czak45 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Baza to Hotchkiss RPM Działo z Hanomaga z firmy Dragon. Ot taki przeszczep polowy/ Warsztat. http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=282&t=21306 Zdjęcia. Jedno na białym tle (chyba kolory trochę się zmieniają) Pozdrawiam. Edytowane 31 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 I kolejna ładna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Podoba mi się zarówno pojazd jak i klimat podstawki. Mam pytanie, bardzo mi się podoba reflektor, rozumiem że metoda na klej? Środek malowałeś na biało czy wyłożyłeś folią alu? Mógłbyś mi podać wymiary reflektora? Bo muszę taki dorobić i nie wiem jak się za to zabrać. Jeszcze raz za pracę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Sandman weż sobie kawałek okrągłej ramki po modelu. Papierem postaraj się zaokrąglić jeden koniec. Potem przytnij ramkę z drugiej strony i wywierć otwór. Środek to mazak srebrny potem klej dwuskładnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandman Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 dzięki bardzo, tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 super praca, urokliwy klimat i temat rzadko spotykany, słowem trzymasz formę, to chyba jedne z najlepszych twoich figurek przy okazji. na minus - lekko krzywe gąski, chyba że to kwestia zdjęć. i jedna rzecz nie daje mi spokoju - po co było im jedno koło do PAKa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Fajny dziwak choć szkoda że trochę nie historyczny. Jak chciałeś mieć więcej śmieci na modelu było trzeba wziąć dwa koła od armatki i powiedzieć że zdejmowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarJa Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Bardzo mi się podoba. Podziwiam w jakim tempie następuje Twój rozwój. Gratuluję i pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 super praca, urokliwy klimat i temat rzadko spotykany, słowem trzymasz formę, to chyba jedne z najlepszych twoich figurek przy okazji. na minus - lekko krzywe gąski, chyba że to kwestia zdjęć. i jedna rzecz nie daje mi spokoju - po co było im jedno koło do PAKa? Gąsienica nie jest krzywa. To złudzenie to wina błotnika, który jest odchylony do góry. Andrzej historię do koła mam, ale nie będę się rozpisywał. Widziałem Twojego uniwersal carriera na forum SM. Super praca jak dla mnie Twoja najlepsza. Piszę tutaj, bo tam nie mogłem. Fajny dziwak choć szkoda że trochę nie historyczny. Jak chciałeś mieć więcej śmieci na modelu było trzeba wziąć dwa koła od armatki i powiedzieć że zdejmowana Historyczna ale nie do końca. Bo ten to Renault. Pozdrawiam i dziekuje za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Elegancka praca. Trawka z przodu to wyrób Polaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 1 Czerwca 2012 Share Napisano 1 Czerwca 2012 Witam Super wynalazek !! Takie "produkty" to ja rozumiem. Model RPM-u według mnie nawet niezły, robiłem raz...ale nie skończyłem nigdy. Widziałem ostatnio takie niemal gotowe układy jezdne do 1:72 w Tankmodels. Kupowałeś może kiedyś ? Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2012 Tak trawa to wyrób Polaka. Przemo jeszcze nigdy nic nie sklejałem z żywicy. Chyba, że policzyć figurki w skali 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Historyczna ale nie do końca. Bo ten to Renault. Wiem bo zaglądnąłem od razu na twój warsztat gdzie pojawiła się ta kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi