Firefly Vc Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Witam wszystkich po dość dłuższej przerwie.Przedstawiam wam model działa samobieżnego rosyjskiej produkcji Su 76,który nabyłem na zeszłorocznym konkursie modelarskim w Łasku.O samym modelu mogę napisać że nie jest taki rewelacyjny trzeba w nim troche poprawić detali i po naprostować płyty nadbudówki z działem.Największym problemem jest to że wahacza zawieszenia nie mają zaczepu który by je zablokował,ponieważ robią pełny obryt 360 stopni.Oprócz tych mankamentów model nawet się fajnie prezentuje prosto z pudła. Edytowane 7 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Fakt, fajny. Czekam na malowanie. Wnętrze chyba będzie trochę trudne do malowania przy takiej zabudowie? No chyba że jeszcze go nie posklejałeś do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Camo będzie z SS-Viking (model jest w niemieckiej wersji).Chyba zrobię plandekę bo nie mam chęci malowania wnętrza jestem wyczerpany po Nashornie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Maja 2012 Share Napisano 7 Maja 2012 Camo będzie z SS-Viking A tfu Czym się różni szkopska wersja od ruskiej? tylko kalkami? to chyba nie problem polskie oznaczenia można spokojnie pędzlem wymalować ,co do wnętrza to szkoda zakrywać szmatą ,pomalowanie tych kilku elementów nie jest aż tak wymagające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 7 Maja 2012 Autor Share Napisano 7 Maja 2012 Tak różnią się kalkomaniami i są jeszcze figurki niemiaszków.Osobiście nie wykonuję polskiego sprzętu ani go nie zbieram.A tak na marginesie to bardziej mi się podoba camo brązowo-piaskowe niż oliwkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Daj spokój z plandeką! Równie dobrze mogłbyś go w ogóle nie malować tylko go przykryć garścią gałęzi i trawy. Dużo tam do malowania wbrew pozorom nie masz ( amunicja, części działa.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Pomaluj to. Według mnie będzie dużo lepiej niż z plandeką. Presja prawie taka, jak ze szmatą u Twitcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Jaka plandeka? Aerograf/pędzel w dłoń i do boju ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Co do plandeki na Su 76 to macie guzik do pisania i tak ją wykonam.Z robiłem tak Marder-a III ausf M z Tamyia i mi się to bardzo z podobało.Przykro mi ale ja nie robię modeli pod publikę tylko dla siebię.A wykonuje je tak aby mi się podobały,a przy okazji podkreślę że nie jestem modelarzem na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Ok, spoko ja już się nie odzywam. Jak dla mnie możesz go na różowo walnąć skoro tak Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 8 Maja 2012 Autor Share Napisano 8 Maja 2012 Ok, spoko ja już się nie odzywam. Jak dla mnie możesz go na różowo walnąć skoro tak Ci się podoba. Dla ciebię wykonam go na różowo z żółtymi ciapkami i z czerwoną armatą Szkoda mi czasu na takie słowne potyczki ide po dłubać i porobić fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Daj spokój Piotr niech Kolega robi z tą suką co mu się podoba ,jego model,jego kasa i jego cyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Może jednak dasz się przekonać na malunek wnętrza.Bardzo ładnie Ci wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 Nie chcesz malować, to nie. Trzeba było kupić sobie Mausa, a nie SU-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 8 Maja 2012 Share Napisano 8 Maja 2012 SZKODA!!! Ale nie moje małpy - nie mój cyrk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 Może jednak dasz się przekonać na malunek wnętrza.Bardzo ładnie Ci wyszło. W sumie przeanalizowałem i się zgodzę nie będzie plandeki.Nie mam żadnej masy modelarskiej a z chustki higienicznej paskudnie wygląda.Jutro zaczynam malowanie wnetrza zobaczę co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Zwycięstwo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 9 Maja 2012 Autor Share Napisano 9 Maja 2012 No w sumie dziś dzień Wiktorj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi