Artek82 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Witam Szanownych Kolegów . Tematem galerii jest model Antonowa-2 w malowaniu DDR-owskiej Lufthansy. Na początek fotografia oryginału zapożyczona ze strony Interflugu. Model wszystkim jest szeroko znany, więc zbytnio się rozpisywał nie będę. Kupiłem go ładnych 6 lat temu w takim oto stanie Model rzecz jasna musiał swoje odleżeć aż z 3 lata temu coś tam powoli ruszyło, ale postęp był słabiutki i od 2010 roku, wyszpachlowany i pryśnięty podkładem, ponownie musiał odstać swoje w kącie W czasie długiego weekendu wpadł mi w ręce i postanowiłem go ukończyć. Przykleiłem i zamaskowałem kabinkę, doszpachlowałem co nieco i jedziemy na lakiernię A tutaj już po lakierni powoli nabiera barw pomalowane śmigło i maska przed kabiną kładzenie kalek i próba silnika Model trzyma standard "Vintage", czyli bez żadnych współczesnych dodatków, sklejony z pudła. Dodałem mu naciągi wykonane z rozciągniętych nad gazem ramek od części, linka anten to nylon z pończoch , a kalki są wykonane przez Alberta i podziękowania dla niego Zapraszam do zdjęć Tutaj małe porównanie z modelem wykonanym 45 lat temu którego prezentowałem w tym temacie: viewtopic.php?f=64&t=28811. A teraz palimy motor i odlatujemy Dziękuję za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Nooo to rozumiem Elegancko wyszpachlowany, wymalowany i schludnie wykończony Antek (o braku wash'a i śladów eksploatacji nie będę mamrotał). Z tych plastikowych dziadków Plasticarta da się jednak wykrzesać coś ciekawego. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 No i szafa gra! bardzo lubię tego Platicarta, mam go w pudełku, kto wie co będzie dalej? Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Bardzo ciekawy model i ładnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 45 lat temu? O kurczę, chciałbym jeszcze tyle pożyć, żeby móc także zrobić podobne porównianie:) Nie ma co, widać postępy (jeśli tak można powiedzieć hihi;)). Bardzo ładny jest ten Twój Antek, mi się podoba, szczere gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Cieszę się że Antoni się Kolegom podoba Kornik z tym łoszem próbowałem na skrzydłach, ale jakoś tak nie czuję się w tym jeszcze . No musze poćwiczyć na jakimś starym złomku i może sie zdecyduję wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Fajnie wyszedł. Pamiętam, że sam go sklejałem jakieś 20-parę lat temu. Ostatnio miałem okazję z siostrzanym egzemplarzem się zaznajomić trochę bliżej: Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Świetne fotki Erolek W Niemczech latają co najmniej trzy AN-2 w takim historycznym malowaniu, a jeden DM-SKK posiada nawet jeszcze oryginalne prostokątne okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 W Niemczech latają co najmniej trzy AN-2 w takim historycznym malowaniu, a jeden DM-SKK posiada nawet jeszcze oryginalne prostokątne okna Ten akurat był w Teuge, w Holandii. Jakby ktoś potrzebował, to mam pełen walkaround zrobiony - łącznie z kabiną. Może się kiedyś zbiorę, pozmniejszam i wrzucę na sieć. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Ale zarejestrowany jest w Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Bardzo ładnie ten vintydż Ci wyszedł ,pamiętam jak swojego sklejałem ze 25 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi