p_bladek Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam, wymęczyłem go w końcu, Generalnie jak sie sklejał było widać w warsztacie. Mimo licznych dodatków zestaw zaliczam do ubogich, żadnego efekciarstwa ;D. Troche go pochlastałem, przeróbki tez pokazane w w/w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Po pierwsze RURA Po drugie mistrzowsko sklejony ale po trzecie.... To "złamane" skrzydełko psuje trochę jego sylwetkę - lepiej jakby to była winietka (samolot+ludzie na pokładzie + ew. jakiś pojazd obsługi) wtedy to by zagrało. A tak wyszedł piękny ptaszek z dumnym wyglądem i... złamanym skrzydełkiem A tam.. pomarudziłem sobie. Gratulacje za fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Modelik prezentuje się bardzo fajnie pomimo że straszny czyścioszek, ale generalnie również jestem za tego typu nie-brudzeniem letadeł ;) Pytanko mam jak i z czego podłożę robiłeś ? Papier ścierny czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Pięknie zbudowany. Bardzo ciekawy samolot. Co do złamanego skrzydełka .....to kwestia gustu. Ja bym wolał albo dwa złożone, ale rozłożone. Ale to mój subiektywny punkt widzenia. Malowanie trochę rozczarowuje, zwłaszcza, ze model ma fajna podstawkę i trochę realizmu z pewnością by mu pomogło. Ale cóż nie od razu Rzym zbudowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Witam oglądających. Co do malowania, nie było z czym poszaleć, samoloty służyły krociutko i poza charakterystycznym okopceniem, były zazwyczaj czysciutkie. Zroznicowalem powierzchnię matem satyna i blyskiem, ale na zdjęciach tego nie wida. Z jednym skrzydelkiem mi się podoba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Moje zdanie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Przemku ciekawy wybór tematu. Mało spotykany model. Jak zwykle w Twoim wykonaniu na dobrym ugruntowanym poziomie. Ustawienie skrzydeł przy pokładowcach to kwestia wyboru koncepcji przez modelarza. Ja bym zostawił złożone, ale z drugiej strony, to on tym skrzydełkiem tak sympatycznie wszystkich pozdrawia. Do zobaczenia u Marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Czyli powierzchnia to papierek ścierny ? Jaka ziarnistość że się tak spytam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Tak to papierek scierny, pocieniowany aero. Tak Grzesiu pewnie bedziem u Marka, o ile pojedzie nas tam paru co,by koszty rozłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Ziarnistość, papieru to 380, sorki za opieszałosc ale dopiero wróciłem. A tu pierwowzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Lipca 2012 Share Napisano 22 Lipca 2012 W całości pozostaję przy opinii wyrażanej w warsztacie - model mi się podoba i wykonany jest w bardzo dobrym stylu. Moja prywatna opinia jest podtrzymana także w kwestii składania skrzydeł - zwyczajnie uważam, że lepiej by się prezentował w wariancie symetrycznym (skądinąd mam pytanie, bo tego nie wiem - czy niesymetryczne składanie skrzydeł w ogóle było możliwe?). Świetne malowanie - (może z lekkim wskazaniem na delikatniejsze wykonanie okopcenia) i zharmonizowana podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Troszke mnie tu nie było i śpiesze z odpowiedzią. Nie widzę przeciwwskazań co by jedno skrzydełko było tylko złożone. W trybie serwisowym np jest to napewno mozliwe, dlatego właśnie nie dałem podwieszeń ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi