Skocz do zawartości

IS-2 Zvezda 1/35

revicess

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

siemka faktura skończona jeszcze gdzieniegdzie podszlifować

16fdbb67d5a82a73gen.jpg

8d6f45682f3d1080gen.jpg

46d61404b8807b6dgen.jpg

3dda4a4497b63ca5gen.jpg

9a32e715bfd6d89dgen.jpg

dfb783ff53ec0da1gen.jpg

Starałem się by wyglądało to wmiare realistycznie na to pójdzie jeszcze surfacer to myśle że będzie ładniej wyglądać. A wam jak się podoba ??

Mam jeszcze pytanie spawy które będe robił z miliputa można nakładać na pomalowany model surfacerem ??

Witam pojawił się mały problem ,zacząłem składać gąski i te zwisy z zestawu tamiya nie pasują zabardzo do zvezdy

fotka :

f58d6d4910f2ae50gen.jpg

Mniej więcej widać chyba o co chodzi

Sławek ty też miałeś taki problem ??

Nie gdyż do ISU użyłem gumowych gąsienic

zawaliłeś sprawę używając rynienek Tamiyi do montażu pojedynczych ogniwek-jedyna rada zapuść trochę kleju na łączenia i skoryguj to ew. podgrzej suszarką ale ostrożnie!!!!!!!

popraw tylną płytę- te zbiorniki zvezdy wywal kup sobie blachę edka do ISU i masz wszystko co potrzebujesz, siatki mocowania zbiorników etc. albo kup sobie zestaw panzer artu-czyli same zbiorniki pytanie czy warto? lufę z RB i sam zrób porządnie hamulec ew. aber ale to ponad 50 dych

Chodzi Ci o to żebym naprawił gumowe gąski ??

tylną płye poprawie wszystko w swoim czasie

Co jest złego w hamulcu w lufie z RB a i czy ta lufa spasuje mi do tego modelu bo widziałem że końcówka którą przyklejamy do jarzma jest okrągła a ja mam zciętą

Chodzi Ci o ten zestaw blaszek ?? http://www.martola.com.pl/pl141/produkty5987/JSU_152

czy może lepiej ten ? http://www.martola.com.pl/pl141/produkty14199/IS_2

nie zostaw gumisie popraw ogniwka! pisałem...bo chyba ze zdjęc wynika że używasz ogniwek?!

rynienki tamiyi są do modelu tamki a nie zvezdy dlatego nie pasują zwisy -prościej nie mogę tego ująć

blachy kup do ISU bo i tak są podobne a oszczędzisz 20 zeta i masz kasę na porządną deeszkę z RB i coś zostanie np. na browar żeby mieć materiał na blacharę

lufa z RB ma brak faktury odlewu na hamulcu-pisałem wielokrotnie -zdjęcia zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia

Pamiętaj że dużo czasu przy budowie modeli zajmuje szukanie dokumentacji etc.

teraz działaj i SZUKAJ zdjęc

• 3 weeks later...

Witam dotarło mini wyposarzenie do Józefa

2862b234df6d5037gen.jpg

Nie ma tego co najważniejsze a mianowicie blaszek chociaż je zamówiłem w to musiałbym czekać jeszcze miesiąc więc odwołałem

Myśle że na dniach coś zaczne działać ze spawami i usunę starą lufe którą zastąpie metalową

pzdr Tomek