Dumo Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Dobrze to będzie zimowy mokry i błyszczący z nutką śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Ciekawie malujesz, tak na raty. Dawaj zimę, chętnie zobaczę jak ci wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Września 2012 Autor Share Napisano 6 Września 2012 Na raty bo farby mi zbrakło, duże to jest i do tego farba lipna to po 3 warstwy trzeba nakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Duże, pomaluj sobię OP gato w 1/72, ponad 1.3m plastiku. Tam jest dopiero zabawy Kamo malowane chyba "od ręki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Malowanie od ręki mi się bardziej podoba niż regularne łaty. Oj ja z 72 już definitywnie skończyłem kilka długich lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 No na tej fotce wygląda o niebo lepiej ,choć brąz jest jak dla mnie o dosłownie 2-3 tony zaq jasny ale znając Twoje podejście do dalszych zabiegów napewno ściemnieje i to bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Ładnie poskładałeś go Rafałku ale z plamami kamo mógłbyś się wysilić lepiej nawet bez maskowania , ale jak planujesz zimówkę to i tak nie gra to roli . Podglądam dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Września 2012 Autor Share Napisano 7 Września 2012 Wiesz co zimowego malowania nie będzie, tylko sceneria zimowa + efekty na modelu. Maskowania robić nie chciałem jakoś mi się nie podobają te regularne plamy. Jak wiadomo ja robię modele bardziej dla efektu niż merytoryki. Jutro będzie apdejt. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Ale efekty fajne ci wychodzą dawaj fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Ale efekty fajne ci wychodzą dawaj fotki . Dzięki Malowanie bazowe ukończone, na razie na niego wykorzystałem 11 kolorków vallejo. Zostało kilka duperelków i lakierujemy bo farba strasznie złazi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 słabe zdjęcie :P jak dla mnie troch za bardzo Ci się plamy rozmyły za duży rozprysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Zdjęcia z telefonu, za 3 tygodnie będą już porządne focie Są bardzo mocno rozmyte, nakładałem filrty żeby właśnie ujednolicić całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 A mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayhawk60 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 to kamo to wlasna inwencja tworcza? fajne, niereguralne ksztalty, nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Własna Nowocześniaki maluję jak mi się tylko podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Szczegóły wymalowane, baza jest gotowa, dałem lekki żółty filtr, zalakierowany samochodowym lakierem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Rafał bez obrazy, ale wygląda jak metalowa zabawka dołączona do gazety w kiosku za 15 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Fajny taki błyszczący te mękkie przejście nie wyglądają tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Miękkie przejścia powodują u mnie podobne wrażenia jak u madeiry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Madeiro i tak ma wyglądać, lubię mieć taką powierzchnię przed mocnymi filtrami i płukankami. Na koniec dostanie satyne. To dopiero 35-40% prac jeszcze duużo roboty przy nim przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Miękkie przejścia powodują u mnie podobne wrażenia jak u madeiry. Po nałożeniu zimowego kamo zgra się całość. Jestem zadowolony z kolorków i tego się obawiałem najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Nie podoba mi się modulacja (czy jak kto to nazywa) kolorów. Nie rozumiem dlaczego na całej powierzchni pancerza kolory zachowują sie identycznie. Szczególnie brąz, jeśli już to powinien według mnie być ciemniejszy na dole pojazdu i rozjaśniać się ku górze. A u Ciebie wręcz ciemnieję. Poza tym dlaczego brąz ma jasne krawędzie i ciemny środek? Szczególnie dziwnie to wygląda kiedy wypłowiały brąz graniczy z zupełnie nie wypłowiałą zielenią. Dziwnie te kolory wyglądają. Błysku się nie czepiam bo wiadomo że to pod brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Akurat to nie modulacja tylko lekkie rozjaśnienia, jak dostanie satynę zróżnicowanie kolorów się zmniejszy. Jak pisałem na początku przy tym modelu miałem zaszaleć dlatego kombinuję po swojemu a nie pod publikę jak to zwykle trzeba. Teraz jak pacze na te zdjęcia widzę że kolorki są trochę przekłamane niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Wciąż uważam, że lepiej by wyglądał w rzeczywistym kamuflażu ale zobaczymy co z niego wyrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Diametralny postęp: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi