Jump to content

F3H-2M Demon AZmodel 1:48

p_bladek
 Share

Recommended Posts

Witam, wymęczyłem go w końcu, Generalnie jak sie sklejał było widać w warsztacie. Mimo licznych dodatków zestaw zaliczam do ubogich, żadnego efekciarstwa ;D. Troche go pochlastałem, przeróbki tez pokazane w w/w wątku.

DSCF6974.jpg

DSCF6972.jpg

DSCF6970.jpg

DSCF6968.jpg

DSCF6967.jpg

DSCF6964.jpg

DSCF6963.jpg

DSCF6961.jpg

DSCF6960.jpg

DSCF6958.jpg

DSCF6957.jpg

DSCF6954.jpg

DSCF6952.jpg

DSCF6945.jpg

Po pierwsze RURA

Po drugie mistrzowsko sklejony

ale po trzecie....

To "złamane" skrzydełko psuje trochę jego sylwetkę - lepiej jakby to była winietka (samolot+ludzie na pokładzie + ew. jakiś pojazd obsługi) wtedy to by zagrało.

A tak wyszedł piękny ptaszek z dumnym wyglądem i... złamanym skrzydełkiem

A tam.. pomarudziłem sobie.

Gratulacje za fajny model

Modelik prezentuje się bardzo fajnie pomimo że straszny czyścioszek, ale generalnie również jestem za tego typu nie-brudzeniem letadeł ;)

Pytanko mam jak i z czego podłożę robiłeś ? Papier ścierny czy jak ?:)

Pięknie zbudowany. Bardzo ciekawy samolot. Co do złamanego skrzydełka .....to kwestia gustu. Ja bym wolał albo dwa złożone, ale rozłożone. Ale to mój subiektywny punkt widzenia.

Malowanie trochę rozczarowuje, zwłaszcza, ze model ma fajna podstawkę i trochę realizmu z pewnością by mu pomogło. Ale cóż nie od razu Rzym zbudowano.

Witam oglądających. Co do malowania, nie było z czym poszaleć, samoloty służyły krociutko i poza charakterystycznym okopceniem, były zazwyczaj czysciutkie. Zroznicowalem powierzchnię matem satyna i blyskiem, ale na zdjęciach tego nie wida. Z jednym skrzydelkiem mi się podoba.

Pozdrawiam.

Przemku ciekawy wybór tematu. Mało spotykany model.

Jak zwykle w Twoim wykonaniu na dobrym ugruntowanym poziomie.

Ustawienie skrzydeł przy pokładowcach to kwestia wyboru koncepcji przez modelarza.

Ja bym zostawił złożone, ale z drugiej strony, to on tym skrzydełkiem tak sympatycznie wszystkich pozdrawia.

Do zobaczenia u Marka?

Tak to papierek scierny, pocieniowany aero. Tak Grzesiu pewnie bedziem u Marka, o ile pojedzie nas tam paru co,by koszty rozłożyć.

W całości pozostaję przy opinii wyrażanej w warsztacie - model mi się podoba i wykonany jest w bardzo dobrym stylu. Moja prywatna opinia jest podtrzymana także w kwestii składania skrzydeł - zwyczajnie uważam, że lepiej by się prezentował w wariancie symetrycznym (skądinąd mam pytanie, bo tego nie wiem - czy niesymetryczne składanie skrzydeł w ogóle było możliwe?). Świetne malowanie - (może z lekkim wskazaniem na delikatniejsze wykonanie okopcenia) i zharmonizowana podstawka

• 3 weeks later...

Troszke mnie tu nie było i śpiesze z odpowiedzią. Nie widzę przeciwwskazań co by jedno skrzydełko było tylko złożone. W trybie serwisowym np jest to napewno mozliwe, dlatego właśnie nie dałem podwieszeń ;)