeśli chodzi o kolory. Natomiast wydaje mi się, że nie zmyłeś poprzedniego malowania i położyłeś kolejną warstwę? Bo teraz grubość farby jest zdecydowanie za duża. Nie wiem czy nie było by zasadne wrzucić go do cleanlux'a i pomalować od nowa. Tłumik mi się podoba tylko trzeba by trochę rdzę zróżnicować i pociągnąć washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 10 Maja 2012 Autor Share Napisano 10 Maja 2012 Przyznaje się- nie zmyłem poprzedniego malowania... Nie będę malować go ponownie. Niech będzie taki jak jest teraz. Mnie się podoba;P Tak jak już wcześniej pisałem- zrobię jeszcze tylko jakiegoś washa no i ew. poprawię nieco tłumik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi