Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo mi się podoba jak dotąd Twój model (i świetne camo) - będę obserwował Sam ostrzę sobie zęby na ten zestaw i popodglądam na przyszłość

Napisano

Z reguły przed olejami robi się wash. Spróbuj też użyć różnorodnych kolorów farb olejnych aby zróznicować efekt.

Napisano

Znaczy używałem różnorodnych kolorów, ale może tego nie widać z tej perspektywy. Teraz zabezpieczę oleje warstwą sidoluxu i na to pójdzie wash, a potem obicia. Co do obić to mam zamiar wykonać je dwubarwne tzn. najpierw szare i następnie na nie rdzawo-czarne.

• 3 weeks later...
Napisano

No to pomalutku, ale do przodu. Pomalowałem już prawie wszystkie narzędzia i zająłem się ogniwami, które znajdą się na pancerzu. Niestety czeka mnie jeszcze wycinanie dziurek w zębach drugiej gąsienicy, więc trochę to potrwa... Przepraszam z góry za słabe zdjęcia.

Lewar nie miał żadnego mocowania, więc dorobiłem mu jako takie:

e4cs.jpg

y0tv.jpg

ym88.jpg

q1mz.jpg

Pozdrawiam, Mateusz.

• 8 months later...
Napisano

Witam ponownie. Znowu miałem niestety dłuższą przerwę spowodowaną troszkę brakiem chęci jak i czasu. Jednak teraz wszystko jest na dobrej drodze i mam nadzieję, że Pantera zostanie niedługo ukończona. (Oby )

Ukończyłem obijanie kadłuba. Niestety aparat odmówił posłuszeństwa i zdjęcia wykonane komórką. Z góry przepraszam za ich jakość.

lg39k.jpg

dvhs7.jpg

9mhh.jpg

oaan.jpg

Pozdrawiam, Mateusz.

Napisano

Obijanie trochę wygląda jak by go ktoś z flaka ostrzelał...

Podretuszuj.

Napisano

No to jestem już na ostatniej prostej. Zostało jeszcze dokończyć kurzenie podwozia, poprawić naciąg gąsienic i dokleić do pancerza dodatkowe ogniwa. Wiem, że fotki są fatalne, ale chciałem cokolwiek pokazać zanim znajdę sobie jakiś aparat. Co do obić to na żywo wyglądają dużo subtelnej i nie odznaczają się aż tak.

q20e.jpg

lmzs.jpg

ed5m.jpg

65nh.jpg

Pozdrawiam, Mateusz.

Napisano

Te obicia to trochę średnio wyglądają. Nie wiem jak to dobrze opisać. Cały czołg jakby nowy a w kilku miejscach ktoś młotkiem farbę obił.