Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono kolegów sklejaczy:)

W oczekiwaniu na graty do projektu T-80 UD wziąłem na warsztat Piranie, która już dość spory czas oczekuje w kolejce na realizacje. Model firmy Trumpeter wzbogacony o zestaw blaszek z Edka ( nr.35 859). To w sumie moja "dziewicza" przygoda z tak dużą ilością blaszek,no ale kiedyś trzeba ewoluować. Cóż dosyć gadania teraz parę zdjęć z postępu prac...komentujcie, oceniajcie wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane.

IMG_5454.JPG

IMG_5455.JPG

IMG_5456.JPG

IMG_5457.JPG

IMG_5458.JPG

Napisano

No powiem ci że też zastanawiałem się nad zakupem tego zestawu. Padło jednak na czwóreczkę, siatki pierwsza klasa, Na Jadar-hobby mają świetne dodatki do tego modelu, nie pamiętam firmy ale są tam fajne pakunki na Piranhe

Napisano

...znajdą się i pakunki:) zestaw Tamiy'a, im bardziej objuczony tym atrakcyjniejszy..hihih oczywiście w granicach rozsądku:)

Napisano

Będę zaglądał. Działaj!! Duża ilość blach czyni model diametralnie innym w odbiorze -jak już gdzieś wspominałem -cieszy oko.

Napisano

Fakt blaszki "wynoszą" model na wyższy poziom zarówno w sklejaniu jak i w odbiorze- zgodnie z tym co wspomniał madeira...Nie będę ukrywał że sprawiają mi te fototrawionki trochę trudności ale tym bardziej przyjemnie się nad modelem pracuje:)

Napisano

...dzięki:)

Temat malowania jest jeszcze otwarty, zakładam możliwość natowskiego kamo ale bardziej skłaniałbym się ku pustynnym barwom

Napisano

Ja wybrałem NATO i bardzo mi się podoba.

Problem jest za to z figurkami bo w zestawie dostałem typowo pustynnych wojowników :]

Farby tamki z serii NATO ...

LAV25+007.JPG

Napisano

...hm jeszcze nie zdecydowałem się na konkretne malowanie. Myślę nad dioramą ,na której znalazła by się pirania i M1025 i to będzie miało największy wpływ na barwy pojazdu:). Pod wieczór wrzucę fotki z postępów jak już zmęczę te wszystkie blaszkowate pasy;)

Pozdro

Napisano

Przydal by sie jakiś NATOwski może nawet KFOR z Kosowa bo tych pustynnych to na każdym forum wylęgarnia ale kwestia wyboru należy do Ciebie-nic nie narzucam broń boźe.

Napisano

Jeśli chodzi o natowskie kamo to obawiam się maskowania, a właściwie jego usuwania podczas którego mogę zniweczyć wielogodzinny trud włożony w prace nad blaszkami. Natowski kamuflaż ma ostre przejścia kolorów i jeśli go psiknę z ręki to nie wiem czy będzie to tak jak powinno być:( . Dlatego też bardziej skłaniał bym się do kamo pustynnego.....

Napisano

Absolutnie nie chodzi o pójście na łatwiznę...kolorek pustynny tez daje pole do popisu powiedziałbym ze nawet większe niż kamo natowskie

Napisano

Taki pojazd w pustynnym malowaniu rzeczywiście może być ciekawy. Jak dojdą akcenty kolorystyczne (np. zielone plecaki, jakiś pomarańczowy panel ostrzegawczy dla lotnictwa itp.), to może naprawdę fajnie wyglądać

Napisano

Praca montażowe nad Lav'em dobiegają końca. Myślałem , że już są zakończone ale dopiero robiąc zdjęcia zauważyłem , że zapomniałem o paskach na tylnym koszu...hihih

IMG_5520.JPG

IMG_5521.JPG

IMG_5522.JPG

IMG_5523.JPG

IMG_5525.JPG

IMG_5526.JPG

Napisano

Witam

Decyzja co do malowania podjęta- będzie pustynnie:). Na pojeździe znalazł się już podkład jak i delikatne cieniowanie:)

IMG_5527.JPG

IMG_5528.JPG

IMG_5529.JPG

IMG_5530.JPG

IMG_5531.JPG

IMG_5532.JPG

IMG_5533.JPG

Jeszcze dzisiaj jak tylko czas pozwoli psiknę kolorek bazowy....

Napisano

Witam.

Lav wygląda świetnie. Wielkie brawa za waloryzację modelu. Czekam na malowanie