Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Dobrze to wygląda Ale czy te anteny były takie grube? Muszę kupic ten model... Jedna antena ta poprawej jest faktycznie taka gruba ale to może być coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Lipca 2012 Autor Share Napisano 12 Lipca 2012 Znalazłem dość ciekawy typ kamuflażu ambush oraz ciut inny jednakże wykonanie tych trójkącików może być lekko problematyczne. Dodatkowo gdzieś mi się widziało kamuflak polęgający na nałożeniu jedynie koloru zielonego na bazowy w postaci delikatnych plam - "chmurek" lecz nie wiem jak uzyskać taki efekt przy aerografie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Kiedyś robiłem te "chmurki" aerografem i wychodziły za duże i za rzadko(możliwe że wina aero albo moja) ja poprostu teraz maluję je cienkim pędzlem po za tym mogą to też być kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Rozpoczołem pracę nad kamuflażem. Postanowiłem odpuścić sobie ambush i wykonać kamuflak w oparciu o malowanie z GD wiosna 45. Nałoże zieloną farbę powierzchniowym natryskiem o zrużnicowanym natężeniu. Jednak teraz bawię się wypełnianiem powierzchni Jak dobrze być na wolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Postanowiłem odpuścić sobie ambush .Dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Uf 4h oblepiania, jeszcze tylko zagęszcze tył kadłuba oraz kilka miejsc i gotowy do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Aż się boję jak to po malowaniu będzie wyglądało .Jeszcze chyba takiego kamo na forum nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Dobrze będzie. Ciekawy jestem jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Też uważam, że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Też jestem ciekaw malunku... będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Cieszę się, że jesteście dobrej myśli właśnie skończyłem oprysk. teraz schnie ide na fajke i widzę, iż w 3 planie są szaty czarownicy - mówiłem żeby zabrała, ciekaw jestem czy będzie na nich oliwe grun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Będziesz dawał filtry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Czyli zaczernienie krawędzi celem ich uwidocznienia - czyli rozcieńczona czarna olejna i następne jej usuwanie z powierzchni? Jak się myle proszę o naprowadzenie mej jaźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Proszę o uwagi i rady co do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Kamo wygląda lipnie. Teraz wygląda jakby Niemcy używali szablonów, za ostre krawędzie. Takie kamo (i tak wyssane z palca) maluje się od ręki, albo blue tacka tak przylepiamy, żeby krawędzie odstawały od powierzchni modelu, wtedy uzyskamy "miękkie" przejścia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 W sumie na zdjęciu były ostre przejścia jednakże możliwe, iż występuje tam trzeci kolor. Jeśli zaś chodzi o szablonowość to jako wypust fabryczny mogło by tak wyglądać. Mi osobiście się podoba. Ale następnym razem poderwę krawędzie masy by było bardziej miękko. Kolor nałożony to olivegrun i możliwe jest, że przez naświetlenie flesza ciut się barwy spłaszczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Olivegrun olivegrunowi nie równy a twój to Model Master? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 13 Lipca 2012 Autor Share Napisano 13 Lipca 2012 Pactra bo cza się z zapasów wystrzelać by kupić jekieś bardziej światłe marki farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Pactra nie jest zła ale dziwne ma odcienie nieraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Lipca 2012 Autor Share Napisano 14 Lipca 2012 W sumie tak podumałem sobie nad tym kamo i doszedłem do wniosku, iż jednak trzeba ten pojazd przemalować. Z tego kamo chciałbym pozostawić lufe wraz z jarzmem oraz tył wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Z tego kamo chciałbym pozostawić lufe wraz z jarzmem oraz tył wieży. No o ile można było zmienić lufę z jarzmem, to tył wieży cokolwiek dziwnie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Pantera dostała uzupełnienie kamuflażu, stary miejscami jest wyeksponowany jako zrónicowanie kolorystyczne. Nienaruszony został kamuflaż na tylnej płycie wieży oraz kadłuba celem ekspozycji na zasadzie jako pani lekkich obyczajów w deszcz - czyt. ciut inaczej . Kolory użyte to czekoladowy brąz i czerwony brąz. W chwili obecnej model po nałożonych filtrach (ładnie się stonował) i przed kalkomanią. I tu nasuwa się pytanie: Jak powinna być nałożona kalkomania na wieże bo brak schematu a google są niejednoznaczne i jest tam pełna dowolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Na obręcze będzie kładziona stalowa farba metodą suchego pędzla więc jest tam podkład czarny. A co do oznaczeń to kalkomania zestawowa jakoś mi swymi rozmiarami nie pasuje, wydaje się ciut za duża. Edytowane 17 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 Oks, dzięki za rade coś wymyśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Nr oparty na kodowanym sposobie zapisu celem utrudnienia identyfikacji stosowony w niektórych dywizjach pancernych podczas większych operacji zaczepnych. W skrócie 3 kompania, 6 pojazd w kolejności, 4 pojazd pierwszego plt. Myślę, że chyba dobrze to ująłem bo czytałem opis tego tak z 3 razy z miernym zrozumieniem ale to chyba przez promile. W normalnej numeracji jest to nr 314 w kolorze niebieskim z żółtą obwódką, choć kolory numerów z reguły nie wytrzymywały nawet roku i ciągle ulegały zmianie. Edytowane 17 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi