Skocz do zawartości

Wspólny warsztat Twitch+Dumo+Konrad C+Skikut+Rob.[Churchill]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 296
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Te tylne błotniki to na sucho są tak? Bo jak nie to niezły bubel. :>

Swojego też tutaj wrzuce :P

Są wklejone tam jak w instrukcji, czemu bubel?

Jak najbardziej wrzucaj tutaj swojego

Konradzie juz wiem o co chodzi, kilka milimetrów i człowiek jest w dupie, postaram się poprawić jak nie to będzie sf.

Konradzie juz wiem o co chodzi, kilka milimetrów i człowiek jest w dupie, postaram się poprawić jak nie to będzie sf.

Postaraj się bo rzuca się w oczy. Brakuje także większości elementów PE oraz innych dupereli, nie maluj go jeszcze tylko wykończ. Nie ma anteny na wieży, "rynien" na liny nad bocznym włazem kadłubowym, uchwytów na klapie silnika no i przede wszystkim dodatkowego opancerzenia kadłubowego km. Te "kreski" na bokach wieży to nic innego jak imitacja uchwytów do bambetli załogi, mogłeś to zedrzeć i zrobić je z drutu. Weź się za niego bo jest tego wart, te błotniki na tyle oderwij, przeszlifuj powierzchnie i przyklej od nowa i będzie dobrze. :>

Znam te modele Churchillów na wylot bo dużo się tego nalepiłem, popatrz jeszcze dokładnie na włazy kierowcy i strzelca na kadłubie, mają na 100% zapadnięcia plastiku (wszystkie modele Churchilla je mają), nie widać tego w montażu ale po kolorze bazowym będzie kuło w oczy. Defekty mogą mieć także boki wieży, szczególnie koło otworów strzeleckich.

Konradzie poprawiłem błotnik, części jak i kalkomanie pogubiłem... Robię tak jak jest szybko zmaluję i na sprzedaż.

Dodana faktura błotka, podkład + kolor bazowy. Następnie wejdzie modulacja i bardzo lekki mocno wytarty zimowy kamuflaż.

cnwdzo84.jpg

ysjkjb3v.jpg

6o6p9z6a.jpg

k23zge3t.jpg

Świetny kolor Rafał, co to?

Jest to olive drab od vallejo air.

Panowie pomóżcie z jakiego rejonu mogę zrobić nieoznakowaną jednostkę owej maszyny, chciałbym zrobić dość ostre błotniste brudzenie na winietce też ??

Szkoła skończona pracuję nad dyplomem, a raczej czekam na przedłużenie złożenia papierów dyplomowych dlatego tak gonie

Krzysiu powiem Ci że nie przepadam za jasnymi obiciami.

• 2 weeks later...
  • Super Moderator

Książkowo! Nic tylko się uczyć i naśladować - wszystko jak należy!

pozdrawiam

Christian

P.S.

Mocno w PS-ie podbijasz Levele ;-) czy można prosić o fotkę przy naturalnym świetle i bez post-produkcji ? Oraz czy mógłbyś zdradzić mieszankę koloru bazy, cienia oraz rozjaśnienia ?