Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Po wielu zmaganiach udało mi się ukończyć kota . Model posiada wiele baboli ale ostatecznie wyszedł znośnie , choć miałem z nim wiele problemów . Zapraszam do oglądania i komentowania .

DSCN5971.JPG

DSCN5948.JPG

DSCN5952.JPG

DSCN5953.JPG

DSCN5961.JPG

DSCN5949.JPG

DSCN5956.JPG

DSCN5958.JPG

DSCN5968.JPG

DSCN5960.JPG

DSCN5962.JPG

DSCN5963.JPG

Jedna klamra na tylnej płycie się urwała , kiedyś ją dorobię

Napisano

Mnie osobiście się bardzo podoba, jest ładnie zrobiony, czysto, ze smakiem obity i pobrudzony. Mam tylko jedno ale, dałbym tylko ciemnego jakiegoś washa, mało widać na nim, przez to kamo.

Napisano

Bardzo podoba mi się kamo (będę właśnie coś podobnego robił), ale mam i uwagi.

Czy koła napinające aby na pewno są do wersji finalnej ?

Nie poradziłeś sobie z fatalnym spasowaniem klap nad wentylatorami

Nie dorobiłeś zimmeritu na tylnych krawędziach burt.

Mnie osobiście się bardzo podoba, jest ładnie zrobiony, czysto, ze smakiem obity i pobrudzony. Mam tylko jedno ale, dałbym tylko ciemnego jakiegoś washa, mało widać na nim, przez to kamo.

To już taki standard, obicia i wash, nie ?

Obić nie widzę, czołg jak spod igły, a co dzięki ciemnemu washowi chciałbyś zobaczyć ?

Pzdr

Napisano

Tak tylko napisałem, chciałem zobaczyć więcej:) wiadomo wash sprawia że widzimy detale lepiej tzn. wyraźniej. Jak spod igły to on chyba nie wygląda

Napisano

Model mi się podoba. Jedynie mała uwaga co do klocka drewnianego - metalowe obejmy powinny być innego koloru niż drewniany.

Napisano

Jakieś tam babole posiada, ale nie powiedziałbym że wiele ich jest ; ) Model mi się podoba, wyszedł bardzo dobrze, domyślam się że te czarne plamy to miejsca ratowane po odejsciu farby ; )

Napisano

Cieszę się , że jednak komuś moje wypociny się podobają .

Domyślam się że te czarne plamy to miejsca ratowane po odejsciu farby ; )
To co rzuciło się mnie w oczy to plama na płycie silnikowej które wygląda troszkę dziwnie.

Odejście farby było patrząc od przodu po prawej stronie wierzy oraz przy włazie i narzędziach z przodu . Można powiedzieć , że plamy symbolizują stary smar nie koniecznie olej .

Metalowe obejmy powinny być innego koloru niż drewniany.

Są innego koloru tylko bardzo zbliżonego do koloru klocka. Przez klocek pociągnięta jest brązowa nitka kamo i przez to tak wygląda .

I to bardzo, prosi sie o podstawke i pare ludkow, tak zeby dac mu troche zycia.

Może i się prosi : ) . Ale nie mam ochoty ani umiejętności żeby mu ulec .

Bardzo podoba mi się kamo (będę właśnie coś podobnego robił), ale mam i uwagi.

Czy koła napinające aby na pewno są do wersji finalnej ?

Nie poradziłeś sobie z fatalnym spasowaniem klap nad wentylatorami

Nie dorobiłeś zimmeritu na tylnych krawędziach burt.

Błędy te wynikają z mojego braku wiedzy co do tygrysów . Szkoda , że podczas warsztatu nie zwróciłeś mi na to uwagi .

Napisano

A powiem, że jeżeli chodzi malarską kwestie to takie modele chciałbym robić.

Napisano
A powiem, że jeżeli chodzi malarską kwestie to takie modele chciałbym robić.

Bez przesady . Od ręki psiknięta baza i kamo tylko uważając na możliwość zlania się wszystkiego po dalszych zabiegach . Potem techniki wszystkim znane z wyczuciem i własnym gustem . Ten model to bardziej robota nowicjusza