K_Mazur Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Adam prosze szer 6,8 wys 9,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam, niestety dużo nie zrobiłem przez te ostanie dni żuciłem to wszystko w cholere ponieważ zepsułem całkowicie jeden silnik (nie pytajcie nawet ) jednak ochłonąłem trochę i wszystko przemyślałem i wyszło na to ze......zamawiam następnego hokeja a tak sie składa ze wcześniej zamawiałem blaszki do kokpitu z myślą następnego milka z tego drugiego zestawu wezmę silnik i będzie git i tu od razu mam do was prośbę: czy ktoś składał może mi-24 od HB i zostało mu części i uzbrojenie do wersji D jeśli tak to proszę o kontakt na pw dobra teraz foty created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Adam a jak powinno być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Zdjęcie qalimara, przewinęło się już w kilku warsztatach Mi-24, w tym i w moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Po prawej stronie "butle" są w złej kolejności. Najpierw czarna. A po lewej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Dzięki chłopaki tak naprawde oglądam każdy warsztat mi-24 i w prawie w każdym przewinęły sie te zdjecia gapa ze mnie ale dobra już poprawione created by picasa2html.com finalna wersja silnika trza zrobić jeszcze jeden ;D created by picasa2html.com dorobiłem jeszcze to zielone coś na przekładni głównej created by picasa2html.com doszła dziś rano paczuszka z następnym milem created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Cisza nikt nic nie pisze ;d nie wiem co to oznacza ;d mały Updejt przykleiłem silnik i przekładnie, zatrudniłem elektryka i doszło parę kabelków created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Adam przy następnej większe robocie jakoś sie dogadamy Coś tam zrobiłem a mianowicie zrobiłem drugi silnik jednak muszę go jeszcze dopieścić, wykonałem też swoje pierwsze nitowanko, skleiłem polówki kadłuba, szpachlowania co nie miara ;p created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 K_Mazur szpachla to najmniejszy problem, módl się żebyś mógł oszklenie złożyć moje było za długie po stosunku do kadłuba o jakieś 2mm i nie dało się go skleić bo kolidowało z tablicą pilota, próbowałem 3 dni, w końcu ma założony brezent bo mi już sił brakło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?f=88&t=48490&start=210 Chyba nie równe te wytryski Zvezdy ,bo Łukasz aż takich problemów chyba nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Troszkę mnie nie było, zrobiłem sobie wolne od wiatraka ale ostatnio znów coś podłubałem, a więc tak: wyszpachlowałem wszystko, trochę tego było, wkleiłem osłonę AI-9 i ją zeszlifowałem, powklejałem blaszki, usunąłem ispanke i wkleiłem zaślepke jak czas pozwoli to dzis pomaluje go. Teraz bedzię z górki created by picasa2html.com Ma pytanie odnośnie uzbrojenia na belkach może być tak?? created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Wg mnie nie. Raz że w Polsce chyba nie ma B8W20 a dwa że nie można pomieszać UPK z wyrzutniami niekierowanych. Zerknij tu: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=45f421c6dba0fc95 Zostaw samo UPK lub na 1 i 4 podwieś bomby max 250kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Są u nas i B8W20 i UPK-23-250 są przenoszone z wyrzutniami npr (ale zdjęcia widziałem tylko w zestawie z UB-32). Sądzę, że taki zestaw podwieszeń to nie jest żadne s-f. Co do bomb - to chyba tylko jak w latach 80tych Mi-24 latały na niszczenie zatorów lorodych to były wyposazone z bomby, o innym przypadku nie słyszałem. Zdjęcia z Lotnictwo.net na potwierdzenie zestawu podwieszen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Uzbrojeńcem nie jestem więc być może jest to możliwe. Opieram się na powyższym rysunku skopiowanym z instrukcji. A co do bomb to raz na jakiś czas zrzucają coś na poligonach (ostatnio w modzie są OFAB-100-120). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Przeglądałem zdjęcia 24tych i w zasadzie B8W20 na wszystkich były podwieszone na wewnętrznych pylonach z zewnetrznymi pustymi, więc to by klarowało podwieszenia do 2xB8W20 lub 2xUPK + 2xUB-32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Kolego Mikele, pisałem już o tym kiedyś- wyrzutnie B-8 są podwieszane tylko na pokazy i to od wielkiego dzwonu. Brak do nich pocisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Nie dokładnie obrobione blaszki na belce zle to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 10 Września 2012 Autor Share Napisano 10 Września 2012 Robercie blaszki na belce jeszcze poprawie, po prostu wczoraj od rana do wieczora siedziałem nad nim i już nie miałem siły cokolwiek poprawiać. Adamie chodzi ci o tą kratkę przy samym stateczniku jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Jaki wstyd proszę cie ja i tak jestem wdzięczny że ktoś zagląda i próbuje pomóc A więc tak model wymalowałem na razie zdjęć nie ma z powodu pogody :( ale mam do was pytanie czy mam robić "postszejding" nam milku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Model dostał prejszjding :P a potem baze ale: ... módl się żebyś mógł oszklenie złożyć moje było za długie po stosunku do kadłuba o jakieś 2mm i nie dało się go skleić bo kolidowało z tablicą pilota,... Niestety w głębi duszy wiedziałem że tak będzie..eh musiałem coś spi*****ć wcześniej ,bo oglądając warsztat milka kojota nie miał On problemów takich jak ja. Ale jakoś udało mi się mniej więcej ( w tym przypadku mniej) spasować owiewkę i dałem sporą ilość szpachli bo szpary były nie ziemskie. Jak to wszystko wyszlifuje poprawie całe malowanie żeby preszajding bardziej prześwitywał.Zająłem sie też resztą części klapy wirnik itp. created by picasa2html.com łopaty i drzwi jeszcze nie skończone created by picasa2html.com i działko żywiczne pomalowane i przetarte created by picasa2html.com a co do uzbrojenia postanowiłem że podwieszę upk-23 i 2 pary 9M114 tylko na jaki kolor je pomalować??.Mam jeszcze pytanie, nie siedzę w figurkach i nie wiem co i jak, mógłby mi ktoś polecić jakieś figurki mechaników, żołnierzy i cywilów zwiedzających albo robiących zdjęcia (oczywiście jak są takie) w 1:72 do hinda oczywiście.Planach mam jeszcze 2 ewentualnie 3 hindy i mam zamiar zrobić do nich podstawkę formie wystawy śmigłowców coś jak na air show wystawa statyczna. Trza troszkę nadrobić bo konkurs na pwn dobiega końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Kacper, zaje...ta robota. Pomijając to oszklenie( ale to jest loteria, albo będzie pasować, albo nie )wygląda to bardzo ładnie. Łopaty wyszły super. Widzę, że wyciąłeś kanaliki na światła konturowe. Będziesz to czymś zalewał czy wstawisz może jakiś przeźroczysty plastik???? Czekam na dalsze postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Dzięki Łukaszu tam gdzie będą światła konturowe mam zamiar zalać clearfixem, robiłem próby nawet nieźle wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 17 Września 2012 Autor Share Napisano 17 Września 2012 Kombinowałem z aparatem i coś źle ustawiłem w rzeczywistości są ciemniejsze, coś podobnego jak w przedziale desantowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilkU Napisano 25 Września 2012 Share Napisano 25 Września 2012 No ładnie to wygląda, Kolor (jak pisał wcześniej Adam ) trochę za jasny ale wg można zostawić Też zamierzam skleić Hokeya ale chyba wezmę HB ;) A tu wiele, wiele fotek polskich Hindów ( http://www.zoom.mon.gov.pl/szukaj/?q=mi-24 ) Wpiszcie w szukaj ,,Mi-24,, i wybierajcie galerie ;) I love it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 25 Września 2012 Autor Share Napisano 25 Września 2012 Stronka bardzo fajna. Jutro milek dostanie kaleczki i może zrobię parę fotek. Ale mam do was pytanie jaki kolor mają mieć te bomby 9m114?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi