Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciekawe czy wypuszczą Profipack - oj mój Airfix chyba zostanie na półce

Napisano
Ciekawe czy wypuszczą Profipack - oj mój Airfix chyba zostanie na półce

Cytat z linku:

...The new MiG-15 in 72nd scale is scheduled on November 2012 and will be released under catalog number #7056 as ProfiPACK....

Pewnie z premierą tego Miga wyjdzie tona dodatków do niego ;)

Napisano

ProfiPack idzie na początek, co podano w wiadomości (nr kat. 7056) - podobnie było z Me-110E, najpierw wyszedł ProfiPack.

Jak chodzi o sam model to najważniejsze jest, że Eduard planuje wersje Mig-15, bis, dwumiejscowe, CSS-102 itd.

Natomiast jak chodzi o zdjęcia pierwszych wyprasek to niestety linie podziału blach nie "przebiły" HobbyBossa i pod tym względem modele są równoważne. Zważywszy, że model HobbyBoss jest poprawny wymiarowo i kształtowo, choć ma swoje błędy, łatwe do poprawienia (np. goleń przedniego podwozia), to jest on dużo tańszą opcją. Podobnie Airfix, choć tutaj linie podziału są niestety dużo grubsze.

• 1 month later...
Napisano

Tak będzie wyglądało pudełko pierwszego zestawu modeli MiG-15 plus MiG-15bis Profipack, który do nabycia będzie od 1. 10. 2012, ale tydzień wcześniej na E-Day w Pradze. dwa modele w jednym pudełku zawierać będą też kolorowane blaszki, maski i żywiczne pylony iadaptory uchwytów, oraz czeskie uzbrojenie (rakiety LR-130), i kalki do 11, bardzo kolorowych malowań lotnictwa CsSR. To wydanie limitowane, jak na inaugurację modelu dziwne posunięcie.

Cena: 595 koron.

3b26f9423a7ace9amed.jpg

Napisano

Eduardy piszą na Facebook'u, że uszkodzili formę kadłuba ... nawet pokazali zdjęcie ... a ja się zastanawiam, czy to nie jest aby chwyt marketingowy ... i nawet bym to wolał

Napisano

"Sobie tylko znanym sposobem" Eduardy naprawiły formę i sprzedaż modelu MiG-15 jest niezagrożona

Napisano

To co naprawiły, to i s...zepsuły ... Eduardy po wyprodukowaniu 120 sztuk na E-day przesunęli normalną sprzedaż na listopad ... niech ich ...

Napisano
A propos nie chce ktoś na pół kupić miga?

A co jest w pudełku dokładnie? Jakiś inbox konkretny poproszę

Napisano

Niczego nie s..psuły. Nie na darmo się o Czechach mówi że to Żydzi Europy.

Podkręcają atmosferę.

Napisano
A propos nie chce ktoś na pół kupić miga?

A co jest w pudełku dokładnie? Jakiś inbox konkretny poproszę

Ja też poproszę. A o tym co w pudełku to wnioskuję po pojedynczych fotkach z różnych miejsc bardziej lub mniej związanych z Edkiem.

Napisano

zastanawia mnie jedno, z widocznych na fotkach wyprasek wydaje mi się , iż model przedstawia MiGa-15 (małe hamulce aerodynamiczne), a Edek w dołączonych malowaniach zamieszca także Bisy

Napisano

Bo Eduardy zrobiły dwa kadłuby, do zwykłej 15 i 15bis

I formę do MiG-15bis właśnie podobno szlag trafił.