RH Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 (edited) Kolejna "skorupka " tym razem troszkę z późniejszego okresu .A mianowicie Messerek dwumiejscowy z firmy Dragon 1:48.Uprzedzając słowa kolegów taki sobie ,beznadziejny ,byle jak sklecony ,od niechcenia ,bez tzw duszy I niech tak zostanie A co wszystko musi być na cacy ! Edited May 8, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
error.exe Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 A jednak da się ukończyć ten model ? Mam dokładnie ten sam model rozgrzebany na warsztacie i zaciąłem się na etapie pasowania kadłuba ze skrzydłami ;/ Dokładnie ta sama konfiguracja.. Dla mnie OK i pewnie mnie nie wyjdzie lepiej :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Świetny jak zwykle! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabnad Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Model mi się podoba chociaż także uważam, że wyglądałby lepiej z okapotowanym silnikiem. Dobre wrażenie psują zdjęcia z napisem "RAUCHEN WERBOTEN" powinno być "VERBOTEN" to tak jakby w polskim hangarze napisano "PALENIE NABRONIONE". Ale model ładny i chciałbym żeby moje tak wyglądały. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 taki sobie ,beznadziejny ,byle jak sklecony ,od niechcenia ,bez tzw duszy To chyba nie widziałeś moich modeli Mi się Twój messer podoba. Fakt, silnik rzeczywiście jakiś taki goły, ale ogólne wrażenie OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabnad Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Widzę, że napis już zmieniony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdravko Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Ogólnie to chciałbym umieć tak "od chcenia" robić modele jak Ty robisz je od "niechcenia" naprawdę jest na co popatrzeć Ale jako, że od najlepszych wymaga się więcej to mam jedną uwagę; spasowanie nosa, widać niedokładnie poszpachlowane łączenie oraz garb pomiędzy wyższym nosem a niższym kadłubem. Wydaje mi się, że modelarzowi na takim poziomie to po prostu nie wypada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted May 8, 2012 Author Share Posted May 8, 2012 Ogólnie to chciałbym umieć tak "od chcenia" robić modele jak Ty robisz je od "niechcenia" naprawdę jest na co popatrzeć Ale jako, że od najlepszych wymaga się więcej to mam jedną uwagę; spasowanie nosa, widać niedokładnie poszpachlowane łączenie oraz garb pomiędzy wyższym nosem a niższym kadłubem. Wydaje mi się, że modelarzowi na takim poziomie to po prostu nie wypada. Może i prawda ,ale to nie mój klimat :( ,ot taka odskocznia .Lepiej sie czuję w plątaninie drutów ,płótna i drewna ,to mój klimat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xychu Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Model jest Prze-Pięk-Ny Wnętrze silnika trzeba było pokazać i jest OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts