pawlik Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 No piknie!!!! Kurna chata! Miodzio! No radość dla moich starych oczu,takie pływadło z kominem!!!! Ktoś Coś opowiadał o tym że razem popływamy że da znać dwa dni wcześniej .Gaspadin Kalaruszkin 25 lat łagru!,herr kapitan 25 lat łagru!Nie gadam z wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zamiast to razem .... .Tępą siekierą drzewa w tajdze rąbać dorzywotnio!!!!Albo gumowym młotkiem w kamieniołomie!!!! Wypchajcie sie polistyrenem .Za holowniczek .Może mi przejdzie za dwa tygodnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 No i Karalucha wzięło zastanawia się nad budową Barki w wersji desantowej ( polecam ) Lub uzbrojonego kutra rybackiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Bombowo nam to wyszło, szkoda że mój pakiet dał dupy...No ale niedługo mój MAS dołączy do manewrów Holowniczek obraca się praktycznie w miejscu! Niestety zbiornik koło Chłopskiej jest głęboki, jest gródź do podziemnego kanału i niebezpiecznie puszczać bączki nasze na nim :( Na dniach rekonesans akwenowy na Donasie. PS Po drodze do domu kupiłem Uboota Typ IIA Chudy świadkiem! Pewnie w sklepie, który jest niedaleko zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 A co misza - to Ty się bujałeś 2 miesiące z jego kupnem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 A co misza - to Ty się bujałeś 2 miesiące z jego kupnem ? Kiedyś go oglądałem ale dałem sobie spokój, jeden U-boot mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Listopada 2012 Autor Share Napisano 17 Listopada 2012 Prace trochę ruszyły Wykonałem maszynownię w 90% Zostanie jeszcze wymiana silników na mniej pradożerne i słabsze bo tak wielkie jej nie potrzebne ( teraz są 480 race a będą 400 zwykłe ) Z racji że nie potrzebuje sporych prędkości i wały są bardzo nisko zastosowałem przekładnie 1:3 docelowo będzie jeszcze jedna po środku jedyny element jaki jeszcze wyląduje w maszynowni to wytwornica dymu i wytwornica zasłony dymnej model będzie w stanie postawić dwie około 45 sekundowe zasłony dymne http://callistoshop.pl/index.php/75/39/pirotechnika/swiece-dymne-smoke-granade/swieca-dymna-biala-detail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 No to widzę że buduje się! Pogratulować kierownikowi stoczni! , a mnie znowu zgrzyta w kręgosłupie muszę poleżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekCz Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Widziałem barkę podczas konkursu w Osowej. Wyglądała niezwykle ciekawie. Swoją drogą mam pytanko: Czy posiadasz także normalną pracę czy zyjesz z tych modeli? Ilość poświęcanego czasu na budowę ich jest ogromna, a gdzie reszta zajęć.... Trzymam teraz kciuki za barke i zasiadam do śledzenia wątku. Ponieważ nie ma już miejsc na widowni więc siedzę na drzewie za płotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 kadłub barki otrzymał pasy z nitami na całym kadłubie będą jeszcze tylko linie nitów łączące do wręg Teraz zabieram się za armaty 105mm zamek jednej już przymocowany do lufy czeka na gniazda oporopowrotników w między czasie powstaje też wyposażenie sterówki i kabiny radiooperatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Pozazdrościć Koledze samozaparcia i czasu. Skąd ty bierzesz ten czas, powyjmowałeś baterie z zegarków? Super wykonanie nity z taśmy czy sam robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2012 Pozazdrościć Koledze samozaparcia i czasu. Skąd ty bierzesz ten czas, powyjmowałeś baterie z zegarków? Super wykonanie nity z taśmy czy sam robiłeś A co to zegarek ?? Nity sam robiłem ( o jakiej taśmie mówisz ?? bo mnie zaciekawiłeś !! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Ja napiszę tak: lufka za cienka, łby nitów pod złym kątem, szpachlówka nie trzyma osiowości, generalnie pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2012 Ja napiszę tak:lufka za cienka, łby nitów pod złym kątem, szpachlówka nie trzyma osiowości, generalnie pod but Postaram się naprawić te błędy i nie zawieść kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Przy tej skali można by się pokusić o wykonanie wnętrz nie tylko sterówki ale i reszty, przynajmniej w częsci gdzie nie będzie to kolidowało z "armaturą" RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Przy tej skali można by się pokusić o wykonanie wnętrz nie tylko sterówki ale i reszty, przynajmniej w częsci gdzie nie będzie to kolidowało z "armaturą" RC Właśnie w takim celu powycinałem drzwi, ale uchylone będą nie tylko by pokazać co jest w środku ale też dlatego że korytarzem doprowadzę chłodzenie powietrzne do siłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 No ładnie ,ładnie panie młodszy! Ciekawe czy ja będę miał tyle wytrwałości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 Relacja nie umarła poprostu walczę z drobnicą Powstają obie armaty 10,5cm zdjęcia obrazują etap na jakim są obie armaty cała lufa ma możliwość cofania się na oporopowrotnikach jak przy wystrzale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 "strzelające" armaty to nowa jakośc. Genialne i zarazem fantastyczne. Gratulacje za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KorniK Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Robi wrażenie, oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 w chwili odpoczynku od armat zabrałem sie za pomieszczenie radiowe jednak mam mały problem bo nie wiem jakie krzesło wystrugać gościowi żadnych zdjęć nie znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 . Podziwiam twoją pracę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Może takie obrotowe na trzech nogach? W sumie nie mam pojęcia jak takie krzesło mogło wyglądać ale do pozycji radiowca takie by chyba pasowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 właśnie nad takim myślałem ale na razie przeszukuję zbiory może coś znajdę nie chciałbym gafy strzelić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 poszukuję niemieckich map morskich bo chciałbym wydrukować i gdzies usadowić w sterówce Przydały by sie tez plakaty propagandowe Znalazłem dwie ciekawe mapy Są to mamy Helu z 1940 i Norwegii z 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi