LimaOscar Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Witam Panów (i Panie, jeśli są) Mam pytanie - jakim kolorem pomalować wnętrze kabiny MIGa-17F? Też takim niebiesko-zielono-niewiadomojakim? Samolot bedzie w malowaniu z lat 50/60tych. Najprawdopodobniej DDR (srebrny). Robię model HB, wnętrze z Neomegi. Jest dość ładne, więc wypadałoby kabinę otwartą dać. Nie chcę czegoś pokiełbasić jakoś dramatycznie, więc pytam tutaj . Ja się na tym nie znam. z góry dzięki Lima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Szarym jak pierwsze Migi-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Tzn. jakim szarym? Ciemnym? Coś jak 'hamerykański' Neutral? Swoją drogą, dobrze, że z założenia nie ufam instrukcjom i podanym tam schematom malowania. W Hobby Boss sugerowany jest kolor 'Light Blue' . Dzięki Jarku za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 No ślicznie dziękuję To jeszcze korzystając z okazji - wnętrze wlotu powietrza - z przodu, pomalować na aluminium, tak jak cały płatowiec? Rozumiem, że wnęki podwozia tak samo szare jak wnętrze kabiny? A klapy (od wewnątrz) ? W instrukcji stoi mieszanka srebrnego i złotego w proporcjach fifty-fifty. Sorry za upierdliwość, ale nie znam się na tym zupełnie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Witam Panów (i Panie, jeśli są)Mam pytanie - jakim kolorem pomalować wnętrze kabiny MIGa-17F? Też takim niebiesko-zielono-niewiadomojakim? Lima FS 36231 - polecam cykl artykułów p.Toporowicza w Model Fan ie. taka uwaga , wiekszosc kolorów powojennego /po 1945/ lotnictwa dawnego ZSRR jest adaptacja kolorów uzywanych przez USA i WB , dotyczy to rowniez farb podkladowych od ZCHP do czerwonego ktore były dokładnie tymi samymi odcieniami lub były przez ZSRR importowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Dziwi mnie, że mamy przyczepiony temat nawet o Irydzie, a co chwilę pojawiające się o Limach, nie dają powodu na odpowiedni np. "Limy". Przecież to kawał historii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Trzeba pogadać z modem to pewnie przyklei temat MiG-15,17, lim-5,6bis,M. Byłoby wszystko w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Bo tematy o Irydzie łatwo było scalić z racji ich małej ilości. Miałem ambitny plan przykleić znacznie więcej takich wątków, ale zabrałem się za łatwiejsze, a potem przez inne obowiązki zarzuciłem przedsięwzięcie. Postaram się jednak w najbliższym czasie podziałać w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 imt obiecał już posprzątać FS 36231 - polecam cykl artykułów p.Toporowicza w Model Fan ie. Dostanę namiary, w których numerach? Może ktoś ma skany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 http://martop.republika.pl/spis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frescopf Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Kolory w środku kabiny to zawiły temat - na Limach 5 było ich sporo - od szarozielonego - bardzo podobnego do niemieckiego RLM 02 w okresu 2 wojny , po różne odcienie szrości. Polecam kolor RLM 02, jest ciekawszy niż szary Z pozdrowieniem Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 hmmm fakt ...szczególnie pactra ma ciekawy odcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Kolory w środku kabiny to zawiły temat - na Limach 5 było ich sporo - od szarozielonego - bardzo podobnego do niemieckiego RLM 02 w okresu 2 wojny , po różne odcienie szrości. Polecam kolor RLM 02, jest ciekawszy niż szary Z pozdrowieniem Tomek A czy DDR używał naszych Lim-ów, czy oryginalnych MIGów? No bo ja na wstępie napisałem, że robię srebrnego MIG-17F z początkowego okresu służby w NVA. A tutaj wciąż Lim-y i Lim-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Nasze Limy też mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Aha, no to dzięki za uświadomienie mnie w tej kwestii . Nie wiedziałem. Ten mój DDR będzie z wczesnego okresu służby, ale pewnie te sowieckiej produkcji też miały podobnie malowane wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frescopf Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 W Lotnictwie DDR ciężko stwierdzić, czy Mig 17 to Lim5 czy Mig 17 bo Niemcy tak nazywali nasze Limy i Migi jakie mieli z ówczesnego ZSRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Znane są numerki wyeksportowanych limów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi