dziabik Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Witam,jako potrzebną "odskocznię" od figurek postanowiłem zbudować coś pancernego,a w sumie spróbować jak to się robi Wybór padł na model Hobby Bossa.Przyznaję,że dziwna to była praca-pomysły zmieniały się dopiero w trakcie klejenia (bład ) Pierwotnie,ze względu na znikome doświadczenie z pancerką miał powstać czołg bez wnętrza,z zamkniętymi wszystkimi włazami -bo jak tu porywać się na " bebechy"...Po ukończeniu całej płyty nadsilnikowej nowa myśl-a może tak otwarte włazy na wieży,będzie ciekawiej...Chwila zastanowienia...no tak ale otwarte włazy zapraszają do zajrzenia i co?W środku pusto?Nie,trzeba zrobić wnętrze wieży.Ale zaraz...Będzie widać elementy działa,a jak ktoś zechce zobaczyć więcej można by wieżę zdjąć i zaprezentować resztę wyposażenia...ale na pewno zajrzy wtedy do kadłuba a tam echo...Trzeba zrobić więc i przedział załogi bo całkiem sporo widać...I tak powstał Teciak bez silnika ale z resztą wnętrza Podsumowując-pancerka wciąga.Braki w doświadczeniu i warsztacie wytkniecie Wy,rzucicie garść porad i do dzieła!T 34/76 HB już zamówiony I fotki: Na koniec model stanął na małej podstawce Liczę na krytykę i dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Witam. Bez krytyki.EXTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Ładnie zkurzony,może ciut wieża czołgu odstaje taka pstrokata ale ogolnie bardzo fajny do wnętrza nie zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Jak na pierwszy to całkiem udany - że pierwszy wnioskuje z twojego opisu. A z błędów to prawa gąsienica lewituje nad kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 A z błędów to prawa gąsienica lewituje nad kołami. no faktycznie,musiała się odkleić w trakcie prac końcowych i nie zauważyłem tego-poprawię.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Bardzo ładnie wyszedł Jedynie co mam to subiektywne uwagi: co do kurzenia i błocenia jak dla mnie tył pojazdu jest trochę za mocno ufajdany, praktycznie cała tylna płyta jest ubłocona a i troszeczkę jakby zbyt równo odznacza się powierzchnia czysta od umorusanej. Przydały by się jakieś wyraźniejsze plamy oleju, ropie ;) no i wieża okrutnie zardzewiała no i jakieś okopcenie lufy bo na 4 zdj jest cała zielona ? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Września 2012 Share Napisano 10 Września 2012 Bardzo ładny Teciak ci wyszedł. Podoba się. Ech muszę wreszcie i ja jakiegoś T-34 na warsztat położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Z brudzenia nie podoba mi się ta płyta przednia chociaż nie wiem dlaczego. Poza tym błotniki są chyba aż nadto zakurzone i bardzo monotonne. Nie zmienia to faktu że model wyszedł ci ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llat86 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Bardzo fajna praca! Jak zrobiłeś brudzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Kurcze jak na odskocznie super.Podoba mi sie kurz.A i wnetrze fajne jest-nie ma to jak czolg z wnetrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llat86 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Jak zrobiłeś nierówną powierzchnię wieży? Taką chropowatą? Jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Dzięki za opinie i uwagi,no więc po kolei: no i jakieś okopcenie lufy bo na 4 zdj jest cała zielona ? -faktycznie,trochę przyczernię końcówkę lufy,dzięki Jak zrobiłeś brudzenie? -zacieki powstały z olejnej Burnt Sienna + Van Dyck Brown rozcieńczanych White Spiritem i nanoszonych płaskim miękkim pędzlem,błotko to pigment Kremera + White Spirit+farbyolejne,kurz to Vallejo MC Buff bardzo mocno rozcieńczona wódką i nanoszona aero (ciśnienie około 0.8 i delikatny strumień,kilkakrotnie). Jak zrobiłeś nierówną powierzchnię wieży? Taką chropowatą? Jak to się robi? -powierzchnia wyszła lekko chropowata zupełnie przypadkiem ,otóż jako podkład dałem czarny mat w aerozolu firmy Den Braven Super Color i okazało się,że farba leciutko "zjadła" plastik,na szczęście nie za mocno i powstała taka właśnie powierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llat86 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Podoba mi się efekt chropowatej powierzchni pancerza czołgu. Chyba, w którejś z galerii twórca pojazdu napisał, że kupił już taką gotową wieżę. Słyszeliście, żeby można było kupić coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan19858 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 super elegansio też mam w planach t-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llat86 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Ja już mam na warsztacie, dlatego też pytam, żeby wyszedł jak najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi