Wojciech Butrycz Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Nowości RV Aircraft na jesień 2012, jak chodzi o kalkomanie, będą dalsze w tym do polskich MiG-21. W obu najpopularniejszych skalach. Jeśli to Wam coś sugeruje, to... nie mylicie się. Radek ostro pracuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Wiadomo kiedy będzie zestaw polski i mniej więcej co będzie zawierał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 2 Września 2012 Autor Share Napisano 2 Września 2012 W tej chwili nie wiadomo nawet dokładnie kiedy ukaże się pierwszy arkusz ( tylko ogólnie: jesień), a co do następnych, przy projektowaniu których będę sugerował polskie malowania, to będzie pewnie już 2013. Z tym, że będę się starał nie powtarzać tego, co już jest na rynku, w skali 1/72 i 1/48, w przypadku MiG-21MF, bis, UM, a raczej położyć nacisk na te mniej popularne do PF, PFM, M, R, U, UM itd. choć także MF i bis. Jeżeli macie jakieś ciekawe propozycje, chętnie wykorzystam, tylko proszę pamiętać, że ostatnie słowo należy do Radka Vavriny, bo to jego produkty i w następstwie jego sprzedaż, pieniądze. Ja tylko mu doradzam przy okazji polskich samolotów. W załaczeniu jeszce jedna nowość do modelu Trumpetera w skali 1/48... wiem, wiem to powinno być w wątku MiG-23 Trumpeter 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 te stencil's to w wersji oryginał po dostarczeniu z ZSRR, po remontach w DDR, Bułgarii, ZSRR, Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Nowości RV Aircraft na jesień 2012, jak chodzi o kalkomanie, będą dalsze w tym do polskich MiG-21. W obu najpopularniejszych skalach. Jeśli to Wam coś sugeruje, to... nie mylicie się. Radek ostro pracuje! A czy wiadomo już orientacyjnie chociaż, kiedy efekty tego, nad czym Radek ostro pracuje, a my się tym sugerując, się nie mylimy będą dostępne na półkach sklepowych? Po MiG-23 sądząc RV może być lepszy niż ewentualny Eduard ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Oby nie mialy [kalki do MiG-23] takich bledow jak kalki Montex'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Zle podane kolory pasa przeciwodblaskowego przed kabia, zly kolor napisu Republic of Pyrland, napis na oslonie stacji r-lok oraz "1000" pojawily sie na samolocie 101 po zmyciu bialego pasa szybkiej identyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Niestety właśnie nabyłem kalki Montexu... kolor napisu Republic of Pyrland, napis na oslonie stacji r-lok oraz "1000" pojawily sie na samolocie 101 po zmyciu bialego pasa szybkiej identyfikacji. Jaki kolor miał ten napis (szary? czarny? znalazłem zdjęcie, ale słabe). I jeszcze jedna wątpliwość, skoro można wypytać się u "źródła"... Rozumiem że po zmyciu białego pasa napis "Republic of Pyrland" też został usunięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Gdzieś około grudnia 2012, cóż RV pracuje, tak jak pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Gdzieś około grudnia 2012, cóż RV pracuje, tak jak pracuje. Ważne, że pracuje, a nawet wiosna przyszłego roku niedaleko, choć pewnie RV chce zdążyć przed Eduardem ... zobaczymy ... marzy mi się rok MiG-21 Dzięki za informację Wojtku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Jeśli mogę coś zaproponować to wypuścić godła wszystkich naszych pułków plus cyfry, da to naprawdę fajne możliwości. I jeszcze jedna propozycja dotycząca co prawda Mig-29, malowanie okazjonalne z bohaterami dywizjonu 303. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Września 2012 Share Napisano 6 Września 2012 Jeśli mogę coś zaproponować to wypuścić godła wszystkich naszych pułków plus cyfry Chyba nie jesteś świadom materiału o którym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Ok nie do wszystkich tylko np godła jednostek z Babie doły, Wrocław,Kraków, Łask, Poznań, Warszawa, powiedzmy w latach między 1990 a 2000r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Ok nie do wszystkich tylko np godła jednostek z Kraków, Warszawa Chyba, że egzemplarzy, które stoją tam w muzeach, bo w tych miastach MiGi-21 nie stacjonowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Warszawa- 1 plm w Mińsku Mazowieckim a Krakowem to sorry rozpędziłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 A jednak można ogarnąć taki materiał viewtopic.php?f=63&t=15055&start=3195. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi