Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ale wysyp Hokejów na forum. To chyba klimat sprzyja i dlatego taki urodzaj. Adama, Roberta i qalimara jeszcze nie ma, więc zasiadam w pierwszym rzędzie.

Napisano

Kacper, fajnie że zabrałeś się za Mi-24. Będę podpatrywał i kibicował. Jeśli jeszcze nie przykleiłeś drążka w kabinie pilota to obróć go o 180 stopni.

Napisano

Adam po prostu ale fajny szukam szczeny na podłodze, jeśli mogę się spytać z jakiego to zestawu???

Łukaszu dzięki drążek już poprawiłem

mały updejt ;P kabinka dostała kolorek poprzyklejałem pare paneli i zrobiłem suchy pędzel.

IMG_2077.JPG

IMG_2079.JPG

IMG_2081.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

oczywiście kabina jeszcze nie gotowa trzeba gdzie nie gdzie popoprawiać

Napisano

Jeśli chodzi o ten celownik ASP-17W, pewnie będziesz musiał go usunąć. Po prostu nie mieści się w kabinie. Gdy chciałem przykleić oszklenie zawadzało ono o celownik, który okazał się za wysoki. Albo ja coś spaprałem przy budowie "728" albo Eduard coś źle pomierzył. Na razie go nie usuwaj, jak będziesz przyklejał kabinę to się okaże.

Napisano

Z zewnątrz natomiast będziesz musiał przerobić osłonę AI-9 z prawej strony. W tym egzemplarzu ma kształt wypukłej elipsy bez żadnych wgięć na spływie.

Napisano

Witam na początek mam do was pytanko:Jaki kolor maja mieć fotele.

A zatem po przyklejałem blaszki w przedziale desantowym

IMG_2083.JPG

IMG_2086.JPG

IMG_2095.JPG

dojdzie jeszcze tam parę kabelków

I moja zmora silnik strasznie się bałem jak to wyjdzie na razie na próbę jeden zrobiłem, ja mam mieszane uczucia ale oceńcie sami.

IMG_2099.JPG

Napisano
IMG_2081.JPG

Jeśli chcesz robić oliwkowozielonego Hokeja to wszystkie panele z przyrządami w kabinach musisz przemalować na czarno! Takie malowanie jest stosowane już po dostosowaniu śmigłowców do NVG i jednym z etapów takiej modernizacji jest własnie malowanie kabin na czarny, matowy kolor.

ps. też mnie cieszy ilość Hokejów na forum i fakt, że bedą z szachownicą. Ja własnie wróciłem z dwutygodniowego wywijania na koncertach, trochę odpocznę od tych wakacji i wracam do swoich modeli

Napisano (edytowane)

Mikele, nie do końca się z Tobą zgodzę. Sam kolor oliwkowozielony nie jest wyznacznikiem tego, że piloci w kabinach mają czarno. Na wielu zdjęciach(np. podrzucone przez Roberta) tego egzemplarza przez szybę widać mieniący się kolor turkusowy. Jeśli dobrze pamiętam w moim wątku warsztatowym Qalimar opisywał to dokładniej, jak znajdę to podrzucę.

PS:

http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=88&t=48490&sid=b32eeac7739e81d32c6f04d7423a6593&start=45

Edytowane przez Gość
Napisano

Oj Mikele, Mikele, a wystarczyło najpierw poczytać, a nie zapędzać się w kozi róg....:-)

Adam ma rację.

Innym aspektem, oprócz kroju numerów,świadczącym o "czarnej tablicy" jest liczba anten na belce ogonowej. Ogólnie rzecz biorąc- im ich więcej ,,tym bardziej czarno w środku:-) Dodatkowym elementem, który świadczy o modernizacji, a zarazem o przystosowaniu ś-ca do noktowizji są światła pozycyjne i konturowe typu LED oraz ledowa "migałka".

Napisano

Witam co nie co podłubałem

przedział desantowy dostał kolorek/sido/kalki/wash i matt od pactry musze poprawić ramy okien bo są krzywo doszło tez pare kabelków.

IMG_2124.JPG

IMG_2122.JPG

IMG_2115.JPG

IMG_2112.JPG

Pomalowałem też fotele

IMG_2120.JPG

IMG_2118.JPG

a tak się prezentuje całość

IMG_2134.JPG

pomalowałem też przekładnie główną (chyba tak to sie nazywa) jej też dostało sie sido/wash i matt

IMG_2126.JPG

poprzednia wersja silników mi sie nie podobała więc zdjąłem wszystkie kable i zacząłem odnowa wygląda to tak

o ile pierwszy wyszedł w miarę

IMG_2149.JPG

to drugi chyba nie za bardzo

IMG_2152.JPG

Dojdzie jeszcze parę czerwonych kabelków

Obecnie działam coś przy w nęce na razie przykleiłem blachy.

IMG_2137.JPG

Tak naprawdę to w realu wygląda to nawet fajnie jak zobaczyłem zdjęcia troszkę się przeraziłem,foty strasznie wyciągają :(

Napisano

Tak naprawdę to w realu wygląda to nawet fajnie jak zobaczyłem zdjęcia troszkę się przeraziłem,foty strasznie wyciągają :(

Nie przejmuj sie foty powiększają kilkukrotnie detale i macro jest bezlitosne ,oko ludzkie nie jest tak doskonałe .

Podglądam cały czas

Napisano

No fakt ten drugi silnik jest niezbyt, jak dla mnie za dużo, a i mam co do nich jedną radę, postaraj się żeby jak najmniej odstawały, swój kadłub przed chwilą zamknąłem i przez instalację miałem nie małą szparę do załatania

Napisano

Dzięki za miłe słowa ale nadal mam wrażenie że partacze robote :\ ale mam do was pytanko wczoraj wieczorem zdjąłem wszyskie kable z drugiego silnika ale pozostały brudy z kropelki które w żaden sposób niema jak wyszlifować więc został mi debonder wiem że można go w modelarskim kupić a ja się pytam czy można go kupić w jakimś innych sklepach np budowlanych??