morfeusz_76 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam szanowne grono kolegów sklejaczy:) W oczekiwaniu na graty do projektu T-80 UD wziąłem na warsztat Piranie, która już dość spory czas oczekuje w kolejce na realizacje. Model firmy Trumpeter wzbogacony o zestaw blaszek z Edka ( nr.35 859). To w sumie moja "dziewicza" przygoda z tak dużą ilością blaszek,no ale kiedyś trzeba ewoluować. Cóż dosyć gadania teraz parę zdjęć z postępu prac...komentujcie, oceniajcie wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 No powiem ci że też zastanawiałem się nad zakupem tego zestawu. Padło jednak na czwóreczkę, siatki pierwsza klasa, Na Jadar-hobby mają świetne dodatki do tego modelu, nie pamiętam firmy ale są tam fajne pakunki na Piranhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 ...znajdą się i pakunki:) zestaw Tamiy'a, im bardziej objuczony tym atrakcyjniejszy..hihih oczywiście w granicach rozsądku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 ...znajdą się i pakunki:) zestaw Tamiy'a, im bardziej objuczony tym atrakcyjniejszy..hihih oczywiście w granicach rozsądku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Będę zaglądał. Działaj!! Duża ilość blach czyni model diametralnie innym w odbiorze -jak już gdzieś wspominałem -cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Wygląda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Fakt blaszki "wynoszą" model na wyższy poziom zarówno w sklejaniu jak i w odbiorze- zgodnie z tym co wspomniał madeira...Nie będę ukrywał że sprawiają mi te fototrawionki trochę trudności ale tym bardziej przyjemnie się nad modelem pracuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Małymi kroczkami do przodu, adekwatnie do rozmiarów niektórych foto-trawionek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Elegancko się prezentuje Bardzo dobra, czysta robota Jest już jakaś koncepcja co do okresu, malowania, oznakowania itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Nabiera krztałtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Popełnilem kiedyś Piranię ale od Revella.Model wygląda świetnie a malowanie pewnie pustynne(ja szczerze wolę NATOwski kamuflaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Ładna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2012 ...dzięki:) Temat malowania jest jeszcze otwarty, zakładam możliwość natowskiego kamo ale bardziej skłaniałbym się ku pustynnym barwom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 super model maluj w NATO będzie mi przypominał moją ulubioną gre ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Ja wybrałem NATO i bardzo mi się podoba. Problem jest za to z figurkami bo w zestawie dostałem typowo pustynnych wojowników :] Farby tamki z serii NATO ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 ...hm jeszcze nie zdecydowałem się na konkretne malowanie. Myślę nad dioramą ,na której znalazła by się pirania i M1025 i to będzie miało największy wpływ na barwy pojazdu:). Pod wieczór wrzucę fotki z postępów jak już zmęczę te wszystkie blaszkowate pasy;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Przydal by sie jakiś NATOwski może nawet KFOR z Kosowa bo tych pustynnych to na każdym forum wylęgarnia ale kwestia wyboru należy do Ciebie-nic nie narzucam broń boźe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o natowskie kamo to obawiam się maskowania, a właściwie jego usuwania podczas którego mogę zniweczyć wielogodzinny trud włożony w prace nad blaszkami. Natowski kamuflaż ma ostre przejścia kolorów i jeśli go psiknę z ręki to nie wiem czy będzie to tak jak powinno być:( . Dlatego też bardziej skłaniał bym się do kamo pustynnego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 nie idź na łatwizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Absolutnie nie chodzi o pójście na łatwiznę...kolorek pustynny tez daje pole do popisu powiedziałbym ze nawet większe niż kamo natowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Taki pojazd w pustynnym malowaniu rzeczywiście może być ciekawy. Jak dojdą akcenty kolorystyczne (np. zielone plecaki, jakiś pomarańczowy panel ostrzegawczy dla lotnictwa itp.), to może naprawdę fajnie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 ...dokładnie macie jakieś zdjęcia pojazdu z tym panelem?? byłbym wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Praca montażowe nad Lav'em dobiegają końca. Myślałem , że już są zakończone ale dopiero robiąc zdjęcia zauważyłem , że zapomniałem o paskach na tylnym koszu...hihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz_76 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam Decyzja co do malowania podjęta- będzie pustynnie:). Na pojeździe znalazł się już podkład jak i delikatne cieniowanie:) Jeszcze dzisiaj jak tylko czas pozwoli psiknę kolorek bazowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam. Lav wygląda świetnie. Wielkie brawa za waloryzację modelu. Czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi