hary Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich i zachęcam do odwiedzania tematu jak najczęściej Z racji że nie jestem jakimś szczególnie wybitnym modelarzem ( wręcz raczkującym ) wszelkie sugestie odnośnie modelu są mile widziane Parę słów o samym modelu , producent podaje że jest 490 części , w tym 6 wyprasek to koła , 1 to figurki , cała pojazd natomiast to 3/4 standardowe ramki . To co trzeba zauważyć to fakt że model bije po oczach niesamowitą dokładnością i mnogością detali za tą cenę ( około 90 zł ) to chyba nie ma szans znaleźć coś równie dobrego z dragona czy tamiya Shot at 2012-04-27 Shot at 2012-04-27 Shot at 2012-04-27 Shot at 2012-04-27 Shot at 2012-04-27 Shot at 2012-04-27 Shot at 2012-04-27 Jak widać na razie sam motorek z drobnym okablowaniem , za niedługo powinna się pojawić rama Jedno niedociągnięcie ze strony producenta jakie zauważyłem to fakt że alternator wisiał w powietrzu Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Chętnie pooglądam.Ładny ten silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Można prosić o większe foty na forum, zamiast klikania w miniaturki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 A ja już chciałem się za niego brać a widzę że kolega wyprzedził moje myśli Podoba mi się warsztat czekam na kolejne fotki i czytam opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Wojskowych ciężarówek nigdy dość Malowanie to pudełkowy niemiec, czy może jednak ruski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 4 Maja 2012 Autor Share Napisano 4 Maja 2012 Co do malowania to instrukcja pokazuje kilka malowań , ale osobiście najbardziej mi się podoba propozycja z frontu ukraińskiego 1943 taki zimowy kamo nie wiem jeszcze czy dam rade coś takiego zmalować ale spróbujemy Shot at 2012-05-04 parę fotek z prac nad ramą i paką Shot at 2012-05-04 na fotce widać elementy łączące ramę pojazdu z drewnianą ramą pod pakę ,które są wykonane z drucików w modelu występują one z plastiku i jakoś nie wyglądały przekonująco dlatego taka zmiana Shot at 2012-05-04 Shot at 2012-05-04 Shot at 2012-05-04 co do paki to pozostanie otwarta tylnia burta , na pakę trafi trochę klamotów może zostanie dorobiony stelaż z plandeką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 takie tam małe postępy z ramą , średnio jestem zadowolony nie wyszła do końca prosta Zmajstrowałem małe zmiany w przedniej atrapie , orginalnie była odlana jednolita z plastiku i nie było żadnego prześwitu , środek wywaliłem i zastąpiłem drobną siateczką miedzianą Shot at 2012-05-06 Shot at 2012-05-06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Fajnie Ci to wychodzi. Tak mi się spodobalo ze będe musiał zakupić ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Przód dużo lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 A ja mam pytanie ten model to zupełnie nowy produkt MiniArta czy przepak Toko/Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Gaz z MiniArta którego sklejam to nowość , jeśli dobrze pamiętam to premiera była jakoś na początku tego roku ... w lutym ?? (ale mogę się mylić ) nie jest to żaden przepak , dla porównania masz tu linka do kolegi który właśnie ma taki wynalazek o którym piszesz viewtopic.php?f=87&t=32701 porównaj jak wygląda rama tam i u mnie , zaczepy na burtach paki , nie wspomnę o wyglądzie słoi na drewnie , silnik itd itd. czytaj u góry prawie 500 części a model rozmiarowo nie jest za wielki powtórzę jeszcze raz model jest REWELACYJNY a precyzja powala A teraz z innej beczki powoli zaczynam się bawić kolorkami i mam takie pytanko do kolegów modelarzy który specyfik wybrać na kolektor wydechowy/wydech http://www.mojehobby.pl/products/Rdza-Rust.html http://www.mojehobby.pl/products/Standard-Rust.html no chyba że są jakieś inne propozycje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Gaz AAA Toko/Zvezda wygląda tak http://www.fotosik.pl/u/milanmcz/album/1151388 Model MiniArta to jest zupelnie coś innego, jest bardzo szczegółowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Dzięki panowie wiem już co chce na urodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Mynar Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Jeśli prezent urodzinowy będzie model Gaza od MiniArta, to będzie bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 23 Maja 2012 Autor Share Napisano 23 Maja 2012 Powoli brne do przodu , pogoda nie sprzyja modelarstwu a mam jeszcze jeden model do złożenia w skali 1:1 i on pochłania większość czasu i funduszy model nabiera coraz więcej detali i powoli kolorki się też pojawiają Shot at 2012-05-23 Shot at 2012-05-23 w modelu zrobiłem lekko skręcone koła , niestety skręt wyszedł nieco inaczej niż zamierzałem a teraz boje się tego ruszać bo to wszystko delikatne jak ... nie powiem co Shot at 2012-05-23 No i pierwszy raz w życiu użyłem pigmentów wiem że tej rdzy trochę za dużo wyszło , ale myślę że jak położę kolejny pigment ( dry mud miga ) to przytłumi obecną rdze Shot at 2012-05-23 ktoś widzi jakieś straszne babole , ma propozycje co by tu poprawić to walić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Te rdzawe fele wyglądają super... gdybyś robił wrak. Może nastepnym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 A może pakę zrobisz samemu z balsy modelarskiej? Prawda jest taka że, będzie o wiele lepiej wyglądało niż pomalowany plastik. I zawsze można jakąś 1 deseczkę połamać, czy ją nawet wyrwać i będzie bardziej frontowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majutek Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Model super. Kolega wyżej dobrze mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hary Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2012 Powoli, powoli ale do przodu , jeszcze tylko minimalne malunki przy ramie i będzie gotowa poszedłem za radą kolegi i zebrałem tą rdze z kół , został za to nałożony dry mud miga za pomocą aerografu na ramę i koła Mam nadzieję że teraz będzie się bardziej podobało Co do balsy to powiem szczerze , że jak został rzucony ten pomysł to pomyślałem co to .... jest balsa modelarska Pomysł naprawdę fajny jest tylko jedno ale , autentycznie się tego boje . Myślę że zostawię sobie pakę na sam koniec i zaryzykuje z tymi deseczkami , jak nic z tego nie wyjdzie to przykleję plastikową A teraz drobne spy photo z prac Shot at 2012-06-02 Shot at 2012-06-02 Shot at 2012-06-02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Barwdzo ładnie wyglądaja koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Fakt, bardzo realistycznie zakurzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Rama i koła super przybrudzone. Jakby właśnie zjechał z ruskich dróg. Posłuchanie rady Krzyśka wyszło na duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Hary zaprawdę pięknie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Zgadzam się z kolegami, uzyskałeś bardzo realistyczny efekt kurzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi