kokos85 Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witam Koledzy Jak w temacie jak docinacie igły lekarskie tak aby była prosto ucięta i co najważniejsze nie zagięta lecz okrągła średnica? Próbuje i nie mogę wpaść na sposób Poradzi ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 8 Lipca 2012 Autor Share Napisano 8 Lipca 2012 oki dzięki za dobrą rade małe załamanie myślowe albo leń we mnie wszedł mogę walczyć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witam KoledzyJak w temacie jak docinacie igły lekarskie tak aby była prosto ucięta i co najważniejsze nie zagięta lecz okrągła średnica? Próbuje i nie mogę wpaść na sposób Poradzi ktoś?? Pilnikiem, tzw. iglakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Najszybszy sposób wg. mnie to nacięcie rowka w igle zwykłym nożykiem do tapet, (kilka do kilkunastu ruchów zależy od średnicy) po czym łapiemy w pęsetę i zginamy, igła pęka idealnie równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Najprościej jest spalić plastikową część. Ten koniec igły, który jest zatopiony w plastiku jest idealnie równo ucięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Zawsze robię jak napisał no.tips. Nie ma lepszego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Tylko tarcza korundowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Najprościej jest spalić plastikową część. Ten koniec igły, który jest zatopiony w plastiku jest idealnie równo ucięty. dokładnie .Iglak tez dobrze sie sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Najprościej jest spalić plastikową część. Ten koniec igły, który jest zatopiony w plastiku jest idealnie równo ucięty. Próbowałem z odcinaniem ale skalpelem i nie szło Poczytałem kilka wątków warsztatowych i ten pomysł był ,rzeczywiście daje radę i już nie mam problemów z igłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Ja to robię miniwiertarką z tarczą (np. działko M230 z apacza poniżej - tu końcówkę zrobiłem nakładając krótki kawałek grubszej igły na cieńszą). Tarczą na śrenich obrotach obcinam igłę (pilniczkiem trzeba potem obszlifować zadzior), a że do 1/72 ścianki igły są i tak za duże to jeszcze środek nawiercam okrągłym pilniczkiem. Wydatek na wiertarkę poniżej 100 zł, a przy modelach bardzo przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Też kiedy potrzeba mi igły to wiertareczką tnę w modelarni, ale jeśli trzeba mi na już to nacinam igłę starym ostrzem skalpela(nowego szkoda bo i tak od razu się tępi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi