Marcinej Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Hej! Kolejny myśliwiec w 1:72. Tym razem padło na rozwinięcie F-15, czyli dwumiejscowa wersja 'E' - produkcji Academy, wspomagany żywicznym kokpitem Airesa. Dodatkowo wychyliłem klapy (zestaw tego nie przywidywał), dodałem nieco przewodów w straszących pustką wnękach, dorobiłem zagłuszki na wloty powietrza i domalowałem panele luminescencyjne, o których producent zapomniał. "Remove..." od Eduarda. Jeżeli chodzi o sam zestaw - rzadko coś do siebie pasowało, miałem też problem z wpasowaniem kokpitu - ogólnie sporo szpachlowania i szlifowania. Podobnie kalkomania - niektóre elementy sprawiały problemy, nawet płyny niewiele zdziałały. Malowałem głównie Pactrami, wnęki i rakiety to biały Revell a miejsca przy dyszach to Alclad. Na koniec lakier matowy ModelMastera. Wykonałem też podstawkę z "ukrytym bonusem"... na ostatnich zdjęciach powinniście się dopatrzyć Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Witam Bardzo fajny model , podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Świetny model i bardzo fajny pomysł na podstawkę. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Dobrze dopracowany model duży nacisk na szczegóły podoba mi się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 Bardzo ładny model i fajny pomysł na podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Model ładny, mam w planach zakup F-15 w gąszczu dostępnych Orzełków ciężki wybór. Jaką kupić 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Chyba najlepsza w 1/72 jest nadal Hasegawa, z tym że trzeba uważać, bo równolegle są dostępne edycje ze starych form. F-15E Hasegawy z nowszych form pudełkował także Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi