Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Dziś od listonosza dostałem taki zestaw.

p6080884.jpg

In Box-

p6080883.jpg

Zacząłem od figurki z BAR'em.

p6080886.jpg

p6080888.jpg

Figurka jeszcze nie zaszpachlowana. Mundur pomaluję mieszaniną farb.

Napisano

Taa, Zainspirowało mnie do tego serial ''Kompania braci''. Jeśli będę robił w przyszłości jakąś dioramę. To dodam jeszcze kilku spado. Diorama pewnie przedstawiała by Atak na miasto Carentan. Figurka z BAR'em pomalowana.

Napisano

Figurki dostały rdzawą mgiełkę na części cieliste. Chciałem pokazać że figurki mają rozmaite, krwawe zadrapania, dosłownie tak jakby pięć minut temu skończyli walczyć, a walczyli z 1.5 H.

Pierwsza figurka:

p6080892.jpg

p6080893.jpg

p6080894.jpg

p6080896.jpg

Plan dioramy którą może wykonam.

p6080897.jpg

I zdjęcie które wykonałem osobiście. Będzie mi pomagało przy odcieniu munduru.

p6020834.jpg

Niestety odcienie mundurów będą się lekko różnić. Więcej fot niebawem.

Napisano
Niestety, wiem to :P. 3 figurka na wykończeniu. Potem wyjdę na balkon i pocykam fotki, bo fajna pogoda jest.

Apdejt:

I się pogoda zesrała .

Do dioramy zamówiłem jeszcze dwie żywiczne figurki, tym razem normalnych żołnierzy.

I jeszcze takie pytanie:

buty spadochroniarzy były brązowe (razem ze sznurówkami)?

Czy zdarzały się czarne?

• 3 weeks later...
Napisano

Więc tak. Dioramy do tego nie będzie. Figurki jako tako blisko do końca, ale na razie nie mam czasu. Lepię dwóch US'ańców z żywicy, a niedługo będzie nowy warsztat z MASTER BOXA. Brytyjczycy. Mam takie pytanie: Zna się ktoś dobrze na niemieckich mundurach.?

• 2 months later...
Napisano
warto by też popracować nad szelkami oporządzenia i kieszeniami dolnymi bluzy (kurtki, jak kto woli)

Też zauważyłem, że kurtka/bluza i jej kieszenie i kołnierz są dziwne (?). Ani to M-42 spadochronowy, ani M-43 ani M-41 piechoty i piechoty szybowcowej. Jeśli M-43 to nie D-Day i Normandia a dopiero wrzesień 1944 czyli Market-Garden, Jeśli M-42 to sporo jeszcze pracy.