Skocz do zawartości

Mi-24W Zvezda 1:72

K_Mazur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam, niestety dużo nie zrobiłem przez te ostanie dni żuciłem to wszystko w cholere ponieważ zepsułem całkowicie jeden silnik (nie pytajcie nawet ) jednak ochłonąłem trochę i wszystko przemyślałem i wyszło na to ze......zamawiam następnego hokeja a tak sie składa ze wcześniej zamawiałem blaszki do kokpitu z myślą następnego milka z tego drugiego zestawu wezmę silnik i będzie git i tu od razu mam do was prośbę: czy ktoś składał może mi-24 od HB i zostało mu części i uzbrojenie do wersji D jeśli tak to proszę o kontakt na pw dobra teraz foty

IMG_2276.JPG

IMG_2272.JPG

IMG_2270.JPG

IMG_2268.JPG

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html.com

Dzięki chłopaki tak naprawde oglądam każdy warsztat mi-24 i w prawie w każdym przewinęły sie te zdjecia gapa ze mnie

ale dobra już poprawione

IMG_2278.JPG

finalna wersja silnika trza zrobić jeszcze jeden ;D

IMG_2287.JPG

IMG_2288.JPG

dorobiłem jeszcze to zielone coś na przekładni głównej

IMG_2290.JPG

doszła dziś rano paczuszka z następnym milem

IMG_2294.JPG

Adam przy następnej większe robocie jakoś sie dogadamy

Coś tam zrobiłem a mianowicie zrobiłem drugi silnik jednak muszę go jeszcze dopieścić, wykonałem też swoje pierwsze nitowanko, skleiłem polówki kadłuba, szpachlowania co nie miara ;p

IMG_2310.JPG

IMG_2312.JPG

IMG_2313.JPG

IMG_2319.JPG

K_Mazur szpachla to najmniejszy problem, módl się żebyś mógł oszklenie złożyć moje było za długie po stosunku do kadłuba o jakieś 2mm i nie dało się go skleić bo kolidowało z tablicą pilota, próbowałem 3 dni, w końcu ma założony brezent bo mi już sił brakło..

• 2 weeks later...

Troszkę mnie nie było, zrobiłem sobie wolne od wiatraka ale ostatnio znów coś podłubałem, a więc tak: wyszpachlowałem wszystko, trochę tego było, wkleiłem osłonę AI-9 i ją zeszlifowałem, powklejałem blaszki, usunąłem ispanke i wkleiłem zaślepke jak czas pozwoli to dzis pomaluje go. Teraz bedzię z górki

IMG_2339.JPG

IMG_2340.JPG

IMG_2341.JPG

IMG_2342.JPG

IMG_2346.JPG

IMG_2348.JPG

Ma pytanie odnośnie uzbrojenia na belkach może być tak??

IMG_2347.JPG

Są u nas i B8W20 i UPK-23-250 są przenoszone z wyrzutniami npr (ale zdjęcia widziałem tylko w zestawie z UB-32). Sądzę, że taki zestaw podwieszeń to nie jest żadne s-f. Co do bomb - to chyba tylko jak w latach 80tych Mi-24 latały na niszczenie zatorów lorodych to były wyposazone z bomby, o innym przypadku nie słyszałem.

Zdjęcia z Lotnictwo.net na potwierdzenie zestawu podwieszen:

0705130015.jpg

0611110023.jpg

Uzbrojeńcem nie jestem więc być może jest to możliwe. Opieram się na powyższym rysunku skopiowanym z instrukcji. A co do bomb to raz na jakiś czas zrzucają coś na poligonach (ostatnio w modzie są OFAB-100-120).

Robercie blaszki na belce jeszcze poprawie, po prostu wczoraj od rana do wieczora siedziałem nad nim i już nie miałem siły cokolwiek poprawiać.

Adamie chodzi ci o tą kratkę przy samym stateczniku jesteś pewien?

1490019.jpg

Jaki wstyd proszę cie ja i tak jestem wdzięczny że ktoś zagląda i próbuje pomóc

A więc tak model wymalowałem na razie zdjęć nie ma z powodu pogody :( ale mam do was pytanie czy mam robić "postszejding" nam milku??

Model dostał prejszjding :P a potem baze ale:

... módl się żebyś mógł oszklenie złożyć moje było za długie po stosunku do kadłuba o jakieś 2mm i nie dało się go skleić bo kolidowało z tablicą pilota,...

Niestety w głębi duszy wiedziałem że tak będzie..eh musiałem coś spi*****ć wcześniej ,bo oglądając warsztat milka kojota nie miał On problemów takich jak ja. Ale jakoś udało mi się mniej więcej ( w tym przypadku mniej) spasować owiewkę i dałem sporą ilość szpachli bo szpary były nie ziemskie. Jak to wszystko wyszlifuje poprawie całe malowanie żeby preszajding bardziej prześwitywał.Zająłem sie też resztą części klapy wirnik itp.

IMG_2349.JPG

IMG_2366.JPG

IMG_2367.JPG

IMG_2379.JPG

IMG_2384.JPG

łopaty i drzwi jeszcze nie skończone

IMG_2373.JPG

IMG_2380.JPG

i działko żywiczne pomalowane i przetarte

IMG_2376.JPG

a co do uzbrojenia postanowiłem że podwieszę upk-23 i 2 pary 9M114 tylko na jaki kolor je pomalować??.Mam jeszcze pytanie, nie siedzę w figurkach i nie wiem co i jak, mógłby mi ktoś polecić jakieś figurki mechaników, żołnierzy i cywilów zwiedzających albo robiących zdjęcia (oczywiście jak są takie) w 1:72 do hinda oczywiście.Planach mam jeszcze 2 ewentualnie 3 hindy i mam zamiar zrobić do nich podstawkę formie wystawy śmigłowców coś jak na air show wystawa statyczna. Trza troszkę nadrobić bo konkurs na pwn dobiega końca

Kacper, zaje...ta robota. Pomijając to oszklenie( ale to jest loteria, albo będzie pasować, albo nie )wygląda to bardzo ładnie. Łopaty wyszły super. Widzę, że wyciąłeś kanaliki na światła konturowe. Będziesz to czymś zalewał czy wstawisz może jakiś przeźroczysty plastik???? Czekam na dalsze postępy .

No ładnie to wygląda, Kolor (jak pisał wcześniej Adam ) trochę za jasny ale wg można zostawić

Też zamierzam skleić Hokeya ale chyba wezmę HB ;)

A tu wiele, wiele fotek polskich Hindów ( http://www.zoom.mon.gov.pl/szukaj/?q=mi-24 ) Wpiszcie w szukaj ,,Mi-24,, i wybierajcie galerie ;)

I love it