K_Mazur Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Witam zaczynam warsztat mi 24 od zvezdy do modelu zakupiłem komplet blach kalki i działko żywiczne. Hind będzie miał oliwkowy kolor o nr 728 created by picasa2html.com Na razie skromnie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Ale wysyp Hokejów na forum. To chyba klimat sprzyja i dlatego taki urodzaj. Adama, Roberta i qalimara jeszcze nie ma, więc zasiadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Kacper, fajnie że zabrałeś się za Mi-24. Będę podpatrywał i kibicował. Jeśli jeszcze nie przykleiłeś drążka w kabinie pilota to obróć go o 180 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Jak jeszcze są miejsca to siadam i patrze co się będzie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 moj milek dzis oblot - 644 PKW dawaj do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Adam po prostu ale fajny szukam szczeny na podłodze, jeśli mogę się spytać z jakiego to zestawu??? Łukaszu dzięki drążek już poprawiłem mały updejt ;P kabinka dostała kolorek poprzyklejałem pare paneli i zrobiłem suchy pędzel. created by picasa2html.com oczywiście kabina jeszcze nie gotowa trzeba gdzie nie gdzie popoprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o ten celownik ASP-17W, pewnie będziesz musiał go usunąć. Po prostu nie mieści się w kabinie. Gdy chciałem przykleić oszklenie zawadzało ono o celownik, który okazał się za wysoki. Albo ja coś spaprałem przy budowie "728" albo Eduard coś źle pomierzył. Na razie go nie usuwaj, jak będziesz przyklejał kabinę to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Z zewnątrz natomiast będziesz musiał przerobić osłonę AI-9 z prawej strony. W tym egzemplarzu ma kształt wypukłej elipsy bez żadnych wgięć na spływie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam na początek mam do was pytanko:Jaki kolor maja mieć fotele. A zatem po przyklejałem blaszki w przedziale desantowym created by picasa2html.com dojdzie jeszcze tam parę kabelków I moja zmora silnik strasznie się bałem jak to wyjdzie na razie na próbę jeden zrobiłem, ja mam mieszane uczucia ale oceńcie sami. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeśli chcesz robić oliwkowozielonego Hokeja to wszystkie panele z przyrządami w kabinach musisz przemalować na czarno! Takie malowanie jest stosowane już po dostosowaniu śmigłowców do NVG i jednym z etapów takiej modernizacji jest własnie malowanie kabin na czarny, matowy kolor. ps. też mnie cieszy ilość Hokejów na forum i fakt, że bedą z szachownicą. Ja własnie wróciłem z dwutygodniowego wywijania na koncertach, trochę odpocznę od tych wakacji i wracam do swoich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeśli chcesz robić oliwkowozielonego Hokeja to wszystkie panele z przyrządami w kabinach musisz przemalować na czarno! Michał kolor jest dobry http://www.fotosik.pl/u/wojtek--koprucki/album/416549/1?show=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Mikele, nie do końca się z Tobą zgodzę. Sam kolor oliwkowozielony nie jest wyznacznikiem tego, że piloci w kabinach mają czarno. Na wielu zdjęciach(np. podrzucone przez Roberta) tego egzemplarza przez szybę widać mieniący się kolor turkusowy. Jeśli dobrze pamiętam w moim wątku warsztatowym Qalimar opisywał to dokładniej, jak znajdę to podrzucę. PS: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=88&t=48490&sid=b32eeac7739e81d32c6f04d7423a6593&start=45 Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Na wielu zdjęciach(np. podrzucone przez Roberta) To jest zdjęcie szoferki 728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=88&t=48490&start=45 tutaj Qalimar wszytko wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 No to zrobiłem burzę w szklance wody ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Oj Mikele, Mikele, a wystarczyło najpierw poczytać, a nie zapędzać się w kozi róg....:-) Adam ma rację. Innym aspektem, oprócz kroju numerów,świadczącym o "czarnej tablicy" jest liczba anten na belce ogonowej. Ogólnie rzecz biorąc- im ich więcej ,,tym bardziej czarno w środku:-) Dodatkowym elementem, który świadczy o modernizacji, a zarazem o przystosowaniu ś-ca do noktowizji są światła pozycyjne i konturowe typu LED oraz ledowa "migałka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam co nie co podłubałem przedział desantowy dostał kolorek/sido/kalki/wash i matt od pactry musze poprawić ramy okien bo są krzywo doszło tez pare kabelków. created by picasa2html.com Pomalowałem też fotele created by picasa2html.com a tak się prezentuje całość created by picasa2html.com pomalowałem też przekładnie główną (chyba tak to sie nazywa) jej też dostało sie sido/wash i matt created by picasa2html.com poprzednia wersja silników mi sie nie podobała więc zdjąłem wszystkie kable i zacząłem odnowa wygląda to tak o ile pierwszy wyszedł w miarę created by picasa2html.com to drugi chyba nie za bardzo created by picasa2html.com Dojdzie jeszcze parę czerwonych kabelków Obecnie działam coś przy w nęce na razie przykleiłem blachy. created by picasa2html.com Tak naprawdę to w realu wygląda to nawet fajnie jak zobaczyłem zdjęcia troszkę się przeraziłem,foty strasznie wyciągają :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Tak naprawdę to w realu wygląda to nawet fajnie jak zobaczyłem zdjęcia troszkę się przeraziłem,foty strasznie wyciągają :( Nie przejmuj sie foty powiększają kilkukrotnie detale i macro jest bezlitosne ,oko ludzkie nie jest tak doskonałe . Podglądam cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 No fakt ten drugi silnik jest niezbyt, jak dla mnie za dużo, a i mam co do nich jedną radę, postaraj się żeby jak najmniej odstawały, swój kadłub przed chwilą zamknąłem i przez instalację miałem nie małą szparę do załatania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Miejscami wygląda to lepiej niż w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Dzięki za miłe słowa ale nadal mam wrażenie że partacze robote :\ ale mam do was pytanko wczoraj wieczorem zdjąłem wszyskie kable z drugiego silnika ale pozostały brudy z kropelki które w żaden sposób niema jak wyszlifować więc został mi debonder wiem że można go w modelarskim kupić a ja się pytam czy można go kupić w jakimś innych sklepach np budowlanych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 z tego co wiem to poza modelarskim nigdzie go nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 wrzuć do cleanluxu, mi pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Danielu dzięki dziś rano poszedłem do sklepu ale nie mieli, potem poszukam jak będzie to kupie a jeśli nie to zamówię z jadarhobby ten chyba sie nada http://www.jadarhobby.pl/debonder-zmywacz-plam-super-glue-25ml-p-29410.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Kupuj śmiało, zmywa CA aż miło, a i przyda się np. przy szpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi